• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kesilmesi Gereken Gün Sayısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

merttr07

Yeni Üye
Aldığı beğeni
16
Excel V
Office 2013 TR
Konu Sahibi
aa.jpg

Saatlik izin alan personel mesai çalışma saatine göre 8 saat fazla bir ay içinde izin aldıysa 1 gün kes diye uyarı vermesi gerek. Ben bu şekilde yaptım ama program içinde kodlama olursa daha sağlıklı olacak yoksa veri olmadan hep 0-Gün Kesinti Yap yazacak.

Örnek Ahmet 4 saat izin aldı bunda 0-Gün Kesinti Yap yazacak ama ertesi gün bir 4 saat daha izin aldı toplamı 8 saat yaptığında 1-Gün Kesinti Yap yazacak.
Eğer Ahmet bir ayda 15 saatlik izin kullandıysa 1-Gün Kesinti Yap yazacak ama 8 katları olur ise 1-Gün Kesinti Yap, 2-Gün Kesinti Yap, 3 -Gün Kesinti Yap diye o ayın toplamında yazması gerekecek.
Ahmet 16 saatlik izin kullandıysa bir ayda 2-Gün Kesinti Yap yazacak. Benim yaptığım sistemde veri geldikçe hesaplama yapıyor. Ayrıca aylık bazda toplayıp sonuç vermiyor.

Çözüm
Merhabalar, örnek verileriniz olmadığı için, toplamları nasıl yaptıracağımı bilemedim.

Örneğin X isimli personelin tüm izin dataları tek sayfadan mı alınacak yoksa diğer personelle beraber olduğu bir sayfadan mı gelecek? Kesinti yapıldı mı yapılacak mı nereden bilinecek? Artık saatler bir sonraki aya mı devir olacak gibi bir sürü soru kaldı aklımda.

Buna rağmen linkteki dosyada yeni bir sayfa oluşturup, bu sayfa kodları ile personelin aylık izin gün toplamları ve izin saat toplamlarını belirten bir uygulama yaptım. Buradan ilerleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

İyi günler dilerim.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.
Merhaba
"Q2" hücresindeki formülü;

=EĞER(AŞAĞIYUVARLA(((((ÇOKETOPLA($P$2:$P$9993;$B$2:$B$9993;B2;$L$2:$L$9993;">="&(TARİH(YIL(L2);AY(L2);1));$L$2:$L$9993;"<="&(SERİAY(L2;0))))*1440)/60)/8);0)=0;"";(AŞAĞIYUVARLA(((((ÇOKETOPLA($P$2:$P$9993;$B$2:$B$9993;B2;$L$2:$L$9993;">="&(TARİH(YIL(L2);AY(L2);1));$L$2:$L$9993;"<="&(SERİAY(L2;0))))*1440)/60)/8);0)&" - Gün Kesinti Yap"))
şeklinde değiştirip, aşağıya doğru sürükleyiniz.

Merhabalar, örnek verileriniz olmadığı için, toplamları nasıl yaptıracağımı bilemedim.

Örneğin X isimli personelin tüm izin dataları tek sayfadan mı alınacak yoksa diğer personelle beraber olduğu bir sayfadan mı gelecek? Kesinti yapıldı mı yapılacak mı nereden bilinecek? Artık saatler bir sonraki aya mı devir olacak gibi bir sürü soru kaldı aklımda.

Buna rağmen linkteki dosyada yeni bir sayfa oluşturup, bu sayfa kodları ile personelin aylık izin gün toplamları ve izin saat toplamlarını belirten bir uygulama yaptım. Buradan ilerleyebilirsiniz diye düşünüyorum.

İyi günler dilerim.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Çözüm
Konu Sahibi

İyi günler dilerim.

İlk öncelik ile çok teşekkürler ilginiz için.

X personelin izinleri frmIzinDokumu Userform olarak karşımıza geliyor. Tüm izinleri geliyor tabi. Bizim burada yapmamız gereken saatlik izinleri 8 katları olduğu zaman gün kes olarak veriye işlemesi gerek ay sonunda o satırın altına toplam kesilecek gün de yazıla bilir. Ayrıca bir dahaki aya devretme durumu söz konusu olmayacak sadece o aya ayit olacak.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri