• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro İle Sayfadan Koşullu Seçim PDF Kaydetme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

RBozkurt

Yeni Üye
Aldığı beğeni
205
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,
Ekte örnek olarak eklemiş olduğum dosyada sistematik olmaksızın liste oluşturmaktayım.
Listeden de anlaşılacağı gibi sıralamada bir düzen yoktur.

Burada her sıra numarasının karşılık geldiği veriyi altta örnek olarak eklemiş olduğum resimlerdeki gibi
A4 boyutunda veriyi sayfaya yatay sığdırılmış şekilde dosyanın bulunduğu klasör içinde x gibi bir klasöre PDF olarak başlığı B hücresinden (A5'de sıra 5dir ama B5 hücresinde sıra 8 olabilir.) almak koşuluyla "KDN B - Taşınmaz Malik Listesi" şeklinde kaçtane KDN varsa o kadar yani, kaydedilebilir mi?
Şimdiden çok teşekkür ederim.

Çıktı1.png

Çıktı2.png

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Hocam bir dener misiniz

Konu Sahibi
Sayın askan bey. Elinize sağlık kodlar problemsiz çalışmaktadır.
Özür dileyerek; örnek dosyaya ben ilk satırdaki başlıkları koymadan yazdırmışım. Yeni farkettim malesef.
Her sayfaya sabit eklenmesi mümkünmüdür? Olmaz ise problem yok bu şekilde de olur.

Sayın askan bey. Elinize sağlık kodlar problemsiz çalışmaktadır.
Özür dileyerek; örnek dosyaya ben ilk satırdaki başlıkları koymadan yazdırmışım. Yeni farkettim malesef.
Her sayfaya sabit eklenmesi mümkünmüdür? Olmaz ise problem yok bu şekilde de olur.
HTML:
Kod:
Bunu kullanın hocam. Yalnız uyarmam gerek kod kenarlıkları kontrol ederek çalışmaktadır. Şablon kenarlıklarını(Özellikle B kolununda) bozarsanız kod doğru çalışmaz.

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Bunu kullanın hocam. Yalnız uyarmam gerek kod kenarlıkları kontrol ederek çalışmaktadır. Şablon kenarlıklarını(Özellikle B kolununda) bozarsanız kod doğru çalışmaz.

Sayın askan hocam elinize emeğinize sağlık. Kenarlıklar bozulmadan bu işlemi yaptırırım. Çok teşekkür ederim.

Kolay gelsin hocam bu arada paylaşıtığınız bölgeler benim memleketin etrafları beni de ziyadesiyle memnun etti.

Konu Sahibi
Kolay gelsin hocam bu arada paylaşıtığınız bölgeler benim memleketin etrafları beni de ziyadesiyle memnun etti.

Sayın askan hocam bir kamu kurumunun Konya Bölge müdürlüğünde çalışmaktayım. İşlerimizde Konya ve çevre illeri kapsamaktadır. Maalesef imkanlar çok iyi değil. Sizlerdende aldığım desteklerle hazırladığım programda bir takım iş ve işlemleri ciddi manada (3 5 gün sürecek liste hazırlama evrak hazırlama ayıklama vs.. vs.. işleri neredeyse 15-20dk'ya düştü.) hızlandırdım. Tekrardan çok teşekkür ederim.

Hocam devlet kurumlarında ki hantallığı bürokrasi işleyişini çok iyi bilirim. Bu zorluklar sizin gibi idealist çalışkan insanlar sayesinde aşılacağını umuyorum. Size başarılar dilerim

Konu Sahibi
Sayın askan hocam
4. mesajdaki makroyu, aktif sayfada değil de sayfa ismi ÖnÇalışma olunca o sayfadakileri almasını ayarlayamadım

Kodları alttaki gibi denedim fakat sonuç alamadım. Müsait olunca yardımcı olabilirmisiniz?

HTML:
C++:

Sayın askan hocam
4. mesajdaki makroyu, aktif sayfada değil de sayfa ismi ÖnÇalışma olunca o sayfadakileri almasını ayarlayamadım

Kodları alttaki gibi denedim fakat sonuç alamadım. Müsait olunca yardımcı olabilirmisiniz?

HTML:
C++:
Makroyu o sayfada çalıştırın. Eğer aynı şablona sahip ise

Konu Sahibi
Merhaba askan ustam
Konuyu hortlattım kusura bakmayın

Son satırda eğer birleştirilmiş olursa veriyi almıyor. Örnekteki 9'a kadar alıyor 10'u almıyor?
Müsait olduğunuzda yardımcı olabilirmisiniz ?

HTML:
Kod:
Aşağıda en fazla 20 satırı birleştirirsiniz diye düşündüm. Eğer 20 den fazla satır birleştirirseniz yine almaz. Eğer daha fazla birleştirirseniz "son" tanımının sonundaki 20 yi arttırın.

Çözüm
Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Aşağıda en fazla 20 satırı birleştirirsiniz diye düşündüm. Eğer 20 den fazla satır birleştirirseniz yine almaz. Eğer daha fazla birleştirirseniz "son" tanımının sonundaki 20 yi arttırın.

askan ustam bu 20'yi 3000 5000 falan yapsam sorun olur mu?
Bazen ayırıp kaydetmesi gereken kısımda 500 satır olabiliyor

askan ustam bu 20'yi 3000 5000 falan yapsam sorun olur mu?
Bazen ayırıp kaydetmesi gereken kısımda 500 satır olabiliyor
hocam gerek yok boşuna çalışır makro iş uzar o son satırı buluyor ancak son satır dolu olan satır(Örnekte E28) E28 de kaldığı için ben tolerans vererek 20 satır diyorum siz 50 yapın herhalde 50 satırlık birleştirme yapmazsınız.

Konu Sahibi
hocam gerek yok boşuna çalışır makro iş uzar o son satırı buluyor ancak son satır dolu olan satır(Örnekte E28) E28 de kaldığı için ben tolerans vererek 20 satır diyorum siz 50 yapın herhalde 50 satırlık birleştirme yapmazsınız.

2000 olarak yapıp test ettim şuan çalışıyor. En son grubu hem tek satır, hemde çoklu birleştirilmiş denedim hata yoktur.
50 töleransı az oluyor. Listelerde ara taşınmazlarda 1 parselde 800 kişi buda 800 satır yapıyor bu şekilde de denk gelen oldu.

Makro çok fark etmedi gibi geldi.

peki hocam dosyanız büyük değilse fazla zaman almaz.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri