• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro Revize

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

murat_8181

Excel Dostu
Aldığı beğeni
237
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Değerli forum üyeleri paylaşmış olduğum çalışma A sütununa yazdığım tarihlerin dolum süresine 5 gün 4 gün 3 gün...... kalanları listboxta listeliyor. Çalışma Sistem dili Türkçe olan pc lerde sıkıntısız çalışıyor. Ancak sistem dili ingilizce olan pclerde tarih formatı değiştiğinden dolayı sağlıklı çalışmıyor. Bu makroyu nasıl revizde edebiliriz. Saygılar

Çözüm
Değerli forum üyeleri paylaşmış olduğum çalışma A sütununa yazdığım tarihlerin dolum süresine 5 gün 4 gün 3 gün...... kalanları listboxta listeliyor. Çalışma Sistem dili Türkçe olan pc lerde sıkıntısız çalışıyor. Ancak sistem dili ingilizce olan pclerde tarih formatı değiştiğinden dolayı sağlıklı çalışmıyor. Bu makroyu nasıl revizde edebiliriz. Saygılar

Bir de bu şekilde dener misiniz? Biz hücrelerde ki tarihleri formatladık ama vba kodları içinde kriterde ki date kısmını gözden kaçırdık. Onları da gg.aa.yyyy olarak yaptım.
Aşağıdaki gibi denermisiniz?

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Sayın garip bu paylaşımımda benzer mantıkla çalışıyor bunda nasıl bir revize yapabiliriz acaba

Konu Sahibi
Sayın garip her iki makroyuda yarin iş yerimde deneyip dönüş yapacağım. Bu yaptığınız düzenleme sistem dili Türkçe ve İngilizce olan pclerde umarım sorunsuz çalışır

Sayın garip her iki makroyuda yarin iş yerimde deneyip dönüş yapacağım. Bu yaptığınız düzenleme sistem dili Türkçe ve İngilizce olan pclerde umarım sorunsuz çalışır

Kesin bilgi sahibi değilim. Mantığımla hareket ederek yaptım. A sütununda ki dolu hücreleri bul ve tarih formatında gün.ay.yıl olarak formatını değiştir diyerek olabileceğini düşünüyorum. İnşaallah olur bakalım.

Konu Sahibi
Sayın garip makro ingilizce PC de tarihleri gün ay yıl olarak değiştiriyor ancak tarihin üzerine tıkladığımda tarihin formül çubuğunda değişmediğini ay gün yıl olarak göründüğü nu farkettim. Bu yüzden tarihlere dayalı hesaplama yapan formüller hesaplamaları yanlış yapıyor

Merhaba,
Her tarihin double ya da integer türünde değerleri vardır. Aşağıdaki örnekte önce double türünde debug.print yapıyoruz daha sonra integer türünde debug.print yapıyoruz. Hesaplamalarınızı bu değerler üzerinden yaparsanız çok daha sağlıklı sonuçlara ulaşırsınız.
HTML:
Kod:

HTML:
Kod:

Bu örnek de double ve long türüne çevirdikten sonra tekrar tarihe çevirme ile ilgili örnek.

Konu Sahibi
HTML:
Kod:

Bu örnek de double ve long türüne çevirdikten sonra tekrar tarihe çevirme ile ilgili örnek.
Sayin aegnor bu makroyu ne şekilde nasıl kullanacağım. Bu makro çalışmam daki bütün tarihler içinmi gecerli

Sayin aegnor bu makroyu ne şekilde nasıl kullanacağım. Bu makro çalışmam daki bütün tarihler içinmi gecerli
Bu yaptığım çalışmanıza uyarlamak için değildi. Paylaştığınız dosyaya göz atamadım çok yoğunum. Küçük bir örnek sadece.

Demek istediğim formatı ne olursa olsun her tarihin bir sayısal değeri vardır ve bu sayısal değerler tarih formatının değişmesinden etkilenmezler. Nerede nasıl bir problemle karşılaştığınız hakkında bir bilgiye sahip değilim sadece fikir vermesi açısından paylaştım.

Bir de bu şekilde dener misiniz? Biz hücrelerde ki tarihleri formatladık ama vba kodları içinde kriterde ki date kısmını gözden kaçırdık. Onları da gg.aa.yyyy olarak yaptım.

Çözüm
CDate(Format(Cells(X, 1), "dd.mm.yyyy"))
Merhaba.
Bende dosyaları deneyemedim ama alttaki gibi yer değiştirince çalışır zannediyorum çünkü benim pc dil Almanca ve bende böyle kullanıyorum ay ve gün olayı için.

HTML:
Kod:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri