• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Multipage de Veri Kaydetme hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan sanalx
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 1,118
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

sanalx

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhaba Arkadaşlar ;
Tüm arkadaşlara kolay gelsin. 6 sayfalı Multipage de listviewe ve excel sayfasına veri aktartırken resimde görmüş olduğunuz hatayla karşılaşıyorum. kodları Multipage haricinde eklersem kayıt ediyor fakat sıra numarasını A2 den baslaması gerekirken A1 hücresinden başlıyor. kullanmış olduğum kodlar aşağıdadır

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Yardımlarınızı bekliyorum Saygılarımla...

Çözüm
Rica ederim.
Ya UserForm_Initialize bunu kopyalayıp ekeyin yada userformu kapattırıp tekrar açtırma kodunu ekleyin.Listview1.Refresh gibi kodda vardı ama olmayabilir.Yada listview alınan kodları kaydet kodunun altına tekrar ekleyin yada listviewe alınan verler sub içindeyse kaydet sonuna örnek call Listele gibi yazın.
Kısaca hayali yazıyoruz herzamanki gibi.
Kodun en üst kısmındaki option ile başlayanını silin varsa option explict gibi olması gerek yanlış yazmadıysam.

Rica ederim.Hata sebebi resimde değişken tanımlanmadı diye olmuş.Örnek eklerseniz kesin çözüme ulaşılır.

Konu Sahibi
Rica ederim.Hata sebebi resimde değişken tanımlanmadı diye olmuş.Örnek eklerseniz kesin çözüme ulaşılır.
Private Sub btnGGT_Click()

Dim ctl As Control
For Each ctl In Me.Controls
Select Case TypeName(ctl)
Case "TextBox", "ComboBox"
ctl.Value = ""
Case "CheckBox"
ctl.Value = False
End Select
Next ctl

End Sub

yukarıdaki bu kod ile

txtggkodu.Value = "GG000" & Sheets("GelirGider").Range("P1").Value + 1

bu kodu birleştirebilirsem sanırım çözülecek

Çözünce eklersiniz mesleğim Medyumluk olmadığı için bilemiyorum dosyanızın durumunu :)

Konu Sahibi
ekleyemedim ama sanırım bir buton daha ekleyeceğim .. dosyayı da eklemek isterdim fakat biraz durumlar farklı.

Alltaki vidro Almanca ve anlamasanızda izleyin hatayı anlarsınız.
Adamda zaten bir cins konuşuyor :)
Heralde yaşı 80 felan.

Konu Sahibi
teşekkürler iki buton kullandım mecburen.. ama kaydet butonuna tıklıyorum excel sayfasına kaydediyor listviewde hemen gözükmüyor kapatı acarsam listviewde cıkıyor veriler. hemen gözükmesi için bir komut var mı

Rica ederim.
Ya UserForm_Initialize bunu kopyalayıp ekeyin yada userformu kapattırıp tekrar açtırma kodunu ekleyin.Listview1.Refresh gibi kodda vardı ama olmayabilir.Yada listview alınan kodları kaydet kodunun altına tekrar ekleyin yada listviewe alınan verler sub içindeyse kaydet sonuna örnek call Listele gibi yazın.
Kısaca hayali yazıyoruz herzamanki gibi.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri