• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Makro arama hızlandırma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

UENGİN

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

Elimde temel olarak hazırlanmış bir sipariş formu vardı, yapabildiğimce onu geliştire geliştire ekteki hale getirdim. "SİPARİŞ" yazan düğmeye tıklayıp açılan pencerede "Stok adı ile sorgulama" kısmında arama yaparken çok yavaş kalıyor. Aralara * koyarak arama yapıyoruz, F*PAR*REN gibi. Ürün adeti çok olduğundan ve "STOK" sayfasındaki B ve C sütunlarını aradığından yavaş kalıyor. Bunu hızlandırmanın bir yolu var mı? Bir de "Sayfa1" ve "İRSALİYE" sayfalarını kaldırmamız mümkün mü? Ne yaptıysam kaldıramadım.

Çözüm
Merhaba, arama kısmı çok hızlı olmuş teşekkürler. fakat bir kaç sorun var. İlk olarak C sütununu aramıyor, ikinci olarak listedeki ürünlerin bir kısmı silinmiş, ben güncelledim onları, üçüncü olarak yazdığım harfleri içeren bütün ürünler gelmiyor. Mesela M*SİL* yazdığımda M.SİLAN... diye başlayan ürünler gelmeli. Yani aramanın başına * koymazsam direk M harfi ile başlayanları aramalı. Ama bunun yerine içinde M harfi ve SİL harfleri geçtiği için TEMPO SİL... ile başlayan ürünler geliyor.
Bu hali ile inceleyin ufak bir mantık hatası yapmışım onu düzelttim. listedeki ürünlerin bir kısmını evet listboxta tek seferde ürün gruplarını farklılıkları görmek için ben sildim. Asıl çalışmanızda kod kısmı işinize yarayacaktır. Textbox 2...
Sayfa eklemesi ve buton kullanmadan textboxlara yazdığınız şekle göre arama yapan alternatif...

Konu Sahibi
Sayfa eklemesi ve buton kullanmadan textboxlara yazdığınız şekle göre arama yapan alternatif...
Merhaba, arama sonuçları istenilen değerleri vermiyor. Mesela W*ST*ŞE yazdığımda Açık Meşe rengi geliyor sadece, Şeffaf rengi gelmiyor, sonuna F harfi ekleyip W*ST*ŞEF yazarsam anca Şeffaf rengi çıkıyor. Ya da F*PAR*RENK yazdığımda da C sütununda FİLLİ YAĞLI PARLAK RENK yazan bütün ürünler listelenmeliydi ama çok az ürün geliyor.

Merhaba, ekteki hatayı almaktayım.
Bu hata arama ile ilgili değil gibi sanırım.
Yeni dosya ekledim bunu inceleyin.
Eğer yine hata verirse VBA şifresini kaldırın ve hata mesajında DEBUG tıklatın hata satırının hangisi olduğunu söyleyin.

Tahmin etiğim gibi hatalar önceki yazılan kodlarla ilgili.
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
satırını silin yerine aşağıdaki satırı kopyalayın.
HTML:
Kod:

Userformda CheckBox1 adında bir CheckBox yok. O kodlar sanırım eski onları silebilirsiniz.

Konu Sahibi
Tahmin etiğim gibi hatalar önceki yazılan kodlarla ilgili.
HTML:
Kod:
satırını silin yerine aşağıdaki satırı kopyalayın.
HTML:
Kod:

Userformda CheckBox1 adında bir CheckBox yok. O kodlar sanırım eski onları silebilirsiniz.
Bu hata var şimdi de.

i değişkenini tanımlamamışsınız
sarı renk işaretli satırın altına HTML:
Kod:
yazın

Son düzenleme:
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri