• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Koşullu biçimlendirme formülü ile dinamik Gantt Şeması ve proje takvimi yapımı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

uniop

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Selamlar herkese. Şirkette yürüttüğümüz yeni bir proje için Excel'de takvimli bir planlama tablosu hazırlıyorum. Görevlerin Başlangıç Günü ve Süre (Gün) bilgilerini girdiğimde, sağ taraftaki takvim alanında (G1, G2, G3... sütunlarında) o günlere denk gelen hücrelerin otomatik olarak boyanmasını istiyorum.Örneğin; görev 3. gün başlıyor ve 4 gün sürüyorsa, takvimde 3, 4, 5 ve 6. gün hücreleri kendiliğinden renklensin. Bunu grafik eklemeden, sadece Koşullu Biçimlendirme -> Formül Kullan özelliğine yazılacak bir VE (AND) formülüyle çözmek istiyorum. Sütun başlığındaki gün sayısını satırdaki başlangıç ve süreyle kıyaslayan o dinamik mantıksal formülü bir türlü tutturamadım. Taslağı ekliyorum, formül konusunda destek olabilir misiniz?

Windows 10 Google Chrome 152
merhabalar
denermisinizHTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

yada
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
Android 10 Google Chrome 152
Selamlar Miraga hocam, hızlı geri dönüşünüz için çok teşekkürler.Paylaştığınız formül kodları tam nokta atışı oldu. Sütun başlığındaki gün sayısını kıyaslama mantığını bir türlü kuramamıştım, yazdığınız formül sayesinde mantık tam oturdu. Koşullu biçimlendirmeye ekleyince tablo canavar gibi çalıştı, hiçbir manuel boyamaya gerek kalmadı.Bilginiz dert görmesin, İyi forumlar dilerim!

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri