• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İstatistik alma

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan yyhy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Görüntülenme 364
  • Etiketler Etiketler
    i̇statistik
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

yyhy

Yeni Üye
Aldığı beğeni
141
Excel V
Office 2021 TR
Konu Sahibi
Başlangıç kelimelerden sonra gelenleri dahil etmeden toplama ve sayma işlemi yapabilir miyiz?

Çözüm
bo için ben de;
=TOPLA.ÇARPIM((SOLDAN(Olay!$E$2:$E$121; UZUNLUK(BN3))=BN3) * Olay!$AQ$2:$AQ$121)

bp için ise;
=TOPLA.ÇARPIM((SOLDAN(Olay!E:E; UZUNLUK(BN3))=BN3) * 1)
Önce yapamamıştım, foruma yazdıktan sonra da üstteki formüller ile sonuca ulaştım.
Sayın Miraga sonucunuz çok güzel ve alternatif oldu.
Emeğinize sağlık çok teşekkür ederim.
Konu Sahibi
bo için ben de;
=TOPLA.ÇARPIM((SOLDAN(Olay!$E$2:$E$121; UZUNLUK(BN3))=BN3) * Olay!$AQ$2:$AQ$121)

bp için ise;
=TOPLA.ÇARPIM((SOLDAN(Olay!E:E; UZUNLUK(BN3))=BN3) * 1)
Önce yapamamıştım, foruma yazdıktan sonra da üstteki formüller ile sonuca ulaştım.
Sayın Miraga sonucunuz çok güzel ve alternatif oldu.
Emeğinize sağlık çok teşekkür ederim.

Çözüm
Olay Sayfasında Mala zarar verme yi filtrelediğimizde ; sonuç 65 çıkıyor; veya AÇIKTAN HIRSIZLIK sonuç 8 çıkıyor ama istatistikler uyuşmuyor;
Olay AdıKişi Sayısı
DOLANDIRICILIK - AÇIKTAN HIRSIZLIK5
AÇIKTAN HIRSIZLIK3
8
Olay AdıKişi Sayısı
MALA ZARAR VERME1
MALA ZARAR VERME1
MALA ZARAR VERME5
MALA ZARAR VERME8
HAKARET - MALA ZARAR VERME6
TEHDİT - ISRARLI TAKİP(TCK MADDE 123/A) - MALA ZARAR VERME - HAKARET2
KASTEN YARALAMA - TEHDİT - MALA ZARAR VERME4
MALA ZARAR VERME8
MALA ZARAR VERME5
KASTEN YARALAMA - HAKARET - MALA ZARAR VERME1
MALA ZARAR VERME - TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKMA (Alkollü Araç Kullanmak,Hasarlı Trafik Kazası,Tehlikeli Araç Kullanmak) - DİĞER KAZALAR3
MALA ZARAR VERME5
HAKARET - MALA ZARAR VERME8
MALA ZARAR VERME6
MALA ZARAR VERME - DİĞER KAZALAR1
MALA ZARAR VERME1
65

Konu Sahibi
Sayın SNNAY kontrol edip bilgi vereceğim. İlginiz için teşekkür ederim.
Şöyle ki Sayın SNNAY başlangıcına göre yani istatistik sayfasındaki suçların isimlerini alıyor cümlelerin içerisinde geçenleri almıyor.
Veri süzde şöyle yaptım sadece başlangıç olarak süz yaptım. Bu şekilde deneyebilir misiniz?

Sayın SNNAY kontrol edip bilgi vereceğim. İlginiz için teşekkür ederim.
Şöyle ki Sayın SNNAY başlangıcına göre yani istatistik sayfasındaki suçların isimlerini alıyor cümlelerin içerisinde geçenleri almıyor.
Veri süzde şöyle yaptım sadece başlangıç olarak süz yaptım. Bu şekilde deneyebilir misiniz?
Filtrede Başlangıç eşittir Mala Zarar Verme olarak filtrelersek doğru 44; peki Mala Zarar Verme den sonra işlenen suç istatistik sayfasına nasıl yansıyacak? 1 müşteki 3 suç olabiliyor yada daha fazla 2. veya 4. suç istatistik sayfasında nasıl yer alacak. Deneyiniz.
Olay AdıKişi Sayısı
MALA ZARAR VERME1
1​
1​
MALA ZARAR VERME1
1​
1​
MALA ZARAR VERME5
1​
5​
MALA ZARAR VERME8
1​
8​
MALA ZARAR VERME8
1​
8​
MALA ZARAR VERME5
1​
5​
MALA ZARAR VERME - TRAFİK GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE SOKMA (Alkollü Araç Kullanmak,Hasarlı Trafik Kazası,Tehlikeli Araç Kullanmak) - DİĞER KAZALAR3
1​
3​
MALA ZARAR VERME5
1​
5​
MALA ZARAR VERME6
1​
6​
MALA ZARAR VERME - DİĞER KAZALAR1
1​
1​
MALA ZARAR VERME1