• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İkili Kritere Göre Formülle Veri Getirme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Valentino06

Yeni Üye
Aldığı beğeni
8
Excel V
Office 2019 TR
Konu Sahibi
Merhaba Arkadaşlar Kriter bazlı verileri fonksiyon ile getirmek istiyorum. sarı ile boyadığım sütunlara aylara göre personel toplam sayılarını getirmek istiyorum. günlere göre çalışan personel sayıları var. diğer bir isteğim ise günlerin altındaki verileri kriterlere göre Minimum ve Maksimum değerleri getirmek istiyorum. lütfen yardımcı olabilir misiniz.

1 sorunuza alternatif

HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Konu Sahibi
Miraga Hocam ve Askan Hocam öncelikle teşekkür ederim. formülleri uyguladım. Hocam maksimum ve minimum kendi tabloma uyguladım. maksimum getiriyor. minimumu getirmiyor. niye getirmediğini anlamadım.

Konu Sahibi
Miraga Hocam denedim köşeli parantez de yaptım verileri getirmedi. Hocam 20000 - 30000 veriye formül uygulayınca Excel çok kasma yaptı. Hocam aşağıdaki formülleri koda çevirme olasılığımız olabilir mi

HTML:
CSS:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Miraga Hocam denedim köşeli parantez de yaptım verileri getirmedi. Hocam 20000 - 30000 veriye formül uygulayınca Excel çok kasma yaptı. Hocam aşağıdaki formülleri koda çevirme olasılığımız olabilir mi

=EĞERHATA(TOPLA.ÇARPIM(($C$32:$C$352=F$3)(YIL($F$31:$NF$31)=$E$2)(AY($F$31:$NF$31)=AY($E5))*($F$32:$NF$352));"")
=TOPLA.ÇARPIM(($F$31:$NF$31<=SERİAY($E5;0))($F$31:$NF$31>=$E5)($F$24:$NF$24))
=MİN(EĞER(($C$32:$C$1000=F$3)($F$31:$NF$31<=SERİAY($E5;0))($F$31:$NF$31>=$E5);($F$32:$F$1000)))
=MAK(EĞER(($C$32:$C$4000=F$3)($F$31:$NF$31<=SERİAY($E5;0))($F$31:$NF$31>=$E5);($F$32:$NF$4000)))
makro bilgim yok malesef konu ile ilgilenen hocalarımız yardımcı olurlar

Merhaba.
Kendi adıma dosyadan birşey anlamadım.
Eğer teferruatlıca anlatırsanız bakarız.
Sayfada nerede ne sonuç olacak manuel gösterebilirsiniz mesela.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri