• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü kapalı dosyadan veri çekme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Ersin Tunca
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 1,383
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Ersin Tunca

Yeni Üye
Aldığı beğeni
86
Excel V
Office 2010 TR
Konu Sahibi
Sy. Hocalarım ;

Şimdiye kadar çalışan her hangi bir sorunu olmayan kod hata vermeye başladı ve 6 bin adet veriden 2500 adetini alıyor. sebebi nedir acaba ?

Not: sayfa adı doğru

1678467526142.png

Ersin hocam 6K veri bir kaç dosyadan alıyorsunuz değil mi?
EĞER öyle ise arada bir kaç kitaptaki verileri almıyor olabilir mi?

Sayın Ersin Tunca

son=Activeworkbook.Sheets(1).Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row
ve
son=ThisWorkBook.Sheets("snyda")Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row+1

olaran kod' unuz da iki adet son tanımlanmış. Bir tanesini farklı isimle tanımlayarak ve devamındaki son' u da aynı isimle değiştirerek dener misiniz?

Son düzenleme:
Çözüm
Sy. Refaz ve Sy. askan ;

buyurun hocam. kusura bakmayınız.
Ersin Bey,
Kodun çalışmasında bir sıkıntı yok. Resimde ben çalıştırdım. Farklı bir sıkıntı var sizde buda anca o bilgisayarda hata verdiğinde müdahale ile çözülür kanaatindeyim.

1678714263885.png

Konu Sahibi
Sy. askan ;
6 bin ve daha fazla veride hata veriyor eğer 2bin kusur satır veri olursa hata vermiyor. bugün öyle denedim

15358 veriyi aldırdım hocam. Siz de farklı bir sıkıntı var

1678719068728.png

Konu Sahibi
Sy. askan ;
sanırım benim bilgisayardan da olabilir yada bu dosya dışarıdan serverden veri alıyor ondan da olabilir. diğer server den veri almayan dosyalar da bi sorun yok. ilginiz için teşekkür ederim.

Refaz hocanın dediğini yanlış uygulamışsınız. sarı yeri, aşağıdaki gibi değiştirin:

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
Sarı yerdeki son= buraya hiç dikkat etmemişm :)
.value yazmamdaki sebepte önceden böyle birşey başıma gelmş ve bu şekilde çalışmıştı :)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri