• DİKKAT !

    Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İstenilen miktar kadar satır ekleme hk,

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

TiOr

Excel Dostu
Katılım
26 May 2022
Mesajlar
236
Çözümler
23
Aldığı beğeni
210
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba Üstatlarım,
Ekte bir dosyam var bu dosyamda a sütununda ürün ıd b sütununda ürün miktar var.
Ürün miktar kısmında 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 vs.. böyle devam eden miktarlar var.
1 adet yazıyor ise o ürün ıd den 1 adet mevcut 10 adet yazıyor ise o üründen 10 adet mevcut oluyor.
Yapmak istediğime gelir isek;

Mesela miktar kısmında 2 yazan ürünlerin altına 1 satır daha açsın veya miktarı 10 yazan ürünlerin altına 9 tane daha satır açsın. Özetle miktar kısmında kaç tane yazıyor ise -1 olacak şekilde satır açacak ve ben satır açması akabinde miktar kısımlarını 1 yapacağım. Yani olması gereken tüm miktarlar 1 olacak şekilde listeyi düzenlemek istiyorum.

Bunun kolay ve kısa bir yolu var mıdır? Formül olur veya mevcutta satır ekleme kısmında imkan var mıdır? Makro ile olur nasıl olursa işime gelir fark etmez.

Desteklerinizi talep eder, iyi çalışmalar dilerim.

Saygılarımla,
 
Bu çözüm de formülle çözüme bir örnek olsun.

R375.png
G2 hücresine DİZİ Formül olarak (Formülün hücreye girişi CTRL+SHIFT+ENTER tuşlarının 3 üne aynı anda basılarak yapılmalıdır)
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
yazıldı ve 626 adet satır aşağıya doğru kopyalandı.
Not : B2 deki değeriniz 1 olduğundan Dizi 1 ile başlayacaktır. Bu durumda formüldeki EĞER(SATIRSAY($A$2:$A2)=1;$A$2; kısmına gerek yoktur. Ancak B2 deki değer 1 den farklı olduğunda bu kısma ihtiyaç olacağından formülde bu kısım bırakıldı.
 
Konu Sahibi
Teşekkürler, işlem tamamdır. Elinize, emeğinize sağlık.
 
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri
Üst