• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Renk Rütbe Sicil Sırala

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Aldığı beğeni
20
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar; ekli dosyamda Renk Rütbe sicil sıralama yaptım ancak iki kodda eksik çalışıyor, ancak ikisini birleştirince düzgün çalıyışıyor, YENİ SIRALAMA makrosunu nasıl düzenlemeliyim ki, sıralamayı, RENK, RÜTBE SİCİL şeklinde yapsın. Teşekkürler.

Konu Sahibi
Sayın abim, sağlıklı çalışmadı, Yeni sıralama makrosunda olduğu gibi Call Sırala_Renk_Rütbe_Sicil bu satırı aktif edince oluyor ancak ben bunu iki makro şeklinde değilde, tek makro şeklinde yapmak istemiştim.

Deneyiniz.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Sayın abim; eline sağlık zaman ayırmışsın çok da güzel olmuş ancak, ben veriler gerçek olmasın diye sicilleri 2 hane ve 3 haneli oluşturmuştum. Oysa siciller 6 haneli, 6 haneli olunca da sizin bana gönderdiğiniz dosyada kırmızı 6 haneleri en alta atıyor, benim orijinal verilerim tam dolu olduğu dosyada ise aşağıdaki kod sarı yandı,

pnt.Cells(i, 1) = renk & rtb & sicil

bakabilirsen sevinirim.

Konu Sahibi
Sayın abim; hata galiba sicilin 3 yada 6 haneli olması değil, siz sıralama yaptırırken A kolonunada otomatik sıra numarası verdirmişsiniz sorun listenin bittiği yerden D Kolonuna veri yazılırsa hata veriyor ve sıra numarasını sicili bir attırarak yapıyor.

Böyle deneyiniz.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bende sorun görünmüyor.

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın abim tekrar merhaba rahatsız ettim kusura bakmayın; bu konu ile ilgili olarak bayağı sıktım galiba özür dilerim.
Abiciğim sorun şurda imiş,

'ss = pnt.Cells(Rows.Count, 4).End(xlUp).Row bu komutu aşağıdaki gibi yaptık
ss = pnt.Range("B7").End(xlDown).Row

sorun çözüldü bununlada kalmayıp, daha da önemlisi benim orjinal dosyamda rütbeler büyük harflerle oysa biz kodları küçük harflerle yazmışız bundan da sorun çıkartıyormuş, bu iki yeri düzeltince kodlar isteğim gibi çalıştı. Çok teşekkür ediyorum sağlıcakla kal Allaha emanet ol. Saygılarımıla....

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri