• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Otomatik Kayıt Makrosu Oluşturma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Kokorecci

Yeni Üye
Aldığı beğeni
68
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
merhabalar ustalarım dosya içeriğinde olmasını açıkladım bu konuda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
indirme linki dosya biraz büyük olduğu için anca bu şekilde çözüm bula bildim

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Konu Sahibi
(P) sütunundaki veriyi kapalı dosyadan alıyor onu her severinde onu tanıtıp verileri çek makrosunu çalıştırıyorum

Konu Sahibi
Dosyayı indirdim anlamadım ve anlayan olacağınıda zannetmiyorum abey.
Tam olarak adım adım anlatırsanız olabilir gibi.
şimdi hocam şu şekilde all-euro-data-2023-2024 bu dosya kapalı dosya verileri bu dosyanın niçinden alıyor
1696104904128.png
buradan birini sectiğimde daha sonra
1696104953474.png
bu makroyu tıklayıp kapalı dosyadan verılerı alıyor
ve daha sonra
1696104999638.png
buradan birin sectığimde verıler analiz edeiyor kednı ondan sonra
1696105066085.png butonunu tıklıyorum arşif sayfasını kaydediyor
demek istediğim her severeınde tek tek tıkla kaydet yapmakdansa bir makroda ekleyim komple analiz etmesi

şimdi hocam şu şekilde all-euro-data-2023-2024 bu dosya kapalı dosya verileri bu dosyanın niçinden alıyor
Ekli dosyayı görüntüle 20674
buradan birini sectiğimde daha sonra
Ekli dosyayı görüntüle 20675
bu makroyu tıklayıp kapalı dosyadan verılerı alıyor
ve daha sonra
Ekli dosyayı görüntüle 20676
buradan birin sectığimde verıler analiz edeiyor kednı ondan sonra
Ekli dosyayı görüntüle 20677 butonunu tıklıyorum arşif sayfasını kaydediyor
demek istediğim her severeınde tek tek tıkla kaydet yapmakdansa bir makroda ekleyim komple analiz etmesi
Şimdi anlaşıldı.Döngü ile yaplır basitçe sanıyorum.Yaparsam eklerim.

Rica ederim kodunuza döngü ekledim ve biraz kod.
Yavaş çalışıyor zaten.
Çalıştırdığınızda zaten gözlersiniz.

son = WorksheetFunction.Match("*", ThisWorkbook.Worksheets("fixtures").Range("A:A"), -1)
Formül olduğu için son satırı yukardaki kod ile buldum ve ilk defa kullanıyorum denerken çalıştı inşaAllah hata vermez son satır noyu.
Kod çalışmazsa Tr karakterleri düzeltin.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Rica ederim kodunuza döngü ekledim ve biraz kod.
Yavaş çalışıyor zaten.
Çalıştırdığınızda zaten gözlersiniz.

son = WorksheetFunction.Match("*", ThisWorkbook.Worksheets("fixtures").Range("A:A"), -1)
Formül olduğu için son satırı yukardaki kod ile buldum ve ilk defa kullanıyorum denerken çalıştı inşaAllah hata vermez son satır noyu.
Kod çalışmazsa Tr karakterleri düzeltin.

HTML:
C#:
yeni şey actım kodu calsıtırıdgımda bu hatayı aldım 1696107450696.png
eğer mümkünse yaptıgınız dosyayı gonderebılrısenız sevınırım

9.Mesajdaki çözüm galiba dosyaya sağ tıklayıp güvenlik seçilip ordan birşeyler seçilecek.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Çözüm
Konu Sahibi
9.Mesajdaki çözüm galiba dosyaya sağ tıklayıp güvenlik seçilip ordan birşeyler seçilecek.

kayıt yapıyor ama lig çağır dedıgımız olayda sadece o ligi yapıyor gerısnız hatalı yapıyor1696109160538.png
veriyi çekip bitirdikden maç sec sekmesınden sonra belirli bir bekleme yapalım kapalı dosyadan verıyı aldıgı ıcın ilk yaptıgı verıyı yapıyor oda hatalı analizi bitirdikden sonra kaydetmesı olabılırmı

Konu Sahibi
geç oldu isterseniz müsait bir zamanda boşluğunuzda el atarsanız sevinirim şimdilik iyi akşamlar

Benim yaptığım şöyle;

Tahmin sayfası E4 hücresine fixtures sayfasının A sütunundaki dolu satırlarını döngü ile aldırdım alınca zaten hesaplama yapıp kopyalıyor.

Başka birşey yapamam diğer kodlar zaten karışık.
En alttaki kodu alttaki kodun altına ekleyip 5 saniye bekletebilirsiniz mesela.
Sheets("TAHMÝN").Range("E4").Value = Sheets("fixtures").Cells(i, 1).Value

HTML:
C#:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri