• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kayıt Listesi Oluşturma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

UmutCan444

Yeni Üye
Aldığı beğeni
5
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 147
Merhabalar, hazırladığım bu belgedeki Kayıt için başvuru yapan kişiler öncelikle Üye Listesine yazılacak. Buraya yazılan kişilerin Engel Gurubu kısmına hangi engelli olduğu yazıldığında oradan doğruca o engeliyle ilgili çalışma sayfasına da gidecek ve alt alta sıralanacak.

Çalışma sayfaları altında olan toplam sayı ise son sayfadaki TOPLAM da bulunan engel grubuna geçecek şekilde yapılabilir mi?

Şimdiden teşekkür ederim.

1. Adım: Kod Penceresini Açın​

Excel dosyanız açıkken klavyenizden Alt ve F11 tuşlarına aynı anda basın. Karşınıza gri, teknik görünümlü bir pencere (VBA Düzenleyicisi) açılacaktır.

2. Adım: Kod Alanını Oluşturun​

Açılan o pencerenin üst menüsünde Insert (Ekle) sekmesine tıklayın ve gelen seçeneklerden Module (Modül) kısmını seçin. Ortada bembeyaz, boş bir sayfa açılacak.

3. Adım: Kodu Yapıştırın​

Size verdiğim kodun tamamını kopyalayın ve o beyaz sayfaya yapıştırın. Yapıştırdıktan sonra bu pencereyle işimiz bitti; pencereyi sağ üstteki X işaretinden kapatıp normal Excel sayfanıza dönebilirsiniz.

4. Adım: Makroyu Çalıştırın​

Normal Excel sayfanızdayken klavyeden Alt ve F8 tuşlarına basın. Karşınıza küçük bir pencere gelecek ve orada "VerileriDuzenle" ismini göreceksiniz. Bu ismi seçip Çalıştır (Run) butonuna basın. Makro saniyeler içinde tüm tabloyu hazırlayacaktır.

Excel normalde makroları güvenlik nedeniyle kaydetmez. Hazırladığımız bu kodun dosyayı kapatınca silinmemesi için:​

1. Dosya > Farklı Kaydet yolunu izleyin.
  2. Kayıt türünü (dosya uzantısını) "Makro İçerebilen Excel Çalışma Kitabı (.xlsm)" olarak seçin ve öyle kaydedin.

Kısa bir özet gerekirse:

• Alt + F11 (Pencereyi aç)
  • Insert > Module (Sayfayı aç)
  • Yapıştır ve Kapat.
  • Alt + F8 (Çalıştır).

Konu Sahibi

1. Adım: Kod Penceresini Açın​

Excel dosyanız açıkken klavyenizden Alt ve F11 tuşlarına aynı anda basın. Karşınıza gri, teknik görünümlü bir pencere (VBA Düzenleyicisi) açılacaktır.

2. Adım: Kod Alanını Oluşturun​

Açılan o pencerenin üst menüsünde Insert (Ekle) sekmesine tıklayın ve gelen seçeneklerden Module (Modül) kısmını seçin. Ortada bembeyaz, boş bir sayfa açılacak.

3. Adım: Kodu Yapıştırın​

Size verdiğim kodun tamamını kopyalayın ve o beyaz sayfaya yapıştırın. Yapıştırdıktan sonra bu pencereyle işimiz bitti; pencereyi sağ üstteki X işaretinden kapatıp normal Excel sayfanıza dönebilirsiniz.

4. Adım: Makroyu Çalıştırın​

Normal Excel sayfanızdayken klavyeden Alt ve F8 tuşlarına basın. Karşınıza küçük bir pencere gelecek ve orada "VerileriDuzenle" ismini göreceksiniz. Bu ismi seçip Çalıştır (Run) butonuna basın. Makro saniyeler içinde tüm tabloyu hazırlayacaktır.

Excel normalde makroları güvenlik nedeniyle kaydetmez. Hazırladığımız bu kodun dosyayı kapatınca silinmemesi için:​

1. Dosya > Farklı Kaydet yolunu izleyin.
  2. Kayıt türünü (dosya uzantısını) "Makro İçerebilen Excel Çalışma Kitabı (.xlsm)" olarak seçin ve öyle kaydedin.

Kısa bir özet gerekirse:

• Alt + F11 (Pencereyi aç)
  • Insert > Module (Sayfayı aç)
  • Yapıştır ve Kapat.
  • Alt + F8 (Çalıştır).
Maalesef ne kadar uğraştıysam bir türlü yapamadım. Yine de zaman ayırıp ilgilenmenizden dolayı teşekkür ederim, sağ olun

Üye listesi sayfasını siz doldurun verileri aktar butonunu tıklayın otomatik olarak aktaracaktır.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri