• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listview seçim yaparak kaydetme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

arslanbey

Yeni Üye
Aldığı beğeni
25
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
İyi akşamlar;
Listview veriye göre seçim yaparak excel sayfası ve data sayfasına kayıt yaptırmak istiyorum. Listview deki hangi excel sayfasını işaretlersem o sayfanın verisi gelmesini nasıl sağlarız. Bu konuda bana yardımcı olurmusunuz.

Çözüm
Yeni dosyada Takvimi kaldırdım, ay isimleri olan ComboBox ilave ettim ve varsayılan olarak içinde bulunan ayı seçiyor , zaten siz tarih değil ay ismi giriyorsunuz.
ListBox sadece görüntü onunla işlem yapılmıyor.
Test edin, hata ve istediğiniz ilaveleri yaparız.
Örnek dosyada aşağıdaki kaydet butonun kodlarına devamını siz devam ederdersiniz.
Bir listbox ekledim, sayfa isimleri geliyor,
a) Listbox'a çift tıklarsanız listwiev'e o safanın verileri geiyor.
b) Yeni veri girip kaydet butonuna basmadan önce bu listbox'da DATA Sayfasının dışında ilgili sayfa seçili (tek tık ile)
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Örnek dosyada aşağıdaki kaydet butonun kodlarına devamını siz devam ederdersiniz.
Bir listbox ekledim, sayfa isimleri geliyor,
a) Listbox'a çift tıklarsanız listwiev'e o safanın verileri geiyor.
b) Yeni veri girip kaydet butonuna basmadan önce bu listbox'da DATA Sayfasının dışında ilgili sayfa seçili (tek tık ile)
HTML:
Kod:
İlginiz için teşekkür ederim bu hatayı veriyor.Ekran görüntüsü 2024-10-22 124357.png

Konu Sahibi
Affınıza sığınarak söylemek istiyorum Listview tıkladığımızda textbox2 " test adı " hangi isim varsa o sayfaya kayıt yapsa olur mu?

Resimdeki hatanın giderilmesi için, hata veren satırın üstüne HTML:
Kod:
satırını ekleyin.
DATA Sayfasına kayıt edip, daha sonradan mı ilgili sayfalara ayıracaksınız,

Konu Sahibi
Resimdeki hatanın giderilmesi için, hata veren satırın üstüne HTML:
Kod:
satırını ekleyin.
DATA Sayfasına kayıt edip, daha sonradan mı ilgili sayfalara ayıracaksınız,
Evet ilk DATA sayfasına kayıt yapacak aynı şekilde Listview tıkladığımızda textbox2 " test adı " hangi isim varsa o sayfaya kayıt yapmasını istiyorum.

Kaydet düğmesinin kodlarını yukarıdaki mesajda belirttiğim gibi tamamlayın
listview'e çift tıklayınca metin kutusuna sayfa ismini yazıyor ve kayıt yapıyor.

Konu Sahibi
ilginizden dolayı çok teşekkür ederim ama yapmak istediğim Listview veriye tıkladığımda textbox1 ve textbox2 verilerin gelmesi ve textbox2 hangi sayfanın ismi yazıyorsa o sayfaya ve DATA sayfasına kayıt etmesini istiyorum.

Listview'de çift tıklayınca sol üsteki textbox'a sayfa ismi geliyor ve o sayfaya kayıt ediyor, textbox1 ve textbox2 olayını neden istediğinizi anlamadım.

Son düzenleme:
Yeni sayfa açıp, veri yazacaksanız, olmayan verileri ve sayfa ismini Listview'de bulup nasıl tıklayacaksınız.

Konu Sahibi
Excel sayfasını ben test isimlerini ekleme yapacağım ve Data sayfasına ise Excel sayfa ve test ID isimlerini eklemesini yapacağım.

Konu Sahibi
ListView1_DblClick olayındaki kodları silip aşağıdaki kodlaı yapıştırın
HTML:
Kod:
İyi akşamlar ;
istediğinizi yaptım fakat Listview sadece "TEST ID" alıyor. Listview "TEST ID ve TEST ADI" aldırabilirmiyiz. Kaydet dediğimde kayıt etmiyor.
Yapmak istediğim;
Listview veriyi seçtiğimde Textbox1 ve Textbox2 seçilen verinin gelmesi sonrasında diğer textboxlara verileri girdiğimde DATA ve seçilen sayfaya kaydetmesi istiyorum.

Siz Listview'i sadece TextBox1 ve TextBox2 ye veri getirtmek için mi kullanıyorsunuz.
TextBox1 yerine ComoBox kullansanız, form açılırken TEST ID ler benzersiz olarak gelse, oradan seçim yaptığınızda TextBox2'ye TEST ADI gelse işinize yarar mı

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri