• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Şartlı filtreleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

okinava14

Yeni Üye
Aldığı beğeni
128
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Herkese hayırlı geceler;
Çözüldü - Personel durumu ayırma sayfasında, 5. mesajda konu halloldu diye kapatmıştım fakat farklı bir excel sayfada kopyalayınca fark ettimki ince bir sıkıntı varmış.
Sorun şu: form üzerinde kayıt oluştururken genel listeye kayıt ekliyoruz. Filtreleme olarakda aktif ve pasif olarak kayıtları ayrıştırıyoruz.
Yani Oluşturulan duruma göre ikinci sayfa veya üçüncü sayfayada eklesin diyorum ama excel formülde bir sıkıntı var. altta verdiğim örneklerde istediğim gibi olmuyor. Tut çek yöntemi ile oluyor sadece
Sebebini yada doğrusunu yazabilecek üstatlarımın yardımını bekliyorum.

HTML:
Apache config:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
HTML:
Apache config:

HTML:
Apache config:
HTML:
Apache config:

merhabalar
P_Liste sayfasına ae sütunu yardımcı sütun olarak kullanıldı
aktif-pasif sayfalarını kontrol edermisiniz

Deneyiniz.

Konu Sahibi
Her iki sonuçda başarısız. özellikle pasif durumu. ikinci sorun ise aktif yada pasif konum ekleme durumu satır düzeneği bitince eklemeyi kesiyor. Benim verdiğim örneğin benzeri durum oluşuyor yani.

(Aslında bunun sağlamı vardı fakat kopya alınca formülün başında ve sonunda aç paranteze benzeyen matematik sembolü devre dışı kalıyor ve formül bozuluyor ilginç durum yani. bilgi amaçlı yazdım bunu.)

Verdiğimi bir test ederseniz anlarsınız diye düşündüm. En yakın ve daha önce kullanıyordum buna benzer formülü.

Konu Sahibi

Miraga'ya cevap:​

Aşağı doğru uzatmak iş görmüyor bunu demeye çalıştım ben.
Diyelimki elimizde 10 kayıtlı veri var. 10 satır uzattık. tamam sonrası için yani 25 veri oldu gene excele geleceğiz demektir bu zamanda
Yada diyelimki 50 satırlık formül hazır bekletiyoruz. ilerleyen zamanda 100 olunca tekrar excele döneceğiz demektir bu.

Patron'a cevap:​

Hocam özellikle pasifde ekleme yapmadı.
Ama sanki öncesinde sanırım sorun. tablo biçimlendirme yada oluşumundan kaynaklı diye düşünüyorum. önceden başka yerde çalışan aynı formüller bu tabloda hatalı oluyor.

Patron'a cevap:
Hocam özellikle pasifde ekleme yapmadı.
Ama sanki öncesinde sanırım sorun. tablo biçimlendirme yada oluşumundan kaynaklı diye düşünüyorum. önceden başka yerde çalışan aynı formüller bu tabloda hatalı oluyor.
Bende sorunsuz çalışıyor.
P_Liste sayfası AC sütununda değişiklik yaptıkça veriler aktif ve pasif sayfasına otomatik atıyor.
Aktif ve pasif tablolarınızı bir defalığına
en fazla kaç satır olabilecekse o kadar aşağı doğru uzatın.

Yada diyelimki 50 satırlık formül hazır bekletiyoruz. ilerleyen zamanda 100 olunca tekrar excele döneceğiz demektir bu.
evet formül ile yapmak istiyorsanız ihtiyacınız satır kadar aşağı sürüklemeniz gerekmekte
diğer türlü formül yerine power qoery veya makro tercih etmelisiniz diye düşünüyorum

Konu Sahibi
Bende sorunsuz çalışıyor.
P_Liste sayfası AC sütununda değişiklik yaptıkça veriler aktif ve pasif sayfasına otomatik atıyor.
Aktif ve pasif tablolarınızı bir defalığına
en fazla kaç SATIR olabilecekse o kadar aşağı doğru uzatın.

Hocam verdiğiniz formülde AYRILDI yerini nereden PASİF olarak değiştirebilirim.
Denedim söz dizini değiştiremezsiniz uyarısı veriyor.
HTML:
Kod:

Olmazsa, Hocam akşam evdeki pc den benim istediğim kolay bir yol var onu uyarlarsak sanırım bu iş çözülecek. şuan iş yerinde elimde örnek yok.

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
Şaun için sorun yok ama bir kaç saat bekletsem form olarakda testlerimi bitirmem gerekiyor. emeğinize sağlık hocalarım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri