• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü listview seçim

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

BERKBABA44

Yeni Üye
Aldığı beğeni
73
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
listview1 de seçim yapıldığı an seçilen satır renkleniyor. Listview2' ye geçtiğimiz zaman listview1 satır rengi kayboluyor.
listview2 ye geçildiği zaman listview1 de ki seçim kaybolmaması için ne yapabiliriz?
Saygılarımla

Önceki konuda Gifte yazmıştım önce textboxa yaz sonra seç diye.
Demekki iki Listtview aynı anda seçilemiyor bende yeni anladım kullanmayınca listview.
Aslında Listviewin hideselection=false yapılırsa ayarlardan biraz seçili gibi duruyor ama o da çözüm değil gibi.
Neden birden fazla aynı anda seçilemiyor garip yada ben bilmiyorum abey.

VisualBasic.gif

Projenizle ilgili estetik kaygılarınız yoksa seçimi renklendirebilirsiniz, ya da bir textbox içine aldırabilirsiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

userformun Initialize kısmına yukarıdaki kodu yazdığım zaman LİSTBOX için işlem yapıyor. Listview için nasıl yapabilirim? Bu konuda da yardımcı olabilir misiniz?

Konu Sahibi
Refaz ustam
ListBox1.List = dic.keys bu kadar kısa ve net iken
Listview niye bu kadar uzun

Abey defalarca size listview kodları yazıldı hiç gördünüzmü döngüsüz veri eklemeyi listviewe :) Keşke halily hocamızın diğer konudaki tavsiyesine dikkate alsaydınız kod anlama ile ilgili :)
Kısaca listboxa veri alınırken 3 yada 4 yol varken döngülü dönüsüz ama listviewe mecbur döngü lazım.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri