• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listoboxta Seçilen Sayfadaki Satırları Gizle/Göster

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Hsn55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 1,186
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hsn55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
127
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhabalar;
Ekli dosyada veri girişi sayfasında F10:F40 hücre aralığına veri girdiğimde aynı veriler Harcırah, Olur ve Görevlendirme sayfalarında F10:F40 hücrelerinde bağlantısı var. Veri Girişi Sayfasında F10:F40 hücre aralığında boş olan hücrelerin satırları diğer sayfalarda Listbox1 den hangi sayfayı seçersem (Harcırah,Olur ,Görevlendirme) o sayfada F10:F40 hücreleri arasında veri olmayan satırlar gizlenebilir mi?. Not: Listbox1 de hangi sayfa seçili ise o sayfadaki veri olmayan satırlar gizlenecek.

Çözüm
Sayın Askan hocam çok teşekkür ederim. Acaba listbox1 de seçilen sayfalar korumalı ise yine seçmiş olduğumuz sayfalarda bu işlem yapmak için ne yapmalıyız?. Ayrıca satırları gizlenecek satırları makro ile belirleyebilir miyiz. Yani ben sadece ilgili dosyada Listbox1 deki Olur ve Görevlendirme sayfalarını seçtiğimde satır gizleme bu ikisinde olsun. Diğerlerini seçtiğimde işlem yapmasın istiyorum.
aşağıdaki kodu uyarlayın şifreyi düzeltin eğer şifreli ise. Örnekte "123" yazdım
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Deneyiniz:

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Sayın Askan hocam çok teşekkür ederim. Acaba listbox1 de seçilen sayfalar korumalı ise yine seçmiş olduğumuz sayfalarda bu işlem yapmak için ne yapmalıyız?. Ayrıca satırları gizlenecek satırları makro ile belirleyebilir miyiz. Yani ben sadece ilgili dosyada Listbox1 deki Olur ve Görevlendirme sayfalarını seçtiğimde satır gizleme bu ikisinde olsun. Diğerlerini seçtiğimde işlem yapmasın istiyorum.

aşağıdaki kodu uyarlayın şifreyi düzeltin eğer şifreli ise. Örnekte "123" yazdım
HTML:
Kod:

Çözüm
Konu Sahibi
Askan bey şartı satır gizlenmeyecek sayfaya değil de gizlenecek sayfalara koyabilir miyiz? Yani bu kodun tersi olacak HTML:
Kod:

Askan bey şartı satır gizlenmeyecek sayfaya değil de gizlenecek sayfalara koyabilir miyiz? Yani bu kodun tersi olacak HTML:
Kod:
Hocam üstteki söylediğinizle en son isteğiniz uyuşmuyor. Olur ve görevlendirmede satır gizleme olsun diyorsunuz. Şimdi söylediğiniz ise sadece HarCIRAH ta olsun anlıyorum doğru mu anlıyorum? Tam olarak yapılacakları tekrar izah eder misiniz?

Konu Sahibi
Hocam dosyamda diyelim ki 50 adet sayfam var. Ben bu sayfaların sadece 2 sinde işlem yapılmasını istiyorum. Diğer 48 sayfada işlem yapılmasın istiyorum. O yüzden makroya sadece işlem yapılacak If Deger <> "HARCIRAH" Then değerini atayabilir miyiz? Bunu demek istedim

İlgili satırı şöyle deneyin istediğiniz bu mudur ?

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Askan bey ben örnek olsun diye harcırah değeri olsun dedim. Sadece Olur ve Görevlendirme sayfalarında işlem yapması için ne yapmak gerekiyor. Burayı silsem yeterli mi?
HTML:
Kod:

Askan bey ben örnek olsun diye harcırah değeri olsun dedim. Sadece Olur ve Görevlendirme sayfalarında işlem yapması için ne yapmak gerekiyor. Burayı silsem yeterli mi?
HTML:
Kod:
If Deger = "OLUR" Or Deger = "GÖREVLENDİRME" Then

Konu Sahibi
Askan bey teşekkür ederim. Tekrar sayfa eklediğimde koda nasıl ilave edebilirim . A ve B sayfalarını

Askan bey teşekkür ederim. Tekrar sayfa eklediğimde koda nasıl ilave edebilirim . A ve B sayfalarını
If Deger = "OLUR" Or Deger = "GÖREVLENDİRME" Then
satırına If Deger = "OLUR" Or Deger = "GÖREVLENDİRME" or Deger="A" or Deger="B" Then
şeklinde sayfaları ekleyebilirsiniz.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri