• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Mükerrer Kaydı Engelleme Hk.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

murat_8181

Excel Dostu
Aldığı beğeni
237
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Değerli arkadaşlar paylaşmış olduğum çalışmamla textboxlar aracılığı ile ANA LISTE isimli sayfama verileri kaydediyorum. Yapmak istediğim Userform üzerindeki textboxlara verileri girdikten sonra kaydet butonuna bastığımda textbox2,textbox4 ve textbox8 girilen verileri baz alarak daha önceden aynı kaydın yapılıp yapılmadığını kontrol etmek, yapıldıysa uyarı verip kayıt yapmadan çıkmak istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Merhaba,

@Ziynettin beyin verdiği kodları kullandım. Biraz ekleme yaptım.
Liste ile daha güzel olur diye düşündüm. İyi akşamlar. İşinizi görür inşaallah.

1620327730381.png

Konu Sahibi
Merhaba,

@Ziynettin beyin verdiği kodları kullandım. Biraz ekleme yaptım.
Liste ile daha güzel olur diye düşündüm. İyi akşamlar. İşinizi görür inşaallah.

Ekli dosyayı görüntüle 1182
Sayın garip güzel olmuş gerçekten,şöyle bir durum mesela silmek istediğimiz veriyi listboxta seçip sil dediğimizde sıra numarasında sorun çıkıyor. Ayrıca veri satırı 1000 satırlık olsa veriyi arayıp buldurmak ve silmek istersek nasıl bir yol izlememiz gerek.

Sayın garip güzel olmuş gerçekten,şöyle bir durum mesela silmek istediğimiz veriyi listboxta seçip sil dediğimizde sıra numarasında sorun çıkıyor. Ayrıca veri satırı 1000 satırlık olsa veriyi arayıp buldurmak ve silmek istersek nasıl bir yol izlememiz gerek.
İşyerine geçince gece bakabilirim dışarıya çıktım. Bakacam geçince.

Merhaba,

Silmede ki hata giderildi. Dosyanız ektedir.

Ek olarak aramada veriyi bulmak için eşsiz bir değerde mi aratma yapmak istiyorsunuz? Yoksa aynı değeri listede süzdürerek mi?

Örnek verecek olursak;

"Plaka", "personel", "kullanım durumu" bir kez mi yer alacak listenizde? x plakalı aracı a,b,c, şoförleri kullanacak mı?
Eğer ki aynı kayıtlardan olacaksa süzme yöntemini kullanmak gerekli. Yok hayır benim listemde aramak istediğim veriden sadece 1 tane var derseniz o zaman farklı bir kodla çözeriz.

Merhaba,

Ek olarak aramada veriyi bulmak için eşsiz bir değerde mi aratma yapmak istiyorsunuz? Yoksa aynı değeri listede süzdürerek mi?

Örnek verecek olursak;

"Plaka", "personel", "kullanım durumu" bir kez mi yer alacak listenizde? x plakalı aracı a,b,c, şoförleri kullanacak mı?
Eğer ki aynı kayıtlardan olacaksa süzme yöntemini kullanmak gerekli. Yok hayır benim listemde aramak istediğim veriden sadece 1 tane var derseniz o zaman farklı bir kodla çözeriz.
Ek olarak güncelleme de ekledim. Seçilen kaydı güncelleyebilirsiniz.

Konu Sahibi
Merhaba,

Örnek verecek olursak;

Sayın garip bir kişiye zaman zaman 4 farklı araç zimmetlenebiliyor

Kullanıcı personel ve plaka olarak yapılabilirmi, yani bazen plakadan arama yapmak gerekiyor bazende kullanıcı personel yazarak arama yapmak gerekebiliyor
Yapılabilir. Eve geçince bakarım. İyi günler.

Kullanıcı personel ve plaka olarak yapılabilirmi, yani bazen plakadan arama yapmak gerekiyor bazende kullanıcı personel yazarak arama yapmak gerekebiliyor

Merhaba,

Kullanıcı ve plaka ile arama yapılmış haliyle ektedir.

Arama yapıldığında süzülen kayıtlarda silme çalışıyor, güncelleme çalışmıyor(Hatalı satırda yapıyor güncellemeyi). <-- Yapılabilir, uykuluyum kafam durdu :)

Konu Sahibi
Merhaba,

Kullanıcı ve plaka ile arama yapılmış haliyle ektedir.

Arama yapıldığında süzülen kayıtlarda silme çalışıyor, güncelleme çalışmıyor(Hatalı satırda yapıyor güncellemeyi). <-- Yapılabilir, uykuluyum kafam durdu :)
Sayın garip konuya olan ilginizden dolayı öncelikle çok teşekkür ederim. Yapılan Çalışma userform bul-kaydet-sil-güncelle çalışması açısından güzel bir örnek teşkil edecek. Ayrıca excelçözüm formu açısından güzel bir arşiv olacak. İlk etapta tespit edebildiğim sorun veriyi süzüp sildikten sonra sıra numarasını güncellemiyor. Ayrıyeten dediğiniz gibi veri süzdükten sonra güncelleme sorununuda bir çözüm bulunursa gayet güzel bir çalışma olarak son bulacak.

Sayın garip konuya olan ilginizden dolayı öncelikle çok teşekkür ederim. Yapılan Çalışma userform bul-kaydet-sil-güncelle çalışması açısından güzel bir örnek teşkil edecek. Ayrıca excelçözüm formu açısından güzel bir arşiv olacak. İlk etapta tespit edebildiğim sorun veriyi süzüp sildikten sonra sıra numarasını güncellemiyor. Ayrıyeten dediğiniz gibi veri süzdükten sonra güncelleme sorununuda bir çözüm bulunursa gayet güzel bir çalışma olarak son bulacak.
Ben sıra numarasında bir problem göremedim. Şimdi tekrar baktım. Süzüp belli aralıklardan sildim. Veri listesini tamamen silip userformdan veri girişi yaptıktan sonra tekrar süzmeyi ve silmeyi denermisiniz?

Konu Sahibi
Ben sıra numarasında bir problem göremedim. Şimdi tekrar baktım. Süzüp belli aralıklardan sildim. Veri listesini tamamen silip userformdan veri girişi yaptıktan sonra tekrar süzmeyi ve silmeyi denermisiniz?
Benim ilk denediğimde hata vermişti. Şimdi sıra numarasını güncelleyip tekrar denedim bu sefer dediğiniz gibi sorunsuz çalıştı.

Benim ilk denediğimde hata vermişti. Şimdi sıra numarasını güncelleyip tekrar denedim bu sefer dediğiniz gibi sorunsuz çalıştı.
Satır numarası satirsayisi-1 olarak formüllü olduğundan dolayı hangi satırı silersek silelim hatalı olmaz. Şimdi uyucam gece güncelleme problemine de bakarız. Beceremezsek ustadlarimizdan destek isteriz. Son olarak arşiv için izninizle foruma güzel bir konu ile paylaşırım. Herkes faydalanır. Sağlıcakla kalın.

Konu Sahibi
Satır numarası satirsayisi-1 olarak formüllü olduğundan dolayı hangi satırı silersek silelim hatalı olmaz. Şimdi uyucam gece güncelleme problemine de bakarız. Beceremezsek ustadlarimizdan destek isteriz. Son olarak arşiv için izninizle foruma güzel bir konu ile paylaşırım. Herkes faydalanır. Sağlıcakla kalın.
Teşekkürler sayın garip tabiki paylaşabilirsiniz iyi istirahatler

@Akuma ,@Ahmet ,@Balta hocalarım,

Ekteki programda plaka ve personel adına göre arama yapıyoruz. Arama yaptığımızda süzülen veriyi listboxtan çift tık ile textboxlara alıp güncelleme yaptığımızda seçilen satırın satır numarası değilde, 1 nolu satırın numarası geliyor. Burada takıldık. Desteğinizi rica ederim. Saygılar.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri