- Aldığı beğeni
- 0
- Excel V
- Office 2010 TR
Konu Sahibi
Herkese iyi forumlar, yeni eğitim-öğretim dönemi şimdiden hepimize hayırlı olsun.
Bir devlet okulunda öğretmen olarak görev yapıyorum. Sınıflarımdaki öğrencilerin dönem sonu notlarını takip etmek ve e-Okul sistemine hatasız girebilmek için kendime bir Excel not defteri şablonu hazırlamaya çalışıyorum. Ancak ağırlıklı ortalama hesaplama formülünde takıldım.
Yapmak istediğim kurgu şu:
Tablomda her öğrenci için 1. Yazılı, 2. Yazılı, 1. Sözlü ve 2. Sözlü olmak üzere 4 farklı not sütunu var.
Varsa elinde hazır bu tarz e-okul uyumlu sınav not defteri şablonu olan hocalarım paylaşabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.
Bir devlet okulunda öğretmen olarak görev yapıyorum. Sınıflarımdaki öğrencilerin dönem sonu notlarını takip etmek ve e-Okul sistemine hatasız girebilmek için kendime bir Excel not defteri şablonu hazırlamaya çalışıyorum. Ancak ağırlıklı ortalama hesaplama formülünde takıldım.
Yapmak istediğim kurgu şu:
Tablomda her öğrenci için 1. Yazılı, 2. Yazılı, 1. Sözlü ve 2. Sözlü olmak üzere 4 farklı not sütunu var.
- Milli Eğitim yönetmeliğine göre dönem sonu başarı puanı hesaplanırken; Yazılı sınavların ortalamasının %60'ı, Sözlü notlarının ortalamasının ise %40'ı alınarak toplanması gerekiyor.
- Ayrıca devamsızlığı 10 günü aşan öğrencilerin satırının otomatik olarak kırmızıya boyanmasını ve ortalama sütununda "KALDI" yazmasını istiyorum.
Varsa elinde hazır bu tarz e-okul uyumlu sınav not defteri şablonu olan hocalarım paylaşabilirse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.