• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro İle Saati Düzeltme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hsn55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 1,588
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
127
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Ekli örnek dosyada Veri Sayfasında E11:F41 hücre aralığına saati 08.10 gibi girdiğim zaman makro ile 08:10 şekilde otomatik olarak düzeltmek mümkün müdür?

Hocam dener misiniz.
Hücreleriniz metin formatına ayarlanır ise örnekteki gibi olabilir.

Konu Sahibi
Sayın askan çok teşekkür ederim. Kod gayet güzel çalışıyor. Fakat asıl dosyama uyarlayamadım. Rica etsem yapmış olduğunuz kodu göndermiş olduğum koda ilave edebilir misiniz?
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Birde sayın hocam örneğin saati 10 yazdığımda 10:00 yazması gerekiyor .Ben 10: yazdığımda 10:00 yazması gerekiyor. Yine 10. yazdığımda 10:00 yazması gerekiyor

Birde sayın hocam örneğin saati 10 yazdığımda 10:00 yazması gerekiyor .Ben 10: yazdığımda 10:00 yazması gerekiyor. Yine 10. yazdığımda 10:00 yazması gerekiyor
Dediğiniz şekilde ayarlandı. Ancak uyarlama konusunda sanırım paylaştığınız kod çalışma kitabının change olayı eğer öyle ise bunu sayfanın change olayında kullanacaksınız.

Konu Sahibi
Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Yapmış olduğunuz kod güzel çalışıyor. Fakat E11:F41 hücreleri arası hücre biçimlendirmesi metin olarak yapılınca iki saat arası hesaplama yapmıyor. Ayrıca benim kodları kitabın change bölümüne yapıştırdığım zaman kodlarım anlık çalışmıyor. Bu iki kod birleştirilebilirse ve saatler arası (hücre biçimlendirmesi saat) hesaplama yaparsa işimi görecek. Yine de desteğiniz için çok teşekkür ediyorum.

Hocam şu şekilde bir dener misiniz

HTML:
Kod:

Ayrıca bende resimdeki gibi hesaplama yapabiliyorum.
1680241367246.png

Konu Sahibi
Hocam sadece iki yerde skıntı var
1- saati 18 yazdığımda veri siliniyor hücre boş görünüyor.
2- saati 18, yazdığımda veri siliniyor hücre boş görünüyor
Not: saati 18. yazdığımda sonuç 18:00 sıkıntı yok

Merhaba,
Modül içerisine;
HTML:
Apache config:

Worksheet Change eventına;
HTML:
Kod:

Worksheet Selection Change eventına;
HTML:
Apache config:

yukarıdaki kodları yapıştırıp deneyebilirsiniz.
Örnekte "A" sütunu için hazırlanmış function bulunmakta, siz istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.

Saat.gif

Konu Sahibi
Sayın Caylak bu işlemi Veri Sayfasında E11:F41 hücrelerine nasıl uygularız. Sadece bu hücre aralığında işlem yapsın

Sayın Caylak bu işlemi Veri Sayfasında E11:F41 hücrelerine nasıl uygularız. Sadece bu hücre aralığında işlem yapsın
Kodlardaki range("A:A") kısımlarını range("E11:F41") şeklinde değiştirmeniz yeterlidir.

Konu Sahibi
Sayın Caylak yapmış olduğunuz kodu dosyama uyguladım çalışıyor. Fakat hücre biçimlendirme metin olduğu için bağlantılı formüllerde hesaplama olmuyor çözümü var mıdır ?. Ayrıca makro E11:F42 hücre aralığının biçimlendirmesi saat yapıldığında da çalışabilirse 10 numara olacak

Konu Sahibi
Sayın Alicimri, Sayın Askan ve Sayın Caylak hepinize yardımlarınız için çok teşekkür ederim

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri