• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Soru logo programında Kdv rap.Tasarlama

muratkul

Yeni Üye
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 147
Merhaba,
Ben Logo Wings Ticari programında Satış Kdv raporu ve Satınalma Kdv raporlarının aşağıdaki sütunlardaki gibi çıkmasını istiyorum. Bununla ilgili bana kim yardımcı olabilir

Tarih....Belge Türü....belge no....Cari hesap........%1 kdv matrahı....%1 Kdv tutarı.......%10 kdv Matrahı....%10 kdv tutarı........%20 kdv matrahı.....%20 kdv tutarı......Toplam kdv matrahı.....Toplam Kdv tutarı........Fatura Toplamı

Windows 10 Google Chrome 147
İsteğinizi cevaplamak için SQL Serverdeki asıl tablo ve alan isimleri ile yapılarınn bilinmesi gerekir

Windows 10 Google Chrome 148
Merhaba.

Eğer Excelde yapmak istiyorsanız
İhtiyacınız olanlar
1-) SQL Server Kullanıcı Adı ve Şifresi
2-) Firmanızın SQL deki ismi aynı zamanda dönemide
3-) Verilerinizi oluşturacak asıl tabloların ismi ve başlık bilgileri
4-) Tablolardaki verilerin anlamları. Örneğin Fatura durumunda 1 yada 0 gibi rakamlar görürsünüz yada belge türünde Bunlar ne anlama geliyor bilmelisiniz. 1 Geçerli fatura 0 iptal fatura gibi.

Sonrasını PowerQuary ile çok rahat halledebilirsiniz.

Eğer logoda yapmak istiyorsanız, Logo nun rapor tasarımcısına girip Başlık Veri ve Alt bilgi alanlarına göre zaten hazır olan veri setlerini eklemeniz yeterli olacaktır. Hizalamalara ve ilgili bölümün içinde kalmaya özen gösterin. Hangi başlıkları istiyorsanız hazır listeden seçip ekleyerek istediğiniz raporu oluşturabilirsiniz. Hatta ön kısma filtre bile ekleye bilirsiniz. Tarih filtresi, belge türü filtresi, Cari filtresi vb.

Kendiniz oluşturmayı tam bilmiyorsanız ilk önce Standart şablonla oluşturun raporu. Nerede ne nasıl seçilmiş görün. Sonra istemediğiniz başlıkları silin, Verileri hizalayın işte size rapor.

Faydası olması dileğiyle. Zordan kolaya güzel anlattım bence :D

Geri