• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro ile isimleri verilen renklerin hücrede rengini göstermek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

kralım

Excel Dostu
Aldığı beğeni
902
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstadlarım,
Ben makro bilmem. Makro konusunda benim de siz üstadların yardımına ihtiyacım oldu. Ekteki dosyanın C sütununda RENK İSİMLERİ başlığı altında renk isimleri var. Rastgele seçilerek yazıldı. Alta doğru o isimler çoğalarak devam edecek !!! D sütununda ise RENKLER başlığı var ki alt hücreler boş.

Sizden istediğim ; C sütunundaki renk isimlerinin D sütunundaki karşılarına o rengin makro yardımıyla gelmesi. Kırmızı rengi örnek verdim. Yani makro bana C sütununda Sarı yazıyorsa D sütununda karşısına SARI rengi getirecek.

Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim Sayın pitchoute,
Bir şey daha. İlave yapmayı unuttum. E sütununda da o rengin sayısal kodunu versin. Kusura bakma lütfen. Ve uygun görürsen ancak akşam deneyebilirim. Şimdi hst.ye gitmek zorundayım. Teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Makroyu nasıl çalıştıracağım ?
Modülü nasıl açacağım ?
Modüle yapıştırdığımda ne gibi bir işlem yapacağım ?
Excelde iken nasıl çalıştıracağım ?

1) Modül açmak için;
Visual Basic butonuna tıkla (veya ALT + F11 kısayolunu kullan).
VBA editöründe, soldaki proje penceresinde ThisWorkbook veya belirli bir çalışma sayfasına sağ tıklayıp Insert > Module seçeneğine tıkla.
Açılan modül penceresinde kodu yapıştır.

2) Makroyu çalıştırmak için;
VBA editörünü kapat (ALT + Q veya sağ üstteki çarpıya tıklayarak).
Geliştirici sekmesinden Makrolar butonuna tıkla. (Bu kısım aktif değilse hocam, Dosya menüsüne tıkla, seçenekler menüsüne gir. Sol tarafta Şeridi Özelleştir (Customize Ribbon) sekmesine tıkla, sağ tarafta yer alan Ana Sekmeler (Main Tabs) listesinde, Geliştirici (Developer) seçeneğini bul ve kutucuğunu işaretle.
Çalıştırmak istediğin makronun adını seç ve Çalıştır (Run) butonuna bas.

Konu Sahibi
Sayın pitchoute,
Çok teşekkür ederim.
Bir şey daha öğrenmiş oldum. Bilmemek ayıp değil, öğrenmemek ayıp. Ancak, 77 adet renk isminin içinde 40 tanesine Tanımlı değil dedi. Bu normal mi ? Neden ? Bir de ; sürekli Makrolara girip Run (Çalıştır) mı diycem ? Teşekkür ederim.

Konu Sahibi
.

Hocam tüm renk kodları makro koduna ekli değil. Kendiniz sonradan eklemiş olduğunuz renkleri makro kodunda düzenleyip öyle çalıştırmalısınız. Göndermiş olduğunuz excel dosyasında yazan renklerin düzenlenmiş hali şu şekilde;

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Makroları da çalıştırmak için söylediğim yöntemi uygulayabilirsiniz, kısayol oluşturabilirsiniz ya da excel dosyanıza bir buton yerleştirebilirsiniz. Kolaylık açısından üçünün de hemen hemen aynı olduğunu söyleyebilirim.

Ayrıca söylediğiniz gibi, bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Sorular vasıtasıyla bilenler farklı yöntemleri, bilmeyenler temel yöntemleri öğrenebiliyor. İyi çalışmalar dilerim.

Konu Sahibi
Bir sitede buldum ;

Function ColorIndex(CellColor As Range)

ColorIndex = CellColor.Interior.ColorIndex

End Function

Boş bir hücreye yapıştırılıyor aşağıdaki fonksiyon ;

=ColorIndex(hücre adı)

Konu Sahibi
Bunu farklı bir modüle yapıştırsam çalışır mı ?

Konu Sahibi
Renklerin sayısal kodlarını için...

Konu Sahibi
Benim gönderdiğim kodların sonucu ile sizin kodlarınızın sonucu farklı ?

Benim vermiş olduğum yöntemde verilen sayısal kodlar yanlış ya da hatalı mı hocam?
Hocam dosyaları incelemiştim ve dictionary içindeki renk adları ile sayfadaki renk adları eşit olmadığı için olmuyor yani örnek kırmızı<>kirmizi gibi.

Son eklenen dosyalar ile zaten ilk eklenen dosya yapıda farklı :)

8.Mesjdaki dosyada eğer C sütunun rengi D sütunuda yazan renge göre olacaksa alttaki kod olabilir yazmıştım eklemiş olayım bende karıştırdım konuyu ne nerde ne yapılacak :)
HTML:
C:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
:D
Teşekkü

Hocam dosyaları incelemiştim ve dictionary içindeki renk adları ile sayfadaki renk adları eşit olmadığı için olmuyor yani örnek kırmızı<>kirmizi gibi.

Son eklenen dosyalar ile zaten ilk eklenen dosya yapıda farklı :)
Anladım hocam, teşekkkür ederim bilgilendirme için

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri