ilkay94
Yeni Üye
- Aldığı beğeni
- 9
- Excel V
- Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar,
Daha öncede çok fazla destek almıştım sizlerden,
Küçük bir kimyacı işletmesinde ofis işi için işe başladım ancak kullanılan bir program yok ve çalışıp para kazanmak için bu işe ihtiyacım var,
Manuel olarak formüller ile değilde vba tabanlı birşey yapmaya çalışıyorum,
Amaç önce reçete oluşturuyorum adet ve kilo bilgiler vs ve bu reçete bir ıd veriyorum,
Sonra o reçeteyi seçip o reçeteye ait kullanılan kimyasalları seçiyorum,
Önemli olan şey reçete kilosu ve reçeteye eklediğim kimyasalların yüzde oranı,
Daha sonra yine bu sitede Zafer bey'den aldığım yardım ile reçete kilosu ile o reçetede ki kimyasalların yüzde oranlarını tek tek hesaplıyorum,
Ancak üretim kayıt yaparken yüzde kısmına 0,005 yazmam gerek mesela ama onu 1 yapıyor küsürat yazmıyor veya yüzde 1,085 yazacağım zaman yüzde 2 ye yuvarlıyor bunu nasıl yazdığım şekilde kayıt yapabilirim,
Ayrıca veritabanı güncelle ye eklediğim kilogram ve yüzde ile çarpım hesabını her kimyasal eklediğimde veya reçete kilosu güncellediğimde nasıl tetikleyebiliriz bunlar yapılınca o kodda çalışşsın istiyorum,
Yardımlarınızı rica ediyorum.
Daha öncede çok fazla destek almıştım sizlerden,
Küçük bir kimyacı işletmesinde ofis işi için işe başladım ancak kullanılan bir program yok ve çalışıp para kazanmak için bu işe ihtiyacım var,
Manuel olarak formüller ile değilde vba tabanlı birşey yapmaya çalışıyorum,
Amaç önce reçete oluşturuyorum adet ve kilo bilgiler vs ve bu reçete bir ıd veriyorum,
Sonra o reçeteyi seçip o reçeteye ait kullanılan kimyasalları seçiyorum,
Önemli olan şey reçete kilosu ve reçeteye eklediğim kimyasalların yüzde oranı,
Daha sonra yine bu sitede Zafer bey'den aldığım yardım ile reçete kilosu ile o reçetede ki kimyasalların yüzde oranlarını tek tek hesaplıyorum,
Ancak üretim kayıt yaparken yüzde kısmına 0,005 yazmam gerek mesela ama onu 1 yapıyor küsürat yazmıyor veya yüzde 1,085 yazacağım zaman yüzde 2 ye yuvarlıyor bunu nasıl yazdığım şekilde kayıt yapabilirim,
Ayrıca veritabanı güncelle ye eklediğim kilogram ve yüzde ile çarpım hesabını her kimyasal eklediğimde veya reçete kilosu güncellediğimde nasıl tetikleyebiliriz bunlar yapılınca o kodda çalışşsın istiyorum,
Yardımlarınızı rica ediyorum.
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.