• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Klasördeki dosyadan veri alma hk

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

metegok

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhabalar,

Ekte halily hocamın hazırladığı dosya bulunmaktadır. Yapılması mümkün ise, dosya ile ilgili son bir desteğinizi ihtiyacım var.

Verilerin alındığı dosya ortak klasör içerisinde sürekli klasöre girmek zorunda kalıyorum. talebim halil hocamın hazırladığı dosya masa üstün de ilken dosya yolundan verileri çekmesi.

yol = ThisWorkbook.Path & Application.PathSeparator & "DataRaw4.xlsx"

şimdiden bu ve bu zamana kadar sağladığınız destekten dolayı teşekkür ederim.

Saygılarımla...

Tam olarak anlamadım eger dosya yolu sabitse
yol = ThisWorkbook.Path & Application.PathSeparator & "DataRaw4.xlsx"
Yerine ilgili dosyanın tam adresi yazılabilir
yol = "C:\yeraldigi klasor\DataRaw4.xlsx" gibi

Konu Sahibi
hocam hayırlı akşamlar, denemiştim olmamıştı hocam yine ekteki gibi hata verdi. klasör için de olduğundan olabilir mi. örnek ekliyorum tekrar.

sizin hazırladığınız dosya masa üstünde raw dosyası ortak klasör içerisinde başka bir dosyada

resimde uyarı mesajı tam adresin üstünü kapatmış o nedenle adres tam görünmüyor ama görülen kısmı bile hatalı)
yol olarak
yol = ThisWorkbook.Path & Application.PathSeparator & "C:....." yazmışsınız ama bu hatalı bir yol tanımı
ThisWorkbook.Path & Application.PathSeparator & bu kısım olmayacak burada
ThisWorkbook.Path: bu kitabın tam yolu <-- anlamına gelir
Application.PathSeparator: işletim sistemine göre değişiyor klasör ayracıdır, windows için "\" işaretidir yani siz "DataRaw4.xlsx" kitabının adresi yerine hem kodun çalıştığı kitabın adresini hem de "DataRaw4.xlsx" kitabının adresini birleştirmişsiniz
dosyanın tam adresi ne?

Not: zip dosyasında sadece kaynak raw dosyası var kodların çalıştığı kitap olmadığından tam yolu yine göremedim

Konu Sahibi
\\metebackup\PERSONEL\YARDIM\DEPO\SEVK_OPERASYONLARI_GRUBU\Performans (Ağ ortak klasörü)

dosya performans klasörünün içerisinde

Dosya yolu böyle hocam

yol ="\\metebackup\PERSONEL\YARDIM\DEPO\SEVK_OPERASYONLARI_GRUBU\Performans\DataRaw4.xlsx"
dener misiniz?

Çözüm
rica ederim)
iyi çalışmalar

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri