• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Kapalı sayfada, Ay içerisinde

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Hunkar50

Yeni Üye
Aldığı beğeni
57
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Cümleten Selamun Aleyküm

Arkadaşlar eklediğim dosyada bulunan soru çalışma kitabındaki B.Bakım Sayfasınmda yer alan B.Bakım Butonu Tıkladığımızda ;

Combobox1 den seçim yapıldığında : Listbox1 de yer alan kapalı sayfaların Extra Sayfasında bulunan verileri tarayıp olmayanı Listbox2 ye kapalı sayfa isimlerini getirmesi gerekiyor..

AÇILIM :
taranacak sayfa : kapalı kitap/extra sayfasının , Örnek : 01.12.2022 / 31.12.2022 arasında B sutununda işlem yok ise o kapalı sayfa adı Listbox2 ye yansıyacak
Neden yansıyacak ;
Bünyemizde olan Binaları kayıt edecegiz ve binaya ay içerisinde bakım için gidilmesi ve bakım yapılması gerekiyor...
gidilmişse ve bakım yapılmışsa o ay içerisine bakım borçlandırması yapılacak,
bu bakım süresi 1 ay içerisine yayıldığı için hangi binaya gidilip gidilmediğini tespit etmem gerekiyor ki personeli, bakımı yapılmayan binaya yönlendirebileyim ve borçlandırma yapabileyim..

Eklemiş oldugum dosyadaki kodlar Refaz Hocam tarafından yazılmıştı . şu an aşagıdaki yerde hata alıyorum..

çeşitli yollar denedim ama çözemedim.. acces olarak algılıyor sanırım....
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

sorunumu anlatabildim sanırım

Teşekkür ederim

Konu Sahibi
Sanırım sorun listbox1 de uzantı alıyor.. benim eklemiş oldugum listbox1 de uzantıya dair bir içerik yok ?!!

Aleyküm selam abey.
Önce CariKayit bu dosyayı excel ikili çalışma kştabı olarak kaydedin.
Sonra bir hata daha olacak zaten hatayı mesaj olarak verir.

Yanlış yere eklemişsiniz bir daha okuyun son yolladığım mesajı.
Doğru yaparsanızda hata verecektir sanıyorum kapalıda cariler gibi bir sayfa yoktu.

Konu Sahibi
Yanlış yere eklemişsiniz bir daha okuyun son yolladığım mesajı.
Doğru yaparsanızda hata verecektir sanıyorum kapalıda cariler gibi bir sayfa yoktu.
Hocam kısa devre ettim ..

ekleyeceğim yer :
con.Open "provider=microsoft.ace.oledb.12.0;data source=" & _
ThisWorkbook.Path & Application.PathSeparator & "Cariler" & Application.PathSeparator & KapaliExcelAd & ".xlsm;extended properties=""excel 12.0;hdr=no;imex=1"""

burası değilmi ?

eğer burası ise yukarıdaki hatayı alıyorum..

başka yerse, o yeri bulamadım :)

Konu Sahibi
Hocam Onu silmiştim Kb..
Yukarıda paylaştıgım çalışma kitabında değişen sadece

ThisWorkbook.Path & Application.PathSeparator & "Cariler" & Application.PathSeparator & KapaliExcelAd & ".xlsm;extended properties=""excel 12.0;hdr=no;imex=1"""

sadece bu ilave...

anlayamadığım husus..; çalışan farklı ilk yaptıgımız uygulamada olan kodu, aynı kitapta farklı bir userform oluşturup denedim.
yine hata verdi..

siz .xlsm eklettirmeden önce

Bu kodda hata veriyordu ..
Şimdi son attıgım resimdeki hatayı veriyor

dediğiniz satır şu an: alttaki şekilde
Sorgu = "SELECT f2, f7 FROM [" & KapaliExcelSayfaAd & "$A16:G] WHERE not isnull(f7)

bi çapanoğlu var ama anlamadım :)

Konu Sahibi
Birde aklıma şu geldi hocam :
ay içerisinde yapılan işlemlerin olduğu bir çalışma kitabı daha var.. eger ki işlemi kısaltacak ve bekletme olayı düşecek ise..;

işlemlerin kayıt edildiği çalışma kitabına ( BAKIM ) adı altında bir sayfa daha oluşturup.. ay gözetmeksizin bakımları 1 yıl boyunca oraya kayıt ettirip, bekleyen bakımları o sayfadan yola çıkarak bulabilirsek daha mı kolay olur...

Öncedende yazdığım gibi hatayı zaten söylüyor ve yazmıştım kapalıda sayfaad yok diye.Sın halini atın buraya zaman olunca bakayım.

Konu Sahibi
Birde aklıma şu geldi hocam :
ay içerisinde yapılan işlemlerin olduğu bir çalışma kitabı daha var.. eger ki işlemi kısaltacak ve bekletme olayı düşecek ise..;

işlemlerin kayıt edildiği çalışma kitabına ( BAKIM ) adı altında bir sayfa daha oluşturup.. ay gözetmeksizin bakımları 1 yıl boyunca oraya kayıt ettirip, bekleyen bakımları o sayfadan yola çıkarak bulabilirsek daha mı kolay olur...
Yani mevcut sayfada işlem yaptıgımda , kapalı cariye işlemi yazıyor, aynı işlemi kapalı aylar diye
Öncedende yazdığım gibi hatayı zaten söylüyor ve yazmıştım kapalıda sayfaad yok diye.Sın halini atın buraya zaman olunca bakayım.

Konu Sahibi
Attım bile Hocam..
Ama son yazdığım msj kasten ve bilerek yazdım..:)

sergu esnasında; tüm çalışma kitaplarını tek tek kontrol etmek yerine ..,
Diğer klasöründe bulunan aylar.xlsm çalışma kitabına sadece bakım diye bir sayfa açsak ve bakımları oraya kayıt etse ve o kayıtların içeriisnden süzsek daha kolay mı olur.. ( bu işlemi Hesap Takip.xlsm ) de yapması gerek

yada , Hesap Takip den yine Ay sectiğimizde , aylar çalışma kitabının hangi ayına tekamül ediyor ise ordan mı süzsek daha kolay olur..

Yoksa ben saçmalıyormuyum :)

Attım bile Hocam..
Ama son yazdığım msj kasten ve bilerek yazdım..:)

sergu esnasında; tüm çalışma kitaplarını tek tek kontrol etmek yerine ..,
Diğer klasöründe bulunan aylar.xlsm çalışma kitabına sadece bakım diye bir sayfa açsak ve bakımları oraya kayıt etse ve o kayıtların içeriisnden süzsek daha kolay mı olur.. ( bu işlemi Hesap Takip.xlsm ) de yapması gerek

yada , Hesap Takip den yine Ay sectiğimizde , aylar çalışma kitabının hangi ayına tekamül ediyor ise ordan mı süzsek daha kolay olur..

Yoksa ben saçmalıyormuyum :)
Abey zamanım yok ve kafam almıyor bu aralar sadece bir hataya bakayım.

Biraz ayarlamalar yaptım umarım olmuştur.
Kapalı kitaplarda extra sayfasından veriler alınıyor abey.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri