• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listeden veri çağırmak ve istasyon numaralarına göre isimlendirmek.

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

nackifer

Yeni Üye
Aldığı beğeni
2
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Merhabalar, herkese kolay gelsin.

forumda arıyorum kendim de bayağı denedim ama yapamadım. Bir üretim listesi hazırlamamız gerekiyor çok fazla ürün var ve bu ürünlerin en az 6-12 kadar parçası var tek tek yazıyoruz bunları zaman almasını geçtim çok fazla adetsel hatalar yapıyoruz elle yazdığımız için.

Excel sayfasında da açıklama yaptım tek tek. Listede bir veri sayfam var. Bu sayfadaki verileri genel plan listesine ve iş emri kartına yazdıramıyorum. Veri sayfasından çektiği verileri ve istasyonları buraya atayacak ve parça parça liste yapabilecek bir kod bulamadım forumda. Kesinlikle vardır böyle bilgiler ama pek hakim olmadığım için neyi nereye tam koyacağımıda bilmiyorum.
Yardımcı olabilirseniz çok duacı olacağım.

Çözüm
Sayın nackifer
NOTTE SANDALYE ürünü Ön Kayıt parçası için
tanımladığınız istasyon 6,10,11,12 .
Ama 12 için bir tanımlama yapmamışsınız.
Bu tanımlamayı ben BOS olarak yaptım.

Listeye tıkladıkca alt alta yazmasını istediğiniz için
İSTASYON PLANLAMA sayfasında silme kodunu pasife aldım.
Lazım olursa siz aktife alın.
Ürün için üretilecek adet miktarının
kullanılacak her parça için aynı standartta olduğunu
varsaydım. Üretilecek miktarı İSTASYON PLANLAMA sayfasında
B1 hücresine yazın. Liste kutusundaki seçiminizi
A1 hücresine bağladım. Siz sadece B1 hücresine miktar yazacaksınız.
Dosya çok standart olmayınca doğruluk kontrolu zor.
Göründüğü kadarıyla sorun yok gibi.
Dener misiniz ?
Kolay gelsin.
Konu Sahibi
Merhabalar var mı yardımcı olabilecek. Bir kaç satırı yazılsa ben hücreleri belirlemeyi uzun süren angarya işlerini yapabilirim. Başlangıcı yapamıyorum.

Merhabalar var mı yardımcı olabilecek. Bir kaç satırı yazılsa ben hücreleri belirlemeyi uzun süren angarya işlerini yapabilirim. Başlangıcı yapamıyorum.

Veri sayfasında örnek olarak I ve P sütun açtım. istasyon diye function var. istasyondaki rakamlara göre açılklamasını yazıyor. Yalnız rakamları 01,02,03 diye yazmak zorunda kaldım. 11 deki 1 iki tane 11 gördüğü için. 12 nin değerini göremedim. Siz functiona eklersiniz.Kesim bilgi kartındada listeni L1 hücresine bağladım. Listeden seçtiğin veriye göre İNDİS ile verileri getiriyor.

Konu Sahibi
Çok teşekkür ederim. Verdiğiniz kısımların uygulamalarınnı yaptım hatasız hepsi.
Peki listedeki ölçüleri nasıl çağırabilirim. Bir kod eklerseniz angarya kısımlarını ben yapayım. O listeye tıkladığımda hem ölçüler gelsin hemde istasyonlar.

Çok teşekkür ederim. Verdiğiniz kısımların uygulamalarınnı yaptım hatasız hepsi.
Peki listedeki ölçüleri nasıl çağırabilirim. Bir kod eklerseniz angarya kısımlarını ben yapayım. O listeye tıkladığımda hem ölçüler gelsin hemde istasyonlar.
Ölçülerin standardı hangi sayfadan gelecek. VERİ sayfasından KESİM BİLGİ KARTI na gelecekse örnekteki KESİM BİLGİ KARTI ndaki değerler nereden geldi. Mesela ön ayak veri sayfasında 2 sen 4 yazmışsın. En VERİ de 7 sen kalıp yazmışsın.

Konu Sahibi
Anlatamadım kendimi demekki kusura bakma hemen tekrar edeyim.

Ekran görüntüsü 2023-10-27 121705.png

VERİ sayfasında ürün adlarının yazılı olduğu satırda mesela "ön ayak / 2 ad/ en 7/ kalınlık 3,5/ boy 68" yazıyor. Bu bilgiler KESİM BİLGİ KARTI kısmına yandaki listeden tıkladığımda gelecek bu kısım veri kaynağım ve hiç müdahale etmeyeceğim buradan otomatik çekecek.
KESİM BİLGİ KARTI kısmında yukarıda adet var kırmızı ile yazılmış orayı en son elle yazacağım. Bu yazdığım adet mesela 160 adet ürün istiyorum 1 üründe 2 adet ayak gidiyor. çarpıp buraya 360 yazacak. Orada bununla ilgili bir sütün var ben basit bir çarpımla ekleyebilirim oraya sorun yok.
Yani sorunum bu veriyi ikinci sayfaya listeye tıkladığımda çağırmak. İstasyonlar geldiğinde bunlar da otomatik gelsin.

Aşağıdaki resimde daha anlaşılır gösteriyor. Tüm parçaların ölçüleri tek tek yazılı. Sadece 1 sırayı yapabiirseniz ben diğerlerinin kodlarını kopyala yapıştır düzenlerim.

Ekran görüntüsü 2023-10-27 122435.png

Anlatamadım kendimi demekki kusura bakma hemen tekrar edeyim.

Ekli dosyayı görüntüle 21335

VERİ sayfasında ürün adlarının yazılı olduğu satırda mesela "ön ayak / 2 ad/ en 7/ kalınlık 3,5/ boy 68" yazıyor. Bu bilgiler KESİM BİLGİ KARTI kısmına yandaki listeden tıkladığımda gelecek bu kısım veri kaynağım ve hiç müdahale etmeyeceğim buradan otomatik çekecek.
KESİM BİLGİ KARTI kısmında yukarıda adet var kırmızı ile yazılmış orayı en son elle yazacağım. Bu yazdığım adet mesela 160 adet ürün istiyorum 1 üründe 2 adet ayak gidiyor. çarpıp buraya 360 yazacak. Orada bununla ilgili bir sütün var ben basit bir çarpımla ekleyebilirim oraya sorun yok.
Yani sorunum bu veriyi ikinci sayfaya listeye tıkladığımda çağırmak. İstasyonlar geldiğinde bunlar da otomatik gelsin.

Aşağıdaki resimde daha anlaşılır gösteriyor. Tüm parçaların ölçüleri tek tek yazılı. Sadece 1 sırayı yapabiirseniz ben diğerlerinin kodlarını kopyala yapıştır düzenlerim.

Ekli dosyayı görüntüle 21337
=İNDİS(VERİ!I3:I102;'KESİM BİLGİ KARTI'!$J$1) ilgili sütunlara göre VERİ!I3:I102; buradaki sütun adlarını değiştir.

Konu Sahibi
Özcan ÖZBEK bu da oldu elinize sağlık yerleştirmeyi yaptım. Son sayfam kaldı. Burada toplu bir sipariş listesi gibi vermek istiyorum. elle girdiğim bir adet var birde sağ tarafta bir liste var. Mesela Notte sandalyeye çift tıkladığımda listeye notte sandalyenin parçalarını eklesin. Onun devamında da başka bir sandalye adına tıkladığımda onun parçalarını ve istasyonlarını eklesin. Bunu yapabiliyor muyuz ?

Sayın nackifer
makrolu bir çözüm hazırladım.
vrd_urun_adi isminde bir makro ile KESİM BİLGİ KARTI
sayfasında B3 hücesine ürün adlarını listeleyen bir veri doğrulama makrosu bu.
Bunu çok sık kullanmanız gerekmez.
Seçimlerinizi burdan yapmalısınız.
Size çalışma esnekliği sağlaması için Sayfa1 de İSTASYON ve MALZEME adında
iki liste hazırladım. Bu iki listeyi istediğiniz kadar aşağıya uzatabilirsiniz.
Ama bu listeleri yeniden düzenlemeniz gerekiyor.
Benim düzenlemem sonuçta deneme babında. :)

KESİM BİLGİ KARTI sayfasında B3 hücresinde seçiminizi yapıp butona tıklamanız yeterli.
VERİ sayfasında seçilen ürünün satırını bulur, kullanılan malzemeleri
ve sayısal verileri listeler. Tabii istasyonları da.

Bu indirdiğim dosya kaç nolu mesajdan hatırlamıyorum. İki modül var.
Bu ikisindeki makroları kopyalayıp yeni çalışma kitabına yapıştırabilirsiniz.
Önemli olan Sayfa adları. Sayfa1 olmalı. Ve oradaki listeler.
Yerli yerinde olursa sorun çıkmaz diye düşünüyorum.
Kolay gelsin.

Konu Sahibi
Elinize sağlık. Kesim bilgi kartı ve istasyon kısmını ayarladık. 3. sayfadaki istasyon planlama sayfasını yapamadık. Burada sağdaki listeden çift tıkla yaptığımda ürünlerin parçalarının ve ölçülerinin sırayla boş satırlara gelmesi gerekiyor onu çözemedik.

Sayın nackifer
NOTTE SANDALYE ürünü Ön Kayıt parçası için
tanımladığınız istasyon 6,10,11,12 .
Ama 12 için bir tanımlama yapmamışsınız.
Bu tanımlamayı ben BOS olarak yaptım.

Listeye tıkladıkca alt alta yazmasını istediğiniz için
İSTASYON PLANLAMA sayfasında silme kodunu pasife aldım.
Lazım olursa siz aktife alın.
Ürün için üretilecek adet miktarının
kullanılacak her parça için aynı standartta olduğunu
varsaydım. Üretilecek miktarı İSTASYON PLANLAMA sayfasında
B1 hücresine yazın. Liste kutusundaki seçiminizi
A1 hücresine bağladım. Siz sadece B1 hücresine miktar yazacaksınız.
Dosya çok standart olmayınca doğruluk kontrolu zor.
Göründüğü kadarıyla sorun yok gibi.
Dener misiniz ?
Kolay gelsin.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri