• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü makro ile dip toplam yazma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Miraga

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
931
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
merhabalar
forumda hocalarımız tarafından çözümlenen çalışmada dip toplam kısmını düzenlemede yardımcı olabilirseniz sevinirim
  • mevcut formül çalışması (son durum olacak) yeni formül buna uygulanacak
  • olması gereken formül ( doğru olan dip toplam formülü)
olması gereken formül çalışmasındaki formülü mevcut formül çalışmasına uygulanacak

Konu Sahibi
HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
hocam ilginiz için çok teşekkür ederim bahsettiğiniz düzenlemeyi uyguladım ekrandaki görüntüyü oluştu
1684516578626.png

ilgili hücrede elde etmeye çalıştığım formül
formülü hem görünür olmasını istiyorum hemde TOPLAMA işlemi değil formülde gözüktüğü gibi etoplam işlemi yapılmasını ( yani gruplara ayrıldıktan sonra tamamının toplamını değil sadece j sutununda "ödenmedi" yazanların toplamını almak istiyorum

=ETOPLA(J12:J100;"ödenmedi";K12:K100)

Etopla demek sumif demek.Dosyada ödenmedi diye irşey yok biliyorum koddakini formüle çevirdim sadece.Tam anlamadım nasıl olacak.

Konu Sahibi
hocam açıklamada ve 1-2 yerde ulaşmaya çalıştığım formül diye belirtmiştim ama sanırım çok anlaşılır yazamamışım

hocam açıklamada ve 1-2 yerde ulaşmaya çalıştığım formül diye belirtmiştim ama sanırım çok anlaşılır yazamamışım
Anladım oraları ama sütunlarda ödenmedi diye bişey yok.Tam olarak hangi kitapta yapacağız.Zaten etopla ve çoketopla aynı sayılır sadece formülün içindekiler yer değiştirecek.Etoplada sumif olarak geçiyor.Az incelerseniz bence anlarsınuz zaten mantığı

Konu Sahibi
hocam
J sütununda bazı hücrelere "ödenmedi" yazılacak ve sadece ödenmedi yazanların toplamını hedefliyorum =ETOPLA(J12:J100;"ödenmedi";K12:K100)

hocam
bu makro bilgim olmadığı için bas / bit nereleri etkiliyor bilmeden aşağıdaki gibi ( kırmızı yazıları komple sildim diğerlerinde deneme yanılma yolu ile aşağıdaki gibi yapınca kısmen sorun çözülüyor gibi (formül başına çoketoplam geliyor etoplam olarak değişmedi) değiştirmem sıkıntı olurmu acaba

'bas = ">=" & CLng(CDate(WorksheetFunction.EoMonth(Cells(i, 1), -1) + 1))
'bit = "<=" & CLng(CDate(WorksheetFunction.EoMonth(Cells(i, 1), 0)))

For n = 11 To 18
Cells(i + 1, n).Formula = "=Sumifs(" & Range(Cells(i, n), Cells(ilkBulunan, n)).Address(0, 0) & "," & "j" & ilkBulunan & ":j" & i & ",""" & bas & "ÖDENDİ"")"
If n = 12 Or n = 13 Or n = 16 Or n = 17 Then Cells(i + 2, n).Formula = "=" & Cells(i + 1, n).Address(0, 0) & "*" & Cells(1, n).Address(0, 0) & ""
Next
bu şekilde yapınca çözüldü gibi ama bas / bit i sildim başka bir yeri etkilermi bilemedim 1-2 deneme yapıp kontrol etmeye çalışacam

J sütunundaki şdenmedi olanları J sütununda topluyor K daki olanları.Bilmiyorum oldu mu?
Kısaca kod alttaki gibi.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

yy.gif

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri