• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Komut butonlarının gerçek adları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hakki83

Yeni Üye
Aldığı beğeni
234
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhabalar

Örnek1’de Sn Refaz hocamın, makro butonlarının yazılımsal anlamda gerçek adlarını gösteren dosya vardır. Butonlara basınca çalışmaktadır.

Aynı şekilde komut butonlarının gerçek adlarını gösteren kodları rica ederim. (Örnek2)

Çözüm
Düğme, Button, command button , Ok, Cancel, Giriş çıkış, adı her neyse Form Denetimlerinden eklediğiniz Tuşların hespsinin gerçek adını Sol üst köşe de "Ad Kutusu" ndan görebilirsiniz ve isimleriniz değiştirebilirsiniz. Calişma hücrelerini vb. ayarlamak için Tuş üzerinde sağ tıkla "Denetim Biçimlendir" üzerinden yaparsınız. Tuşların bulunduğu sayfa da Denetim_click olarak ya makto atarsınız yada click Shapes olararak işlem yaparsınız.
Dosyanın hangi Excel Sürümünde oluşturulduğuna göre düğme button vb isimler farklılık gösterebilir ama işlevleri aynıdır.
Activex Denetimlerinden eklenen tuşları sağ tık Özelliklerden gelişmiş ayarları yapabilisiniz. vba editöründen işlem yapabilirisiniz (ad,boyut vb.)...
Merhaba abey.
Normalde Userformda alttaki gibi kullanılıyor ama sayfada olmuyor nedense.
Yani userformda Me.ActiveControl.Name böyle oluyor.
Zamanım olmadığı içinde uğraşamadım.

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Refaz hocam deneyeceğim. Zamanınız olduğunda diğer gönderdiklerinizi de deneyeceğim :)

Tamam abey akşam sayfadaki activex yani commandbutton gibiler içinde pratik kod bulursam eklerim.Belki forumdanda çıkar bu bilen.

Düğme, Button, command button , Ok, Cancel, Giriş çıkış, adı her neyse Form Denetimlerinden eklediğiniz Tuşların hespsinin gerçek adını Sol üst köşe de "Ad Kutusu" ndan görebilirsiniz ve isimleriniz değiştirebilirsiniz. Calişma hücrelerini vb. ayarlamak için Tuş üzerinde sağ tıkla "Denetim Biçimlendir" üzerinden yaparsınız. Tuşların bulunduğu sayfa da Denetim_click olarak ya makto atarsınız yada click Shapes olararak işlem yaparsınız.
Dosyanın hangi Excel Sürümünde oluşturulduğuna göre düğme button vb isimler farklılık gösterebilir ama işlevleri aynıdır.
Activex Denetimlerinden eklenen tuşları sağ tık Özelliklerden gelişmiş ayarları yapabilisiniz. vba editöründen işlem yapabilirisiniz (ad,boyut vb.)

Aslında Shapes ile ilgili daha önceki sorduğunuz sorularda cevap verildi. Şimdi siz ısrarla görünüşü aynı neden aynı şekilde kodlanmıyor diyorsunuz.. Form denetimlerindeki tuşlar yeni başlayan ,sadece Excel dosyasında çalışıp uğraşmak istemeyen kullanıcılar için ,Activex Denetimlerindeki tuşlar ileri derecede dah adoğrusu yeterli düzey de makro bilgisi olan kullanıcılar oluşturulmuş.

HTML:
Kod:

Çözüm
Dosyanın hangi Excel Sürümünde oluşturulduğuna göre düğme button vb isimler farklılık gösterebilir
ingilizce sürümde oluşturulmuş dosyada Button, Türkçe sürümde oluşturulmuş dosyada Düğme olarak görünür. Almancada bilmiyorum :) Sürüm farklılıklarından da olabilir.

Alttaki linkteki yorumları bir okuyun ve gifleri izleyin ve dosyaları test edin bence :)

O soru ve bu soru farklı . Butonların isimlerini gösteren kodu yazdım yukarda denesin.

Haklisin. Kör yer içer kendinden pay biçermiş. :)

Konu Sahibi
Kıymetli hocalarımızdan öğrendiklerim, hevesime heves katıyor, heyecanım bundan olsa gerek :)
Suskun hocam, bilgisayar başına geçince hemen deneyeceğim.
Teşekkürler, emeğinize sağlık.

Konu Sahibi
Activex Denetimlerinden eklenen tuşları sağ tık Özelliklerden gelişmiş ayarları yapabilisiniz. vba editöründen işlem yapabilirisiniz (ad,boyut vb.)

Aslında Shapes ile ilgili daha önceki sorduğunuz sorularda cevap verildi. Şimdi siz ısrarla görünüşü aynı neden aynı şekilde kodlanmıyor diyorsunuz.. Form denetimlerindeki tuşlar yeni başlayan ,sadece Excel dosyasında çalışıp uğraşmak istemeyen kullanıcılar için ,Activex Denetimlerindeki tuşlar ileri derecede dah adoğrusu yeterli düzey de makro bilgisi olan kullanıcılar oluşturulmuş.

HTML:
Kod:
Sn Suskun hocam. Çok güzel bir kod yazmışsınız. Emeğinize sağlık. Konumuz çözülmüştür. :)

Abey konu mesela commandbuttona basınca onun adını veren kod olmayacakmıydı :)
Yani diğer dosyadaki gibi.application.caller de olduğu gibi.
Her neyse çözüldüğüne sevindim.Yinede dediğim yöntem varsa bulursam paylaşırım.
Kolay gelsin.

Yani 2.mesajdaki ile 6.mesajdaki kodlar arasında ne fark var?
O kodda veriyor sonucu.Benpes etmişem.Yinede önceden dediğim kodu bulursam eklerim örnek açısından.

Konu Sahibi
Abey konu mesela commandbuttona basınca onun adını veren kod olmayacakmıydı :)
Yani diğer dosyadaki gibi.application.caller de olduğu gibi.
Her neyse çözüldüğüne sevindim.Yinede dediğim yöntem varsa bulursam paylaşırım.
Kolay gelsin.
Refaz hocam farklı çözümler varsa olur. Sevinirim.

Class ile bir tane kod buldum.
Arşivlerseniz yada başkalarına lazım olursa diye ekliyorum kodları ve eki.

Userformdaki gibi kısa kod bulamadım ve sanırım yok.
Bulduğum kodların orjinalliğini bozmadan sadece çalıstır sub unun içine aldım.
Belki kodlar dahada kısalabilir gerek yok diye uğraşmadım.
Zaten tasarım modundayken gerçek adını gösteriyor activex olduğu objectler.

1630353282551.gif

Class kodlar.
HTML:
C#:

Modül kodlar.
HTML:
C#:

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri