• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kritere Göre Veri Çekme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

mcexrem

Gold Üye
Aldığı beğeni
130
Excel V
Office 2019 TR
Gold Bitiş
15 Nisan 2026
Konu Sahibi
Merhabalar üstadlar,

dosyamın DATA sayfasından TEKLİF sayfasına veri çekiyorum. Aynı iki ürünün ambalaj miktarları farklı olduğu için ayrı ayrı stok tutmam gerekiyor. Gereksiz kalabalık yapmaması için TEKLİF sayfası A7 hücresinde "4.2*45 YHB MUV" seçtiğimde marka olarak ASO seçtiğimde 5000 adet olarak işlem yapmasını, aynı ürünün sonu SLC seçtiğimde 6000 adet olarak işlem yapması mümkün müdür?

Çözüm
Formülden pek anlamam ama F7 ye alttaki formülü ekleyip alta çekin.
SELECTRON varsa D sütuna bakar yoksa ne yazarsa yazsın C sütununa bakar.

HTML:
C#:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Konu Sahibi
DÜZELTME: aynı ürünün seçtiğimde SELECTRON markayı sonu SLC seçtiğimde 6000 adet olarak işlem yapması mümkün müdür?

Konu Sahibi
Evet hocam miktarları farklı olduğu için sonlarına markaları yazdım. TEKLİF sayfası F sütununa yazması gerekiyor.

Konu Sahibi
formül getiriyor ama ben aynı ürünü tek isim altında kullanmak istiyorum bu yüzden data dosyasını güncelledim sağ sütuna ikinci markanın ambalaj miktarını da ekledim. Yani TEKLİF sayfasında 4.2*45 YHB MUV seçip markayı ASO seçtiğimde data sayfası C sütunundaki verileri almasını SELECTRON markayı seçtiğimde de D sütunundaki verileri F sütununa vermesini talep ediyorum.

Formülden pek anlamam ama F7 ye alttaki formülü ekleyip alta çekin.
SELECTRON varsa D sütuna bakar yoksa ne yazarsa yazsın C sütununa bakar.

HTML:
C#:

Çözüm
Konu Sahibi
kralsın :) teşekkür ederim.

boş hücrelerin hatalı çıkmaması için eğerhata ile boş hücrelerin hatasını da gizledim.
HTML:
Kod:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri