• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü koli sayısı bulma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KemalDurmuş
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 964
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

KemalDurmuş

Yeni Üye
Aldığı beğeni
16
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhaba
ekte bir çeki listesi yer almaktadır.
bu çeki listesinde ürün beden başına kaç koli yüklenmektedir bulmamız isteniyor.
bunu formül ya da makro ile nasıl yaparız.
çeki listesi her zaman aynı uzunlukta olmamaktadır. satır sayısı belli değil 100 satırda olabilir 2 satır da olabilir.
Yardımlarınızı rica ederim.
Çıkması gereken doğru sonuç sarı ile boyanmıştır.

İnceleyiniz.

Selamlar,
Formülle çözüm

en alt satır TOPLAM Satırı olacaksa ve A kolonunda SON sayısal değer Toplam Satırı olacaksa

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

formülü ilk hücreye yazılır ve sağa doğru kopyalanır.

Konu Sahibi
Selamlar,
Formülle çözüm

en alt satır TOPLAM Satırı olacaksa ve A kolonunda SON sayısal değer Toplam Satırı olacaksa

HTML:
Kod:

formülü ilk hücreye yazılır ve sağa doğru kopyalanır.
MERHABA
Cevabınız için teşekkür ederim.
Ben dosyayı oluştururken bir hata yapmışım. Tablonun yer aldığı stunlar farklılık gösteriyor. ilk tabloya göre formül doğru çalışıyor.
Yeni eklediğim dosya stunlar ve satırlar itibari ile başlangıç yeri olarak doğru olanıdır.
Formülü bu yeni duruma göre revize etmek gerekecek.

Şimdi burada ayrı bir sorun var.
Bu çeki listesinin son satırını bilemiyoruz. Siparişin durumuna göre kısa bir çeki listesi de olabiliyor. Uzun bir çeki listesi de olabiliyor.
Son satır her zaman toplam satırı oluyor.
Bu formülü son satırın bir alt satırına yerleştirmemiz için nasıl bir kod yazmamız gerekecek.
Yardımlarınızı rica ederim. Göstermiş olduğunuz ilgi için ayrıca teşekkür ederim.

Bu durumda formül şöyle yazılabilir.
H28 hücresine yazılır. Sağa doğru kopyalanır.
HTML:
Kod:

Dosyayı incelersiniz.

Çözüm
Bu formülü son satırın bir alt satırına yerleştirmemiz için nasıl bir kod yazmamız gerekecek.
Excel 365 versiyonu ile olsa mümkündür derim.
Sizin versiyonda ise, son satırın bir alt satırına yazma işlemi Makro ile yapılabilir. Bu da beni aşar diyeceğim.

Önerim ise, son satırın bir alt satırına yazdırmak yerine, sürekli tablonun bir üst satırına yazdırın. Böylece yeri sabit olur ve makro da gerektirmez.
örneğin, Aşağıdaki resimdeki gibi olabilir...
47.png

Konu Sahibi
Merhaba
ilginiz için teşekkür ediyorum. Vermiş olduğunuz formülü kendi proğramımın kod bölümüne aşağıdaki gibi adepte edebildim ve sonuç aldım.
"
Cells(Son + 4, 7).Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = _
"=IFERROR(1/(1/SUMIF(INDEX(R14C7:INDEX(C16,MATCH(9^99,C18)-1),,COLUMNS(R14C7:R14C)),"">0"",R14C18:INDEX(C18,MATCH(9^99,C18)-1))),"""")"
Cells(Son + 4, 7).Select
Selection.AutoFill Destination:=Range(Cells(Son + 4, 7), Cells(Son + 4, 16)), Type:=xlFillDefault
Cells(Son + 4, 17).Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=SUM(RC[-10]:RC[-1])"

satır sayısı fark etmiyor liste istenildiği kadar uzatılabiliyor.
Yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri