• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü ilk veriyi versin

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

tiranxxx

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Merhaba,

e2 hücresine şu yazılacak:c2 kolonunundan itibaren aşağı doğru tüm kolonu kontrol et veri varsa onu e2 hücresine yaz.veri bulamazsan boş hücreleri atla ilk verisi olan hücreyi yaz.yani mesela eğer ilk veri c5de ise o zaman e2 hücresine c5deki veri gelecek.
bunun formülünü yapay zekaya sordum bana şunu verdi ancak olmuyor
=EĞERHATA(İNDİS(C:C; KAÇINCI(DOĞRU; (C$2:C$100<>"")*(C$2:C$100<>0); 0)); "")

Çözüm
Sayın tiranxxx ;

HTML:
Apache config:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bu formülü kullanın ancak DİZİ formülü olduğu için CTRL+SHIFT+ENTER ile kapatıp aşağı doğru ihtiyaç kadar çekin.
ÖNEMLİ NOT:
Dizi formüllerinde formül aralığını C:C şeklinde yazmak Exceli çok yoracaktır.
Bunun yerine C1:C500 şeklinde sınırlı aralık seçmeniz ŞİDDETLE faydalıdır.
Konu Sahibi
merhaba dediğiniz gibi yaptım ancak c kolonundaki ilk veriden 4 defa yazmış.ama aslında dolu olan verileri sırayla alması lazım.

C sütunundaki ilk değeri istiyorsunuz ondan sonra alt satıra C deki sonraki satırdaki mi gelsin istiyorsunuz?

Örnek dosya üzerinde olmasını istediğiniz şeyi göstererek sorar mısınız?

Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Konu Sahibi
anladığım kadarı ile siz metin ve sayısal değer olarak ayırmışsınız ama benim verilerimde hem sayı hemde metin var ör:
24341300EX00402508

Alternatif olarak yardımcı sütun kullanmadan tek formülle Görsele bakıp yapabilirsiniz.

FB_IMG_1734012853119.jpg

Sayın tiranxxx,
8 nci mesajınızda örnek olarak verdiğin değer, metinsel bir değerdir. Ben bu değeri benim gönderdiğim dosyada uyguladım ve ilk metinsel değer olarak verdi. Yani bir aralıktaki ilk metinsel değeri verdi. Yani sizin verdiğiniz değeri. Ayrıca farklı bir formül daha gönderiyorum size. İsterseniz ilk hücre adresini de aldırabilirim.
Deneyiniz. Lütfen dönüş yapınız.

Pratik bir alternatif
C sütununu olduğu gibi seçip, kopyalayın
Tablonuzun sağında boş sütuna yapıştırın
Bu sütunu A-Z sıralatın
Veri olan hücreleri kopyalayın
E2 hücresini seçip yapıştırın

Sayın tiranxxx ;

HTML:
Apache config:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Bu formülü kullanın ancak DİZİ formülü olduğu için CTRL+SHIFT+ENTER ile kapatıp aşağı doğru ihtiyaç kadar çekin.
ÖNEMLİ NOT:
Dizi formüllerinde formül aralığını C:C şeklinde yazmak Exceli çok yoracaktır.
Bunun yerine C1:C500 şeklinde sınırlı aralık seçmeniz ŞİDDETLE faydalıdır.

Çözüm
Pratik bir alternatif
C sütununu olduğu gibi seçip, kopyalayın
Tablonuzun sağında boş sütuna yapıştırın
Bu sütunu A-Z sıralatın
Veri olan hücreleri kopyalayın
E2 hücresini seçip yapıştırın
Bu önerimi dikkate almayın, aynı numaraları gruplar ama sizin istediğiniz sıralamayı yapmaz.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri