• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listview ve combobox seçim yaparak kaydetme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

arslanbey

Yeni Üye
Aldığı beğeni
25
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba arkadaşlar;
Excel sayfasında Userform "miad" bölümünde Listview malzemeyi seçip aynı zamanda Combobox seçim yapıp Textbox miktarı yazıp kayıt ettiklerim yan yana yazılmasını yapamadım yardımcı olurmusunuz.

Merhaba.
Tam olarak ne yapmak istiyor sunuz?
Mesela sayfayamı kaydedilecek evet ise hangi sütunlara ve hangi sayfaya gibi...
Tüm textboxlarmı dolacak örneğin.
Ayrıca dosya yüklerken excel gizleme kodlarını pasif yapın yani kod satırının önüne tek tırnak ekleyin.

Konu Sahibi
Merhaba.
Tam olarak ne yapmak istiyor sunuz?
Mesela sayfayamı kaydedilecek evet ise hangi sütunlara ve hangi sayfaya gibi...
Tüm textboxlarmı dolacak örneğin.
Ayrıca dosya yüklerken excel gizleme kodlarını pasif yapın yani kod satırının önüne tek tırnak ekleyin.
excel'in miad sayfasına kayıt edilecek.
userfrom dan Listview malzemeyi seçip aynı zamanda Combobox hangi ayı seçersem Textbox14 miktarı yazıp kayıt ettiklerim yan yana yazılmasını yapamadım yardımcı olur musunuz.

Hocam combobox hangi ayı seçersen o sütuna yazacak.
Örneğin;
Listview malzeme ismini seçip combobox temmuz ayını seçtik diyelim textbox14 yazmam gereken (mesela 5) yazdığımda kaydet dediğimde temmuz ayına 5 adet yazmasını istiyorum.
Neyse ben bıraktım konuyu anladım çünkü ve zamanımda yok bugün.
Kolay gelsin.

Doğru anladıysam alttaki kodu kullanın ve msgbox içindeki çift tırnakları doldurun.
Ayrıca Listviewden sçim yapılmsa bile listviewden ilk satır seçili gibi farzediyor heralde özellik olarak bundan dolayı dikkat edin.Yada bir textbox ekleyip listviewin
Private Sub ListView2_DblClick() yada itemclick eventlerine listviewden seçileni o eklenen textboxa yazdırın.Me.ListView2.SelectedItem bu satır kod listviewde seçilen değeri verir.

HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bir video çektim izleyin sileceğim.
Dosyanızda ekte.

HTML:
C++:

HTML:
C++:

Çözüm
Konu Sahibi
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri