• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü makro ile dip toplam yazma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Miraga

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
931
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
merhabalar
forumda hocalarımız tarafından çözümlenen çalışmada dip toplam kısmını düzenlemede yardımcı olabilirseniz sevinirim
  • mevcut formül çalışması (son durum olacak) yeni formül buna uygulanacak
  • olması gereken formül ( doğru olan dip toplam formülü)
olması gereken formül çalışmasındaki formülü mevcut formül çalışmasına uygulanacak

Konu devamlı yıkarılara geliyor kendi adıma hiçbirşey anlamadım dosyalardan sanıyorum kimsede anlamadı abey :(

Konu Sahibi
sanırım dosyalar indirildikce veya mesaj okununca yukarıya taşınıyor
bir el atıp el birliği ile çözümleyip kapatalım :)

15 kişiden fazla indilmiş ama çözülmemiş çünkü ne yapmak istediğiniz anlaşılmıyor.Kendi adıma hiç birşey anlamadım dosyanızdan.

Konu Sahibi
15 kişiden fazla indilmiş ama çözülmemiş çünkü ne yapmak istediğiniz anlaşılmıyor.Kendi adıma hiç birşey anlamadım dosyanızdan.
hocam 2 tane örnek dosya gönderdim 1) mevcut formül ismi altında 2) olması gereken formül

mevcut formül dosyasında dip toplam dediğim örnekte gruplara ayrıştıktan sonra (5-6-7 ) (101-102-103)-(120-121-122) vb... devam ediyor toplama işlemi yapılıyor.

ben bunu olması gereken excel sayfasındaki örnekte görüldüğü gibi ( 6-7-8)-(102-103-104) v.b formülü hem görünür olmasını istiyorum hemde toplama işlemi değil formülde gözüktüğü gibi etoplam işlemi yapılmasını ( yani gruplara ayrıldıktan sonra tamamının toplamını değil sadece j sutununda "ödenmedi" yazanların toplamını almak istiyorum

kısacası olması gereken formül isimli exceldeki formülü / mevcut formül isimli excele uyarlamak istiyorum (görünür vaziyette)

Anladım galiba .

Buton ekleyip tıkyayınca kod yapsın istiyorsunuz manuel yapmak yerine tek tek formülle uğraşmamak için.Akşam müsait olunca bakarım.

Konu Sahibi
Anladım galiba .

Buton ekleyip tıkyayınca kod yapsın istiyorsunuz manuel yapmak yerine tek tek formülle uğraşmamak için.Akşam müsait olunca bakarım.
ilginiz için teşekkür ederim
sırala butonu var butona basınca
  • tarih sıralaması yapıyor
  • ayları gruplara ayırıyor
  • başlık ve dip toplam oluşturuyor
bunlarda sıkıntı yok değiştirmek istediğim sadece
dip toplamlarda toplama işlemi
* olması gereken formül deki gibi düzenlemek istiyorum (hem görünür olacak / hemde dosyadaki etopla formülünün uygulanmasını sağlamak istiyorum

dip toplam.gif

Kodları hazırladım ama formüllerin başına nedense @ işareti koyuyor ve hata oluyor belki sizde olmaz.

Yapay zeka alttaki gibi cevap yazdı sonra deneyeceğim.2021 ve 365 de heralde @ işareti oluyor nedense.

Excel'de formül başına @ işareti eklenmesi durumu, esas olarak özel bir hesaplama seçeneği olan Hesap Tabloları özelliğini ifade ediyor olabilir. Hesap Tabloları, formüllerinizi @ işaretiyle başlatmanızı gerektiren bir hesaplama modu sağlar.

Hesap Tabloları modu, Microsoft 365 aboneleri için Office Insider programında sunulmaktadır. Bu modda, formüllerinizi @ işaretiyle başlatmanız gerekmektedir. Örneğin, normalde =A1+B1 şeklinde yazdığınız bir formülü @ işaretiyle başlatmanız gerekecek, yani @A1+@B1 şeklinde olacaktır.

Eğer bu durumu istemeden yaşıyorsanız ve @ işaretini kullanmadan normal formül girişi yapmak istiyorsanız, Excel'in Hesap Tabloları modundan çıkmanız gerekebilir. Bunun için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

1. Excel'de bir çalışma kitabı açın.
2. Formül çubuğuna gidin.
3. Formül çubuğunda, Hesap Tabloları modu için hazır bir formül görüyorsanız, formülün başındaki @ işaretini silin.
4. Formülünüzü normal şekilde girebilirsiniz, örneğin =A1+B1.
5. Hesap Tabloları modundan çıkmak için "Formüller" sekmesine gidin.
6. "Hesap Tabloları" grubunda bulunan "Hesap Tabloları modu" seçeneğini kapatın veya devre dışı bırakın.

Bu adımları takip ederek, @ işaretini kullanmadan normal formül girişi yapabilirsiniz. Ancak yine de bu durumu tam olarak anlamak için, hatanın nasıl oluştuğunu ve ne tür bir formül kullandığınızı daha spesifik olarak açıklamanızda fayda vardır.

Konu Sahibi
Kodları hazırladım ama formüllerin başına nedense @ işareti koyuyor ve hata oluyor belki sizde olmaz.
Hocam merhabalar
bende @ işareti bırakmıyor ama
formül =ETOPLA($J108:$J119;"ödenmedi";K108:K119) + K108 olması gerekirken aşağıdaki gibi oluyor
1684404707327.png

Merhaba.
mesajınızdan önce @ olayını çözdüm önce bunu yazayım alttaki gibi olacak yani sumifs olacakmış deneyince çalıştı çoketopla yerine .

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bu arada yata yapmışım bazı hesaplarda düzeltince dosyayı eklerim.
Yani hep K sütununu toplatmışım :(

Abey sanırım bukez oldu :)
Sadece biraz daha ayarlamak gerekebilir formülde hep 4.satırdan başlamaması için ama zamanım fazla yok yinede bulunca bakarım.

nn.gif

Konu Sahibi
hocam ilginiz için teşekkür ederim
hep 4ncü satırdan başlama sorunu çözüldü ancak
formül =ETOPLA($J108:$J119;"ödenmedi";K108:K119) + K108 olması gerekirken aşağıdaki gibi oluyor
son gönderdiğiniz dosyada formül =ÇOKETOPLA(K108:K119;A108:A119;">=45017";A108:A119;"<=45046") bu şekilde çıkıyor
1684417103009.png

Sayılar tarih olarakmı görükecek?
Kodda zaten clng olması gerekti ondan dolayı öyle.Normal tarih olarak toplarmı bilmiyorum sonra bakarım.Yada koddaki clng olanları silip deneyin.

Konu Sahibi
HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
hocam
bu makro bilgim olmadığı için bas / bit nereleri etkiliyor bilmeden aşağıdaki gibi ( kırmızı yazıları komple sildim diğerlerinde deneme yanılma yolu ile aşağıdaki gibi yapınca kısmen sorun çözülüyor gibi (formül başına çoketoplam geliyor etoplam olarak değişmedi) değiştirmem sıkıntı olurmu acaba

'bas = ">=" & CLng(CDate(WorksheetFunction.EoMonth(Cells(i, 1), -1) + 1))
'bit = "<=" & CLng(CDate(WorksheetFunction.EoMonth(Cells(i, 1), 0)))

For n = 11 To 18
Cells(i + 1, n).Formula = "=Sumifs(" & Range(Cells(i, n), Cells(ilkBulunan, n)).Address(0, 0) & "," & "j" & ilkBulunan & ":j" & i & ",""" & bas & "ÖDENDİ"")"
If n = 12 Or n = 13 Or n = 16 Or n = 17 Then Cells(i + 2, n).Formula = "=" & Cells(i + 1, n).Address(0, 0) & "*" & Cells(1, n).Address(0, 0) & ""
Next

Dosyayı deneyemiyorum sadece ilgili yeri dediğim ile değiştireceksiniz.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri