• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Refedit nesnesi kullanımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

BYSERTTAS

Yeni Üye
Aldığı beğeni
6
Excel V
Office 365 TR
Konu Sahibi
Selam Arkadaşlar..
Ref edit nesnesi hakkında bilgilenmek istiyorum. ekli dosyada bir örnek hazırladım.

RefEdit Nesnesi Kullanımı.

Form Açılınca -(Eksi) yi Tklayınca Formu Küçültüyor. Ve Sayfadan bir alan seçip tekrar eksi ye tıklayınca seçilen alanı listboxa alımış oluyorsunuz.
Kullanım Alanı Hakkında Yorumlarınızı bekliyorum. Önerisi Olanlar varmı

Çözüm
Userform üzerinde kullanılışlı olabilir. Alan seçtirme işlemleri çok nadir yaptığım bir işlem. Alan bulma işini genelde dolu boş sayma gibi yöntemlerle ya da matematiksel işlemlerle programlama yoluyla yapıyoruz. Özellikle son kullanıcıya bu tip seçim yaptırma çok hataya sebep olacaktır. Buna çok dikkat edilmelidir.
Bu işleme ihtiyacım olursa Application.InputBox kullanıyorum. Genelde alan seçmek için değil de kullanıcıya ilgili sütunu seçtirmek için kullandım. Benim bir kaç yerde kullandığım seçim kodu ise şöyle:

HTML:
HTML:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Refedit sayfa üzerinden range değerini tespit edebilirlersin. Range tespit edildiğine göre range ile yapılabilecek her şeyi yapmak mümkün olur.

Son düzenleme:
Userform üzerinde kullanılışlı olabilir. Alan seçtirme işlemleri çok nadir yaptığım bir işlem. Alan bulma işini genelde dolu boş sayma gibi yöntemlerle ya da matematiksel işlemlerle programlama yoluyla yapıyoruz. Özellikle son kullanıcıya bu tip seçim yaptırma çok hataya sebep olacaktır. Buna çok dikkat edilmelidir.
Bu işleme ihtiyacım olursa Application.InputBox kullanıyorum. Genelde alan seçmek için değil de kullanıcıya ilgili sütunu seçtirmek için kullandım. Benim bir kaç yerde kullandığım seçim kodu ise şöyle:

HTML:
HTML:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bu işlemden sonra Range olarak tanımladığım aa aralığının sütun numarasını ya da sütun harfini çıkarıp kalan işlemleri gene programlama yoluyla yaptırıyorum.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri