• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü klasör ve alt klösörlerdeki jpg isimlendirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

sabotor

Yeni Üye
Aldığı beğeni
0
Excel V
Office 2019 EN
Konu Sahibi
Arkadaşlar hekese merhabalar

bir excel belgemde kişilerin adı , soy adı , numarası ve sınıfı olmak üzere 4 stün bulunmaktadır
kişilerin resimleri isim sırasına uygun şekilde sınıfları ayrı ayrı biçimde klosörlendirilmiştir
resimler jpg dosyasındadır kişilerin isimlerini soy isimlerini ve numaralarını otomatik olarak resimlerine yerleştirmek istiyorum örnek olarak bir dosya ekledim şimdiden ilgilenen yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum
NOT : excel bilgim neredeyse yok denecek kadar az yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkürler

Çözüm
1-örnek dosyanızla resimler aynı klaör içinde mi?
2-resimlerin mevcut isimlerinde hangi resmin kime ait olduğunu belirtecek bir kriter var mı?
3- resimlerin klasör ve alt klasör yapısı ve isimlendirmeleri nasıl?

daha iyi anlaşılması açısından örnek resimler ile birlikte tüm klasörü zip formatında şıkıştırıp siteye yükleyiniz.
burada işinize yarar bir ders anlatılmış

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Konu Sahibi

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
Bulamadım rica etsem link paylasabilir misiniz ?

Merhabalar öncelikle teşekkürler dersi izledim ancak ben resimi excel e taşımayı istemiyorum sanırım yanlış açıklama yaptım ben excel deki listede olan isimleri masaüstünde klasör ve alt klasörler içerisinde sınıflandırılmış listedeki isim sırasına uygun olan JPG dosyaları excel de olan liste gibi adlandırmak istiyorum örneğin : jpg dosyası 5. sırada adı DSC_09458 excel de 5. sıradaki isim soy isim ve numara ise 5487 ahmet rüştü JPG ismini 5487 ahmet rüştü Olaarak yani excel de ola isimi yazmak istiyorum ne kadar anlatabildim bilmiyorum yardımlarınızı ve desteklerinizi rica ederim şimdiden çok teşekkürler

Konu Sahibi
Arkadaşlar hekese merhabalar

bir excel belgemde kişilerin adı , soy adı , numarası ve sınıfı olmak üzere 4 stün bulunmaktadır
kişilerin resimleri isim sırasına uygun şekilde sınıfları ayrı ayrı biçimde klosörlendirilmiştir
resimler jpg dosyasındadır kişilerin isimlerini soy isimlerini ve numaralarını otomatik olarak resimlerine yerleştirmek istiyorum örnek olarak bir dosya ekledim şimdiden ilgilenen yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum
NOT : excel bilgim neredeyse yok denecek kadar az yardımlarınızı bekliyorum çok teşekkürler

Bu https://excelcozum.com/uye/2/ bey
çözümüne benzer bir şey istiyorum açıkçası arkadaşlar tek farkı bende liste hazır ben yazmayacağım o listedeki isimler soy isimler numara sınıf yani 4 farklı stün alt klösörlerdeki JPG dosyalarına sırası ile girecek umarım açıklayabilmişimdir çok teşekkür ederim herkese tekrardan

1-örnek dosyanızla resimler aynı klaör içinde mi?
2-resimlerin mevcut isimlerinde hangi resmin kime ait olduğunu belirtecek bir kriter var mı?
3- resimlerin klasör ve alt klasör yapısı ve isimlendirmeleri nasıl?

daha iyi anlaşılması açısından örnek resimler ile birlikte tüm klasörü zip formatında şıkıştırıp siteye yükleyiniz.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri