• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listede Girilen Değerleri Aramak

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ArasKo

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Hayırlı cumalar. Search yapan bir makroya ihtiyacım var, yardımcı olabilirseniz çok makbule geçer. Örnek dosyaya bakalım: Sütun A'da sıralanmış sayı kümeleri var gördüğünüz gibi. Sütun F' ye ise 33,35,8,13,14.. şeklinde bir sayı kümesi yazıyoruz. Makro sütun A' da tarama yapacak: Öncelikle 33 rakamının yer aldığı kümeleri ayıklayacak, sonra bunların içinden (yani 33 rakamının yer aldığı kümeler) 35 olanları ayıklayacak, sonra 8 olanları,.. bu şekilde tüm rakamları eleyerek devam edecek. Bazen F' deki herhangi bir rakam elde ettiğimiz listede yer almayabilir, o zaman bulamadığı rakamı pas geçip, bir sonraki rakamı arayacak. Örneğin; 35 var, 8 de var, fakat 35 ve 8' in aynı anda olduğu kümelerin hiç birinde bir diğer rakam olan 8 yok. O zaman 8' i pas geçer, bir sonraki rakam olan 13' yi ararız. O da yoksa yine sıradan devam ederiz.

Merhaba;
Hangi sonucu istediğiniz net değil.?
(Bulunanları mı yoksa bulunan hariç kalan veriyi mi istiyorsunuz.?)
rapor sayfasında;
A sütununda Tüm veri (bulunanlar renkli),
B sütununda (bulunanlar)
C sütununda (Tüm veri - bulunanlar)=kalan veri
şeklinde listeledim.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.

Deneyiniz.

Konu Sahibi
Hocam çok sağolun fakat hatalı hesaplama söz konusu. Örnek resim paylaştım. 1,5,6,8,9,11' i search ettim. Farkettim ki galiba ben biraz eksik tarif ettim. Mantık şöyle olacak: Önce 1' i arattık, bakın 1' in olduğu 8 adet sonuç var. (örnekte 102 sonuç var hatalı hesaplama sonucu) Bu 8 sonuç içinde -diğer 94 sonuç yok- ikinci sıradaki rakam olan 5' i arattık, ondan da 8 adet var. Bu 8 sonuç içinde üçüncü sıradaki rakam 6' yı arattık yok; onu pas geçtik şimdi 8' i aratırız. Yani bu şekilde search edilmesi gerekiyor. Bu 8 adet sonuç sayısı bulunamayan rakamlara göre elene elene daha da az sayıda olacaktır ilerledikçe.

Konu Sahibi
Merhaba;
rapor sayfasında;
B sütununda (bulunanlar)
şeklinde listeledim.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.
Çok sağolun, deneyeceğim.

Aramanın yazdığınız sırada olması gerektiğinden bahsetmemiştiniz.
Deneyiniz.

Konu Sahibi
Aramanın yazdığınız sırada olması gerektiğinden bahsetmemiştiniz.
Deneyiniz.
Hocam çok çok sağolun. Fakat bir nokta eksik kalmış. Yazdığım açıklamada "elene elene" küme sayısının azalacağını belirtmiştim. Örnek bir ekran görüntüsü paylaşıyorum. Bakın burada 4,5,6,19,30' u arıyoruz. C' deki sonuçlara bakalım: Mesela C8' de 30 hariç diğer tüm rakamlar var. Sonuç listesinde yine 30 olmayan çok sayıda satır var. Normalde bunların olmaması gerek. Eğer A' daki hiç bir satırda 30 olmasaydı o zaman olurdu. Fakat sonuç listesinde 30 da dahil sıralı search edilen tüm rakamların olduğu satırlar var; bunlarla eksik rakamlı sonuçlar da karışmış. Eğer bunları ayıklayacak şekilde düzenleyebilirseniz çok sevinirim. Yani en son taradığımız rakamın sonuç listesinde, bir sonraki rakam için tarama yapacak şekilde ilerlemeli.Sizi yoracak ya da külfet olacak bir durum söz konusu olacaksa da zahmet vermek istemem, canınız sağolsun.

Konu Sahibi
Merhaba;
rapor sayfasında;
B sütununda (bulunanlar)
şeklinde listeledim.
Eki deneyin.
İyi çalışmalar.
Emeğiniz için çok çok teşekkür ederim. Fakat hem istenileni veremiyor hem de biraz karışık olmuş. Ben tekrardan izah edeyim isterseniz: Sütun A'da sıralanmış sayı kümeleri var gördüğünüz gibi. Sütun F' ye ise 33,35,8,13,14.. şeklinde bir sayı kümesi yazıyoruz. Makro sütun A' da tarama yapacak: Öncelikle 33 rakamının yer aldığı kümeleri ayıklayacak, sonra bunların içinden (yani 33 rakamının yer aldığı kümeler) 35 olanları ayıklayacak, 35 olanları ayıkladıktan sonra elde edilen liste içinde 8 olanları bulup ayıklayacak,.. bu şekilde tüm rakamları eleyerek devam edecek. Bazen F' deki herhangi bir rakam elde ettiğimiz listede yer almayabilir, o zaman bulamadığı rakamı pas geçip, bir sonraki rakamı arayacak. Örneğin; 35 var, 8 de var, fakat 35 ve 8' in aynı anda olduğu kümelerin hiç birinde bir diğer rakam olan 13 yok. O zaman 13' i pas geçer, bir sonraki rakam olan 14' ü ararız. O da yoksa yine sıradan devam ederiz. F' teki tüm rakamları tamamlayınca elimizde kalan kümeler "sonuç"tur. İnşallah bu işin makrosu da halledilebilir, kullanacağım sistemin son ve ikinci aşaması bu. İlk aşamayı da Allah razı olsun buradan yardımcı olmuşlardı, ikinci aşamda bitince başka da bir iş kalmıyor geriye.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Son düzenleme:
Çözüm
Konu çözüme ulaşmış ama
ben de hazırladığım dosyayı ekleyeyim.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri