• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Listbox çift tıklayınca veriyi geri iade etme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Bluekaya
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 1,003
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Bluekaya

Yeni Üye
Aldığı beğeni
31
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Listbox2 de
" Tarih-----ürün adı-----adet----fiyat----toplam----açıklama----fatura stok " kolonlarım var (Listbox2 satışdetay sayfasından veri çekiyor buraya satışları logluyorum)bu ilk kod da çift tıkladığımda satış yaptığım stok adedini geri iade ediyor ve Listbox2 den yani satışdetay sayfasından satırı siliyor.

HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

devamında aynı şekilde faturastok daki sayfada faturastok kolonundaki adı bulup geri iade ettirmeye çalıştım lakin ne kadar denesemde beceremedim.

Çözüm
Sorunumu bu şekilde çözdüm teşekkür ederim.

s = "faturastok"
u = ListBox2.List(ListBox2.ListIndex, 6)
a = ListBox2.List(ListBox2.ListIndex, 2) 'Adet
If t = Empty Or s = Empty Or u = Empty Or a = Empty Then MsgBox "Bilgileri tam ve doğru giriniz.": Exit Sub
ss = Sheets(s).Cells(Rows.Count, 4).End(xlUp).Row
say1 = WorksheetFunction.Match(t, Sheets(s).Columns(4), 0)
If say1 = Empty Then say1 = ss + 1: Sheets(s).Cells(say1, 4) = CDate(t)
say2 = WorksheetFunction.Match(u, Sheets(s).Rows(1), 0)
If ss = Empty Then MsgBox "Sayfa bulunamadı.": Exit Sub
If say2 = Empty Then MsgBox "Ürün bulunamadı.": Exit Sub
Sheets(s).Cells(say1, say2) = Sheets(s).Cells(say1, say2) - a
Dener misiniz:

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
HTML:
C++:

bu kodda ne yaparsam yapayım listbox2 deki 6. kolondaki isimi buldurup eksittiremedim hep 1. kolondaki isimi buluyor.

Olayı tam bir anlatın. Baştan itibaren. Siz önce fatura giriş yapıyorsunuz. Benim gördüğüm Fatura giriş yapınca sadece faturagiriş sayfasına veri ekleniyor. Faturastok sayfasına veri işlenmiyor. Olayı bu şekilde baştan izah ederseniz. Nerelerden ne, nasıl düşüleceğini bilmemiz lazım. Tahminim girişinizde de sıkıntı olabilir.

Konu Sahibi
Olayı tam bir anlatın. Baştan itibaren. Siz önce fatura giriş yapıyorsunuz. Benim gördüğüm Fatura giriş yapınca sadece faturagiriş sayfasına veri ekleniyor. Faturastok sayfasına veri işlenmiyor. Olayı bu şekilde baştan izah ederseniz. Nerelerden ne, nasıl düşüleceğini bilmemiz lazım. Tahminim girişinizde de sıkıntı olabilir.
Şimdi hocam benim 2 adet çıkış yapan sayfam var birisi ürünün bizim belirlediğimiz adı ve stoğu diğeri ise maskeleme yaptığımız bir ürün adı.

yani ben misal a ürününden satıyorum ama bunun stok çıkışını yaptığı gibi birde fatura stoğundan c ürünü sattım diye düşürmek istiyorum görselde ( a ürünü ) ve ( b ürünü ) olarak yazdım. a ürünü satışında veya listboxa çift tıkladığımda satışı iptal etmesinde herhangi bir sorun yok.
ama b ürünü satışını yapıyor lakin faturadaki satış adetini iptal etmiyor.

kodları kendimce uyarlamaya çalıştım lakin listboxdaki 6. kolondaki isimi buldurup altına - çıkışını verdiremedim.

'On Error Resume Next

s = "faturastok"
u = ListBox2.List(i, 1)
a = ListBox2.List(i, 6) 'Adet
If t = Empty Or s = Empty Or u = Empty Or a = Empty Then MsgBox "Bilgileri tam ve doğru giriniz.": Exit Sub
say3 = WorksheetFunction.Match(tt, Sheets(s).Columns(4), 0)
If say3 = Empty Then say3 = ss + 1: Sheets(s).Cells(say3, 4) = CDate(t)
say4 = WorksheetFunction.Match(u, Sheets(s).Rows(6), 0)
If say4 = Empty Then MsgBox "Ürün bulunamadı.": Exit Sub
Sheets(s).Cells(say3, say4) = Sheets(s).Cells(say3, say4) - a

Konu Sahibi
Sanırım derdimi anlatma özürlüyüm....

HTML:
Kod:

bu kodlar listbox2 de getirdiği verilerin içinden 1. kolondaki ürün adını internet sayfasında bulup 2. kolondaki adet sayısını (- eksi) olarak ekliyor.

yani örnek üründen 10 adet sattım ama yanlış satış yaptım yada satışı iptal ettik. yukarıdaki kod satışdetay sayfasından sildikten sonra internet sayfasında o ürünün altına -10 yazıyor.

bunun aynı işlemini devamında faturastok sayfasındada yapmasını istiyorum ama bu sefer ürünü adını 1. kolondan değil 6. kolondaki ürün adını bulup eksiltmesini istiyorum

umarım bu sefer anlatmayı becerebilmişimdir.

Konu Sahibi
Sorunumu bu şekilde çözdüm teşekkür ederim.

s = "faturastok"
u = ListBox2.List(ListBox2.ListIndex, 6)
a = ListBox2.List(ListBox2.ListIndex, 2) 'Adet
say1 = WorksheetFunction.Match(t, Sheets(s).Columns(4), 0)
If say1 = Empty Then say1 = ss + 1: Sheets(s).Cells(say1, 4) = CDate(t)
say2 = WorksheetFunction.Match(u, Sheets(s).Rows(1), 0)
If say2 = Empty Then MsgBox "Ürün bulunamadı.": Exit Sub
Sheets(s).Cells(say1, say2) = Sheets(s).Cells(say1, say2) - a

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri