• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listeye hücre ekleme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

cevre

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Alttaki gibi, E sütununda tam isim listesi, D sütununda ise eksik isim listesi (harf sıralı) var.

a1 a1
a3 a2
b1 a3
b3 b1
c1 b2
c3 b3
c1
c2
c3

Eksik listeye hücre ekleyerek isimleri aynı hizaya getirmek istiyorum. Alttaki gibi işlemler mi olmalı? Şimdiden teşekkürler.
a1 a1
a2
a3 a3
b1 b1
b2
b3 b3
c1 c1
c2
c3 c3

Set s2 = Sheets("Sayfa2")
Dim Son As Long
Son = Range("d" & Rows.Count).End(xlUp).Row 'd sütununun son dolu satırı
Cells(Son, "d").Select
For i = Son To 2 Step -1
If s2.Cells(i, 4) <> s2.Cells(i, 5) Then
ActiveCell.Offset(-1, 0).Activate
Selection.Insert Shift:=xlDown, CopyOrigin:=xlFormatFromLeftOrAbove
ActiveCell.Select
End If
Next i

Çözüm
Sayın üstad hazretleri beyniniz o kadar güzel düşündüğüne göre heralde sizde yapabilirsiniz.
Altta dizi ile yapılmış hali var vede uzadı belki kısalır az biraz.

daha öncede yazdım silmediysem metin ve sayı aynı (a1) gibi olunca sıralatmak olmuyor yani
a1
a10
a2
diye gidiyor normal sıralatma kodu bile hatta satırlara dediğim gibi ekleyin ve sütunda sıralatın nasıl sonuç olacak?

Valla karmaşık kod istemiyorsanız kendiniz yapacaksınız artık ne diyelim.Arkadaşınızın dediği proğram belki yapıyordur o proğram ilede excel komutları oluyor diye gördüm videolarda.

Dediğim gibi dalga geçmiyorsanız verdiğim kod işinizi görüyor.Kendi adımada zaten fazla zamanım yok yinede uğraştım çarşambadan itibarende zaten 3 hafta olmayacağım pc başında...
Konu Sahibi
Bubblesort yada quicksort diye sıralamalar var heralde ondan istiyor abey.
.
Öncelikle vakit ayırıp cevapladığınız için çok çok teşekkür ederim
(doğru mu bilemiyorum ama siz de pratik yapıyorsunuz diye seviniyorum. size faydası oluyor mu bilemiyorum)

işlemlerin karmaşık olduğunu gördüm, Beynimiz ise daha kolay yapılabilir mi diye soruyor. Ayrıca arkadaş farklı program ile yapılırsa kolay olur dediği için acaba bazı konularda Excel yetersiz kalabiliyor mu diye düşündüm.
Mesela bilidiğimiz kadarıyla, matematik işlemlerde Matlab diye bir program var ve içindeki parça programcıklar ile karmaşık matematik işlemleri çok hızlı yapıyorsunuz.

Konu Sahibi
cevre eğer officeniz 2021 yada 365 versiyonsa kodda sıralama özellik var sayfadaki gibi.Öyle ise onu yapıp onuda yollayayım.
.
Ya da daha açık şöyle yazayım, yine bir bilgisayar türü olan Beynimiz ile düşündüğümde :
  • hücreler eşit mi diye bak
  • liste harf sırası olduğuna göre eşit değilse bir veya birkaç hücre aşağıya Kaydır
şeklinde çok daha basit Görünen bir işlem yapıyoruz
Bu kadar çok ve karmaşık komuta gerek var mı diye soruyor beynim

Kusuruma bakmayın Sadece alternatifler olabilir mi Diye siz tecrübeli arkadaşlarımıza sormak istedim

Sayın üstad hazretleri beyniniz o kadar güzel düşündüğüne göre heralde sizde yapabilirsiniz.
Altta dizi ile yapılmış hali var vede uzadı belki kısalır az biraz.

daha öncede yazdım silmediysem metin ve sayı aynı (a1) gibi olunca sıralatmak olmuyor yani
a1
a10
a2
diye gidiyor normal sıralatma kodu bile hatta satırlara dediğim gibi ekleyin ve sütunda sıralatın nasıl sonuç olacak?

Valla karmaşık kod istemiyorsanız kendiniz yapacaksınız artık ne diyelim.Arkadaşınızın dediği proğram belki yapıyordur o proğram ilede excel komutları oluyor diye gördüm videolarda.

Dediğim gibi dalga geçmiyorsanız verdiğim kod işinizi görüyor.Kendi adımada zaten fazla zamanım yok yinede uğraştım çarşambadan itibarende zaten 3 hafta olmayacağım pc başında.

tttt.gif

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Çözüm
Buda 2021 ve 365 versiyonda kullanılan WorksheetFunction.SortBy ile yapıldı.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri