• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü listbox sayı formatı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ilkay94

Yeni Üye
Aldığı beğeni
9
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba günaydınlar arkadaşlar,

Buradan Zafer Bey'e de çok selam her mesajıma çözüm ile hızlı dönüşler yaptı kendinisine çok minnettarım,

Burada TextBox1 de ki sayı ile süzüp listbox 3 e veri çekiyorum burada ki kodda Zafer bey'e aittir,

Ancak şöyle birşey var ne kadar araştırsam da bulamadım,

Ben istiyorum ki küsüratlı sayılar 0,12345 ise 0,1234 ise 0,123 ise 0,12 ise 0,1 ise böyle gelsin değil ise yani 1.000 ise 100 ise 10 ise 1 ise böyle gelsin,

Bu mümkün müdür;

HTML:
C-like:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Arkadaşlar,

Ayrıca böyle bir kod kullanıyorum ancak istiyorum ki,

TextBox10 da sayı 0,01 ise 0,001 ise 0,0001 ise böyle gözüksün,

Yeni bir if ile 0.01 yazdığımda 0.1 yapıyor otomatik olarak bunu nasıl düzeltebilirim,

Şimdiden çok teşekkür ederim.

HTML:
C:

Format(veri(i, 4), "#,###0.0")
Merhaba.
Hatırlayamadım ama ben genelde üç adet # eklerdim format kısmına yukarda 4 adet var.
Sorunuzdan anladığım kadayıyla ondalık kısımların en sonundaki alınmayacak.
Bunun için mid ve instr kullanılabilinir.
Şimdi zamanım yok dosya eklerseniz akşam bakabilirim bir ihtimal.

Konu Sahibi
Merhaba.
Hatırlayamadım ama ben genelde üç adet # eklerdim format kısmına yukarda 4 adet var.
Sorunuzdan anladığım kadayıyla ondalık kısımların en sonundaki alınmayacak.
Bunun için mid ve instr kullanılabilinir.
Şimdi zamanım yok dosya eklerseniz akşam bakabilirim bir ihtimal.
Çok yardımcı oluyorsunuz Zafer bey,

Ben birçok şeyi yaptım ancak beni aşan yerlerde sizlere danışıyorum, sizde hemen dönüş yapıp çözüm sağlıyorsunuz,

Dosyayı ekledim,

Yeni bir konu daha açmıştım yazdırma alanı ile ilgili,

Çok teşekkür ederim.

ilk mesajdaki soru için dosya ekte.
Listbox yüzde kısmında mesela 0,3 çıkıyor bu 0.3 olacaksa xVeri As String yerine xVeri As Double bunu yazın.

Tam anlamamış olabilirim ama anlatayım nasıl yaptığımı.
Önce sayıda virgül varmı kontrol ediliyor yoksa direkt ekliyor.
Varsa virgül dahil sağdakilerin uzunluğunu buluyor.
Eğer 12,2 gibi ise aynısını yazıyor yok 12,02 ise 12,0 yani sondan birini almıyor.
Dediğim gibi yazdığınızdan öyle anladım.
Birde soru sorarken hangi userformda vs.. işlem yapılacağını yazarsanız kodlar nerde diye aramayız ve daha kolay anlaşılır.

Dosyayı bir deneyin.

Konu Sahibi
Bunu atlamışım.
Merhaba Zafer bey,

Adnan bey'in de sayesinde yazdırma alanı derdinden kurtuldum,

Ricam şudur ki,

ALTKATÜRETİMKAYIT formunda ki ekrandan yüzde kısmına 0,0001 yazarsam bunu böyle kaydetsin nokta değil virgul olması gerekli,

ALTKATTREÇETEEKRANI.ListBox3' de bana yüzdeleri virgüllü göstermeli ve kg kısmınıda nokta veya virgül uzunluk ne ise öyle göstermeli eğer virgül veya nokta yok ise olduğu gibi göstermeli,

Bu saydıklarımı ne kadar araştırsam da birtürlü çözemedim bi kaç şey denedim ama onlarda 1 tane üretim 10.002 ise eğer sonuç evet doğru gösterdi ama başka bir üretim 10 kg ise 10.000 olarak gösteriyor,

Hepsi olduğu gibi nasıl gösterilebilir 6haneye kadar yapsak yeterli olacaktır.

Merhaba Zafer bey,

Adnan bey'in de sayesinde yazdırma alanı derdinden kurtuldum,

Ricam şudur ki,

ALTKATÜRETİMKAYIT formunda ki ekrandan yüzde kısmına 0,0001 yazarsam bunu böyle kaydetsin nokta değil virgul olması gerekli,

ALTKATTREÇETEEKRANI.ListBox3' de bana yüzdeleri virgüllü göstermeli ve kg kısmınıda nokta veya virgül uzunluk ne ise öyle göstermeli eğer virgül veya nokta yok ise olduğu gibi göstermeli,

Bu saydıklarımı ne kadar araştırsam da birtürlü çözemedim bi kaç şey denedim ama onlarda 1 tane üretim 10.002 ise eğer sonuç evet doğru gösterdi ama başka bir üretim 10 kg ise 10.000 olarak gösteriyor,

Hepsi olduğu gibi nasıl gösterilebilir 6haneye kadar yapsak yeterli olacaktır.
Merhaba abey.
Evey ilk mesajınızdaki ile bu yazdıklarınız uymuyor gibi :)
Olduğu gibi kaydedecekse format kısmı silinmeli.Birde sütun başka türlü formatlıysa ordanda ayar gerekebilir.
Zaman bulunca bakarım dosyaya.

Konu Sahibi
Merhaba abey.
Evey ilk mesajınızdaki ile bu yazdıklarınız uymuyor gibi :)
Olduğu gibi kaydedecekse format kısmı silinmeli.Birde sütun başka türlü formatlıysa ordanda ayar gerekebilir.
Zaman bulunca bakarım dosyaya.
Bu format konusunda cok hakim değilim istediğim sey oldugu gibi nokta ise nokta virgul ise vurgul görünsün,
Format olmayincada nokta virgul ayrim oluyor mu bilmiyorum.

Zaten enson eklediğim dosyada heralde açıklamıştım virgül gösterme olayını.
As string yapıca virgül gösteriyor diye.
Ayrıca eklediğim dosyadaki sonuçlar yanlış mı?

Neyse üstadım benim kafa basmıyor bu aralar.
arr(3, say) = veri(i, 3) bunu alttaki ile değiştirin kg olanlar heralde aynı olarak görükür Listbox3te.

arr(3, say) = CStr(veri(i, 3))

Kolay gelsin.

Konu Sahibi
Neyse üstadım benim kafa basmıyor bu aralar.
arr(3, say) = veri(i, 3) bunu alttaki ile değiştirin kg olanlar heralde aynı olarak görükür Listbox3te.

arr(3, say) = CStr(veri(i, 3))

Kolay gelsin.
ALTKATÜRETİMKAYIT TextBox10 dan 0,001 giriş yapınca 0 kayıt atıyor bunu nasıl yapabiliriz.

HTML:
Kod:

Yukardaki kodu silin.

Silince ondalıklı kaydediyor fakat sütun faomatı farklı olduğu için öyle çıkıyor.
Sütun formatını sayı ve ondalıklı gibi yapın düzelir.

Yada yukardaki kodu silince kaydetteki Worksheets("ALTKATREÇETEKAYIT").Cells(son, 10) = CDbl(TextBox10.Value) kodlarının altına alttakini bunu ekleyin

HTML:
JavaScript:

Konu Sahibi
Yada yukardaki kodu silince kaydetteki Worksheets("ALTKATREÇETEKAYIT").Cells(son, 10) = CDbl(TextBox10.Value) kodlarının altına alttakini bunu ekleyin

HTML:
JavaScript:
Vallahi hocam kızacak bıkacaksınız biliyorum ama,

Gerçekten bu format konusu çok kafamı karıştırıyor birçok şeyi yorumlayıp bişiyler yapıyorum,

Söz konusu format olunca gerçekten kafam karışıyor,

ALTKATÜRETİMKAYIT formunda ki TextBox10 a, 3 haneden sonrasını getiremiyorum,

0,001 yapınca direk 0 yapıyor.

13.Mesajdaki kodu silin.Hangi sütuna aktarılıyorsa hücre biçimlendirmeden sayı ve ondalık kısmını 3 yapın.

Konu Sahibi
13.Mesajdaki kodu silin.Hangi sütuna aktarılıyorsa hücre biçimlendirmeden sayı ve ondalık kısmını 3 yapın.
Zafer bey,

Şuanda ki tek sorunum altkatreçete kayıt formunda ki listbox3 ün 100 ü 10 gibi göstermesi,

TextBox10_Change komple sildim.

Adım adım anlatırmısınız ilk önce hangi userform açılıyor yada kaydetme olayındamı yada textbox10 a veri girincemi oluyor?

Konu Sahibi
Adım adım anlatırmısınız ilk önce hangi userform açılıyor yada kaydetme olayındamı yada textbox10 a veri girincemi oluyor?
Merhaba günaydın Zafer bey,

Benim programdan beklediğim şey,

Altkatreçeteekranı formunda ki listbox 3 de kg ve yüzde kısmı,

1.000 ise 1.000,

100 ise 100,

1 ise 1

Ancak eğer ki 1.010,55 ise de böyle görünsün, yani küsürat var ise görünsün yok ise olduğu gibi görünsün,

Bunu nasıl yapacağım format kısmını hiç bilmiyorum.

Günaydın üstad.
Resimdeki gibi yapın kökten çözüm olsun.
Sarıya boyadım.
Kaydetme vs... kodlarında deneyin hata verecekmi sayfaya kaydetme gibi olaylarda.

Screenshot 2022-06-01 085413.png

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri