• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kapalıdan Tarih Aralığına Göre Tekrarsız Veri Alma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

DataMaestro

Yeni Üye
Aldığı beğeni
96
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Sayın Formdaş Arkadaşlar,

"Database_SYSTEM" isimli kapalı çalışma kitabının "Sheet" isimli sayfasının "A2:J" aralığında veriler bulunmaktadır.
"A" sütununda "dd.mm.yyyy hh:mm:nn formatındaki tarihler yer almaktadır.
"Tekrarsız_REPORT"isimli kitabın "DATABASE" isimli sayfasında daha önceden alınmış veriler silinmemeli ancak istenmesi durumunda değiştirilmelidir.
"Tekrarsız_REPORT" isimli kitabın "MAIN_PAGE" sayfasındaki "D9" ve "F9" hücrelerindeki tarihleri koşul alarak, yine "DATABASE" isimli sayfanın "A3:A" aralığını kontrol ederek, tekrar etmeyen tarihleri ait "A:J" aralığı verilerini "DATABASE" isimli sayfaya yazmalıdır.
Tekrar eden kayır var ise "Mevcut kayıtlar değiştirilsin mi?" sorusunu sonrasında "Evet" seçilince kayıtları değiştirsin, "Hayır" seçilince kayıtları değiştirmesin,
Yukarıdaki koşullara göre mevcut kodun revize edilmesi veya yeni bir kod bloğu konusunda değerli yardımlarınızı rica ediyorum.

Saygılarımla.

Çözüm
Birde bu dosyayı deneyin.
Olmazsa tam olarak nasıl olacak açıklayın kendi adıma anlayayım.

iki tarih arası geliyor saat ve dakikalı.Güncelleme için ise DATABASE sayfasında 31.05.2023 00:10:00 iki adet var hangisi güncellenecek mesela.

Benim yaptığım şöyle.
Kapalı adlı sayfaya iki tarih olanları getirttim ve döngü kurup DATABASE sayfasının A sütununda tarih-saat ve dakika olarak buldurdum ve eğer bulunan hücrenin sağındaki(Atanan Personel) eşitse kapalı sayfanın döngüsündekine güncelleme yapar.Eğer kapalı adlı sayfadaki Atanan Personel boşsa es geçer.
Kısaca güncelleme için tarih yeteriz kalıyor mükerrer kayıtlar olduğu için tarihlerde.
Tam anladımmı bilmiyorum ama bir deneyin.
Kapali adında bir sayfa ekledim onu silmeyin ona veri aldırıp eşleşiyor kod bitince temizleniyor.
Olmadıysa manuel sonucu sayfada gösterin anlayayım kendi adıma.

Konu Sahibi
Sayın Refaz,

Öncelikle konuya gösterdiğiniz ilgi ve yardım için teşekkür ederim.
Kod bloğundaki alanı "From [Sayfa1$A2:J]" şeklinde değiştirdim.
Kodları çalıştırdığımda aşağıda buluna görseldeki hatayı alıyorum.VBA HATA.jpg
Konunun tam anlaşılması için özetlemeye çalışacağım;
1-) MAIN_PAGE sayfasından ilk tarih=29.05.2023 son tarih=31.05.2023 seçilsin,
2-) DATABASE isimli sayfaya daha önce 25.05.2023 tarihinin bir kısmı ile önceki tarihlere veriler alınmıştır.

DATA.jpg

3-) "A" sütununa göre eşleştirme yapılması, eşleşen (Tekrar eden) kayıtlar için "Mevcut kayıtlar değiştirilsin mi?" sorusu sorsun, "Evet" seçilince eski kayıtlar yenisi ile değiştirilsin.
4-) Hayır seçilince 29.05.2023 tarihi ve öncesi kayıtlar korunsun eksik olan görseldeki "SARI" renkli alanlardaki veriler DATABASE isimli sayfaya yazdırılsın.

Saygılarımla.

Rica ederim.Hatalı şekildeki dosyayı ekleyin.
Hata sebebi aranan yoksa olmalı bence.

Birde yolladığım dosyada dediğiniz işlemleri yapıyordu sizin gönderdiğiniz dosyalatda.

Konu Sahibi
Evet,
örnekte kapalı dosyanın sayfa ismi Sheet yazıyormuş, bu benim hatam özür dilerim.
Orjinal çalışmadaki kapalı dosyanın sayfa ismi Sayfa1 olarak yazmaktadır.

Kodları düzenleyip tekrar dosya atarım.Aslında tarihlerde saatte varmış onuda hesaba katmak gerekiyor yani saatleri devre dışı bırakıp sadece tarih olarak aratacağım.

Bir deneyin ve çalışırsa ve kod uzun sürerse işaretlediğim yeri silebilirsiniz.
Find fonksiyonuyla xlformulas yazarak buldurabildim hayret ettiriyor bazen bu find olayı :)

Screenshot 2023-06-10 114359.jpg

Sayın üstadım.Nasıl test edebileceğim gelmediğini?Bende gelmese yüklemezdim dosyayı zaten.Hep aynı dosya ekleyin demektende artık bıkkınlık geldi genel olarak :(

Birşey sorayım evet yaparsak nasıl güncelleyecek çünkü tarih ve saat var.Ben bunun ikiside eşleşiyorsa diye yaptım.
Diğer türlü sadece dd.mm.yyyy formatında tarih aratmak mantıksız bence.Çünkü diyelimki kapalı excelde 26.06.2023 ve saatler var 3 adet.Açık exceldede 2 adet aynı dd.mm.yyyy formatında tarih var bu durumda hangilerini güncelleyecek

Son düzenleme:
Gifte gösterdim olmayan nedir hem güncelliyor hemde hayır deyince ekliyor.

ddd.gif

Konu Sahibi
Sayın Refaz,

Kodlar çalışıyor ama verileri alamıyor, ve sorunun nereden kaynaklandığını çözemiyorum.

2023-06-13 16-17-58_Trim.gif

Alttaki videoyu izleyin ben adım adım gösterdim çalıştığını sizde F8 ile ilerieyip kontol edersiniz.

Bu bağlantı ziyaretçiler için gizlenmiştir. Görmek için lütfen giriş yapın veya üye olun.

Ama aslında sorun şu galiba.
Tarih ve saat olarak var sütunda ve aratırken örnek 01.02.2023 00:10 sütunda birden fazla ise karışıyor olabilir ben benzersiz diye tahmin ettim.
Bundan dolayı akşam aratma kriter olarak Personelide eklerim aynı gün ve saat ve dakikada tek yerde olacağı için böyle mantıklı heralde.

Birde bu dosyayı deneyin.
Olmazsa tam olarak nasıl olacak açıklayın kendi adıma anlayayım.

iki tarih arası geliyor saat ve dakikalı.Güncelleme için ise DATABASE sayfasında 31.05.2023 00:10:00 iki adet var hangisi güncellenecek mesela.

Benim yaptığım şöyle.
Kapalı adlı sayfaya iki tarih olanları getirttim ve döngü kurup DATABASE sayfasının A sütununda tarih-saat ve dakika olarak buldurdum ve eğer bulunan hücrenin sağındaki(Atanan Personel) eşitse kapalı sayfanın döngüsündekine güncelleme yapar.Eğer kapalı adlı sayfadaki Atanan Personel boşsa es geçer.
Kısaca güncelleme için tarih yeteriz kalıyor mükerrer kayıtlar olduğu için tarihlerde.

Çözüm
Konu Sahibi
Sayın Refaz,

Uzun zaman oldu. Konuyu açtım ama sizlere geri dönüş yapamadım. Özür dilerim gecikme için..
Ellerinize ve emeğinize sağlık, son çalışmanız amaca uygun olarak yapılmış.
ALLAH sizlerden ve sevdiklerinizden razı olsun.
Hakkınız helal ediniz lütfen.

Saygılarımla.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri