• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru N sütunu X olanları başka sayfaya aktarma

teyadih

Gold Üye
Aldığı beğeni
148
Excel V
Office 2016 EN
Gold Bitiş
8 Mayıs 2026
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar
Sayfayı kayıt ettiğimde N sütununda X olan satırları Tüm İzinler sayfasına 9.satırdan itibaren aktarıp Öncelikle A sonra G sütununu dikkate alarak sıralayacak makroya ihtiyacım var.
Aktarma yaparken Tüm İzinler sayfasındaki en son dolu satırdan itibaren başlaması gerekiyor.
Sıralamayı ise aktarma yaptıktan sonra önce A sütunundaki sicile, sonra G sütunundaki Ayrılış tarihine göre sıralaması gerekiyor.
Yani aynı sicile sahip olanların izinlerini küçükten büyüğe sıralaması gerekiyor.
Çalışma kitabında sayfa koruma kullanıyorum. Makrolar sayfa koruma şifresi girilmiş halde iken çalışırsa daha güvenli olacaktır.
Sayfa koruma şifresi 7895123
Umarım anlatabilmişimdir? Teşekkür Ederim.

Ekli dosyalar

Çözüm
Elinize sağlık sayın Alpi kayıt edince aktarım yapıyor ancak her aktarımda açılan pencerede enter yapmam gerekiyor. Bunu iptal etme şansımız var mıdır?
Birde şimdi fark ettim kusura bakmayın. Aktarım yaptıktan sonra kontrol sayfasındaki X leri kaldırabilir mi? Kayıt ettiğimde ve kapatırken aynı detayları tekrar aktarıyor.
Dosya ekte.
Konu Sahibi
Sayın Alpi kod örnek dosyada çalıştı. Ancak Asıl dosyamda çalışmadı.
Sanırım bilgileri formülle aldığım için çalışmadı.
Çekilen izinler sayfasında olup da tüm izinler sayfasında olmayan izinleri formülle bu sayfaya aldırıyorum
Gerekli kontrol işlemi bitenler için N sütununa X koyup kayıt ettiğimde tüm izinler sayfasına aktardığında tüm izinler sayfasında olacağı için aktarılan izni bu sayfaya vermeyeceğini umarak kod istemiştim.
Formülle alacağı içinde yerine gelecek formülü aktarmaması için N sütununu temizlemesini istemiştim.
Önceki dosyada aktarıyor ancak sanırım formülle aldırdığım bu dosyada aktarmadı maalesef
Kayıt ettiğimde önce aktarıp sonra tekrar kayıt ederse sorun çözülür mü acaba?
Yukarıda yaptığım açıklama uyarınca kodda nasıl bir düzeltme yapılabilir acaba?
Umarım anlaabilmişimdir?

Ekli dosyalar

Ben net anlayamadım.
Önceki kodu ve yapılan işlemleri bir kenara bırakıp son paylaştığınız dosyaya göre sorunuzu yeniden sorarsanız daha iyi olur.
Daha net ifade ile çözüm adına hiçbir öneride bulunmadan sadece son paylaştığınız dosyada ne yapmak istediğinizi söyleyin.

Konu Sahibi
Merhaba sayın Alpi ve Sayın volki sonuç istediğim gibi olmadı sizi boş yere yormuş oldum hakkınızı helal ediniz.
Yeni bir talep yaptım ama makro bilgim sınırlı olduğu için anlatmakta zorlandım.
Makro bilginize güvenerek örnek dosyadaki kontrol sayfasına bilgilerin nasıl geldiğini incelerseniz anlatmak isteyip de anlatamadığım hususu çözebileceğinizi umuyorum.
Gerekli açıklamaları örnek dosyada aktardım. Umarım sizi kolaylaştıracak bilgiyi verebilmişimdir.
Teşekkür ederim kolay gelsin.

Ekli dosyalar

"Kontrol" sayfasında bulunan verileri kendiniz manuel kontrol ediyorsunuz. Kontrol işlemi bitikten sonra satırları "Tüm İzinler" sayfasına aktarmak istiyorsunuz. Doğru mu anladım?

Eğer doğru anladıysam "Kontrol" sayfasındaki kontrolü biten satıra çift tıklatma yaptığınızda sadece o satırı "Tüm İzinler" sayfasına aktarma yapsak işinizi görür mü?
Olursa ekteki dosyayı deneyiniz.
A9:I son satıra kadar herhangi bir satırı çift tıkladığınızda kodlar otomatik çalışır.

Ekli dosyalar

Geri