• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro düğmesinde düzeltme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Selamlar

Sorum şudur

Ben uğraştım yapamadım

Ekteki dosyada, makro düğmesinin neresini değiştirirsem, örnek dosyadaki kodlar çalışır?

Kodlardaki “Button 2” leri
“Button 1” olarak değiştirdiğimde, çalışacağını biliyorum. Dolayısıyla kodlarda bir düzeltme sormuyorum.

Düğmenin neresinde düzeltme yapmalıyım ki mevcut kod çalışsın?

En başta belirttiğim gibi uğraştım yapamadım.

Konu Sahibi
Merhaba abey.
Ben özellikle xxx yazdım gifteki gibi.Siz Button 2 olarakta yazbilirsiniz.
Refaz hocam ilginize teşekkür ederim :)

Kodlarda herhangi bir değişiklik yapmadan, sadece düğme üzerinde bir düzeltmeyle, çalıştırabilme imkanı var mıdır? Bunu öğrenmek istemiştim.

Düğmeye dokunmadan, direkt kodlarda Button 2 yi 1 yapınca da çalışıyor. İlk mesajımda belirtmiştim.

Ama ben sadece düğmeyi sormuştum.

Bu mümkün mü?

Konu Sahibi
“Düğme 1” adını
gösterdiğiniz yerden
“Düğme 2” olarak değiştirmeyi denedim. Hem de defalarca.
Ama işe yaramadı.
Oysa mantıken çalşması gerektiğini düşündüm. Ama olmadı. Bu yüzden işin doğrusunu öğrenmek istedim.

En başında bu düğmenin adı Düğme 1 değil de Düğme 2 olsaydı, sorunsuz çalışacaktı.

Fakat sonradan değiştirdiğimizde neden işe yaramıyor, bunu anlamaya çalışıyorum.

Abey benim bildiğim koddaki Button 2 demek butonun adı.
Gifte xxx yapınca buton adı xxx oluyor dolayısıylada koddada xxx olacak.
Xxx yerine Button 2 yapınca isim buton 2 olması gerek ve kodda değişiklik yapılmadan çalışması gerek başka yol bilmiyorum.
Gif eklerim deneyince.

Konu Sahibi
Refaz hocam elinize emeğinize sağlık. Elbette olmuş.

O zaman netice itibariyle şu yorumlarımı yazıp konuyu çözmüş sayılabiliriz.

Yorumum

Örnek dosyada ilk açıldığı haliyle,
hiçbir şey yapmadan, hemen, ilk anda, bir makro düğmesi açsaydık, bu düğmenin adı doğal olarak “Düğme 2“ olacaktı ve bu kod sorunsuz çalışacaktı.

Ama

dosyayı ilk açıldığı haliyle, görünen mevcut düğmenin adını “Düğme 2” olarak değiştirdiğimizde, işe yaramıyor. İngilizce olarak “Button 2” olarak yazmak gerekiyor.

Böyle bir farklılık var. Demek ki böyle yapmışlar microsoft yazılımcıları.

Benim yorumum bu şekilde.

Rica ederim abey.Yukardaki gibi neden yazıyor bende hep merak etmişimdir ama araştırmamıştım :)
Kodlarla aslında butonların gerçek adları kolayca bulunuyor.
Evet en başta Button 2 yazılaydı çözülürdü ama ben özeliikle xxx yazdım ve koddada değiştirdimki rahat anlayasınız diye demekki isim değişince koddaki isimde değişmesi gerek diye düşünülsün diye.
Ben sayfalarda genelde activex lerden commonbuttonlar kullandığım için o daha kolay oluyor en azından özelliklerinden ismini(Name) görebiliyor insan.

Konu Sahibi
Kodlarla aslında butonların gerçek adları kolayca bulunuyor
Derken
Tam olarak kastettiğiniz nedir Refaz hocam?

Alttaki kod ile hangi butona basarsanız onu adını veririr kısa yoldan.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

1630230508191.gif

Son düzenleme:
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri