• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kapat ve Güncelle Uyarısı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

hüseyin55

Yeni Üye
Aldığı beğeni
6
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Merhaba Userform üzerinde kapat ve güncelle butonum var. Kapatı tıkladığımda kapatmadan önce güncelleme yapınız uyarısı versin güncelledikten sonra kapat butonu ile kapatmak istiyorum. Teşekkür ederim

Merhaba Userform üzerinde kapat ve güncelle butonum var. Kapatı tıkladığımda kapatmadan önce güncelleme yapınız uyarısı versin güncelledikten sonra kapat butonu ile kapatmak istiyorum. Teşekkür ederim
HTML:
C++:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Sayın hüseyin55
Sadece Unload UserForm1 yazarsanız olmaz tabi.
Musa Pekel hocamın kodları aldım yapıştırdım.
Bir sıkıntı yok. Çalışıyor.
Bundan sonrası size kalmış.
Ne tip güncelleme yapmak istiyorsanız
ilgili yerlere o kodları yazın ya da sorun.
Kolay gelsin.

Konu Sahibi
Sayın hüseyin55
Sadece Unload UserForm1 yazarsanız olmaz tabi.
Musa Pekel hocamın kodları aldım yapıştırdım.
Bir sıkıntı yok. Çalışıyor.
Bundan sonrası size kalmış.
Ne tip güncelleme yapmak istiyorsanız
ilgili yerlere o kodları yazın ya da sorun.
Kolay gelsin.
hocam textboxlardan birine veri girdiğimde kapat dediğimde güncelleme yapınız uyarısı versin . güncelleme yaptıktan sonra kapata tıklayıp kapansın. textboxlardan hiçbirine veri girmediysem direk kapat dediğimde kapatsın.
ilginiz için teşekkür ederim.

Konu Sahibi
Satırını değiştir dene

Private Sub CommandButton2_Click()
Dim cevap As Integer
cevap = MsgBox("Kapatılıyor, güncellensin mi?", vbYesNo + vbQuestion, "Güncelleme Sorusu")
If cevap = vbYes Then
Call CommandButton6_Click
Unload Me
Else
Unload Me
End If
End Sub
teşekkür ederim emeğinize sağlık. bu da işimi görür ama aşağıdaki gibi yapılabilir mi?

- textboxlardan birine veri girdiğimde kapat dediğimde güncelleme yapınız uyarısı versin . güncelleme butonuna tıklama yaptıktan sonra kapata tıklayıp kapansın. combobox ve textboxlardan hiçbirine veri girmediysem direk kapat dediğimde kapatsın uyarı vermesin.

bu şekilde yapılabilir mi?

Bir kod yazdım. Dener misiniz?
Not:Combobox için kod yazmadım sadece textbox için yazdım. Eğer sistem çalışıyorsa clsComboControl classının içi aşağıdaki şekilde görünecek;

HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Bir kod yazdım. Dener misiniz?
Not:Combobox için kod yazmadım sadece textbox için yazdım. Eğer sistem çalışıyorsa clsComboControl classının içi aşağıdaki şekilde görünecek;

HTML:
Kod:
denedim ama başaramadım.
isterseniz dosyada siz denermisiniz.
teşekkür ederim

Test ettim bende çalışıyor.
Textbox ve combobox üzerinde değişiklik olduktan sonra kapat butonuna basınca uyarı veriyor. Eğer değişiklik olduktan sonra "Kaydet" ya da "Güncelle" butonlarına basılırsa uyarı vermeden kapatıyor.
Not: Sayfa üzerinde her ihtimali değerlendirememiş olabilirim, hatalar üretebilir. Hata üretmesi durumunda nerede ve hangi koşulda hata ürettiğini belirtirseniz üzerinde çalışırız.

Konu Sahibi
Test ettim bende çalışıyor.
Textbox ve combobox üzerinde değişiklik olduktan sonra kapat butonuna basınca uyarı veriyor. Eğer değişiklik olduktan sonra "Kaydet" ya da "Güncelle" butonlarına basılırsa uyarı vermeden kapatıyor.
Not: Sayfa üzerinde her ihtimali değerlendirememiş olabilirim, hatalar üretebilir. Hata üretmesi durumunda nerede ve hangi koşulda hata ürettiğini belirtirseniz üzerinde çalışırız.
hocam dosyayı inceledim.
textboxlardan birine veri girdiğimde kapat dediğimde güncelleme yapınız uyarısı versin . güncelleme butonuna tıklama yaptıktan sonra kapata tıklayıp kapansın. combobox ve textboxlardan hiçbirine veri girmediysem direk kapat dediğimde kapatsın uyarı vermesin.
teşekkür ederim.

Deneyiniz.
HTML:
Kod:

Sayın hüseyin55
KAPAT butonundaki kodları silin.
Kod tagındaki kodları kopyalayıp yapıştırın.
TextBoxlardan en az biri doluysa çıkan mesaj kutusunda
TAMAM sekmesine basın. Güncelleme butonunu çalıştırır
ve formu kapatır. Hepsi boşsa direk kapatır.
Dosyanız ekte.
Kolay gelsin.
HTML:
Kod:

Konu Sahibi
Sayın hüseyin55
KAPAT butonundaki kodları silin.
Kod tagındaki kodları kopyalayıp yapıştırın.
TextBoxlardan en az biri doluysa çıkan mesaj kutusunda
TAMAM sekmesine basın. Güncelleme butonunu çalıştırır
ve formu kapatır. Hepsi boşsa direk kapatır.
Dosyanız ekte.
Kolay gelsin.
HTML:
Kod:
hocam
kodları girdim emeğinize sağlık ben merağımı anlatamıyor.fazla bilğim olmadığından
mesela firmalara isim , bakiyeye veri girdim kaydettim. sonra çıkmak istiyorum kapat dediğimde bana GÜNCELLEME YAPINIZ uyarısı versin. güncelleme yaptıktan sonra kapata tıklakdığımda kapatsın. userformu açıp hiç işlem yapmadan kapat dersem direk kapatsın. ilginiz için teşekkürler

güncelleme yapıp kapatıyor zaten.
o zaman iki seçenekli kod yazılacak evet derseniz güncelleyip kapatacak
hayır derseniz hiçbir işlem yapmadan kapatacak..
güncelleme butonuna tıklayıp sonra tekrar kapat butonuna dönüp
kapat butonunu tıklamanın size bir kolaylığı yok ki.
aksine kod karışıklığı demek bu. zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz.
iki seçenekli olarak yeniden düzenledim.
Kolay gelsin.
HTML:
Kod:

#15 nolu mesajınızı anlamadım.

Konu Sahibi
güncelleme yapıp kapatıyor zaten.
o zaman iki seçenekli kod yazılacak evet derseniz güncelleyip kapatacak
hayır derseniz hiçbir işlem yapmadan kapatacak..
güncelleme butonuna tıklayıp sonra tekrar kapat butonuna dönüp
kapat butonunu tıklamanın size bir kolaylığı yok ki.
aksine kod karışıklığı demek bu. zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz.
iki seçenekli olarak yeniden düzenledim.
Kolay gelsin.
HTML:
Kod:
hocam çok özür dilerim. yaşlılık başa bela . evet bilgileri girip kapat dediğimde dökümanlara kayıt yapıyor . ama ona ait sayfaya kayıt yapmıyor. ya dökümandaki güncelemeyi veya userform üzerindeki güncellemeyi yapmamız gerekiyor. ben kapat dediğimde günceleme uyarısı versin güncelledikten sonra kapat ile kapatayım.veya sizin dediğiniz gibi güncellemeye evet dedikten sonra direk kapatsın.döküman ve ona ait sayfaya verileri aktarsın.
çok mahcup oluyorum.hakkınızı helal edin

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri