• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro ile aynı sayfada birden fazla koşullu biçimlendirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mert25

Gold Üye
Aldığı beğeni
67
Excel V
Office 2016 TR
Gold Bitiş
14 Eylül 2025
Konu Sahibi
Merhabalar,

Makro kaydet ile Basketbol sayfasına koşullu biçimlendirme yaptım, fakat aşağıdaki kod çok az satırda çalıştı. Dosyanın orijinal halinde şimdilik 12000 civarı satır var ve ilerleyen zamanlarda epeyce artacak. Bu kodun otomatik çalışması için nasıl bir değişiklik yapmak gerek?

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Ekteki dosyalardan biri makroyu kaydettiğim dosya, diğeri ise makrosuz koşullu biçimlendirme yaptığım dosya. Yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Konu Sahibi
Hocam çok teşekkür ederim, ortalama alma sorunu kalmamış fakat en son eklenen maça ilk numarayı vermesi gerekiyor. Örneğin Fransa eklediğimde Fransa9 diye numaralandırıyor. Oysa en son eklediğim Fransa1 olmalı, aşağıda doğru Fransa2, Fransa3 şeklinde devam etmeli. Bu da hallolsa hiç sorun kalmayacak.

Bir de Maç Say butonu ne işe yarıyor?

Deneyiniz.
Maç say Tüm listeyi sıfıdan takım analizi yapıyor.
Tıpkı tümünü renklendirde olduğu gibi.

Çözüm
Oldu herhalde.
1692008549240.png
1692008606103.png

Konu Sahibi
Hocam kusura bakma bir sorun daha çıktı. Ana Sayfada maçları getir butonuna tıkladığımda maçlar gelmiyor, önceden geliyordu.

#23 nolu mesajdaki dosyayı tekrar indiriniz.

Konu Sahibi
Hocam maçlar geliyor fakat şimdi de aşağıdaki resimde göreceğiniz gibi D6:D13 arasında Litvanya'nın yanında Litvanya U20K maçlarıda gelmiş. Aynı şekilde E18:E22 arasında Finlandiya'nın yanında Finlandiya U20 K maçları da gelmiş. Oysa aynı takımın maçları gelmesi lazım.
Ekran Alıntısı.PNG

#23 nolu mesajdaki dosyayı tekrar indiriniz.

Konu Sahibi
Hocam epeyce inceledim, hata bulamadım, dosya gerçekten mükemmel oldu.

Başta siz olmak üzere dosyanın bu hale gelmesinde emeği geçen tüm arkadaşlara çok çok teşekkür ederim.

Sağlıcakla kalın.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri