• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İki Tarih Arasındaki Günleri Ay Bazında Listelemek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

deniz.usta

Yeni Üye
Aldığı beğeni
3
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
merhaba,

Ekli Excel listesinde çalışanın Rapor başlangıç ve Bitiş tarihi yer alıyor. Bu iki tarih arasındaki gün sayısını ay bazında listelemek istiyorum.
yardımcı olursanız çok sevinirim.

Çözüm
F2 hücresine yazın ve sağa doğru kopyalayın.
=TOPLA.ÇARPIM(--(AY(SATIR(DOLAYLI($D2&":"&$E2)))=AY("1."&F$1)))

Not : F2 : J2 aralığında sadece AY isimleri verildiğinden AY eşitliği kontrol edilir ancak YIL eşitlikleri kontrol edilmez. Başlangıç ve Bitiş Tarihleri AYNI Yıl olmadığında sonuçlar hatalı çıkacaktır. Ekli dosyaya bakarsınız.
AY isimlerini Tarih yazıp da, sayı biçimlendirme ile "aaaa" ya da "aaaa yy" gibi yaparsanız hem ay hem de yıl eşitliklerine bakılır ve sonuçlar doğru bulunabilir. O durumda alternatif formül de yazılabilir.
R436.png

Ekleme : saat15:45
Alternatif formülde, parantezin yerini farklı koymuşum. doğrusu =MAK(0;MİN(SERİAY(O$1;0);$N$2)-MAK(O$1;$M$2)+1) şeklindedir. Dosya yenilendi.

Not : F2 : J2 aralığında sadece AY isimleri verildiğinden AY eşitliği kontrol edilir ancak YIL eşitlikleri kontrol edilmez. Başlangıç ve Bitiş Tarihleri AYNI Yıl olmadığında sonuçlar hatalı çıkacaktır. Ekli dosyaya bakarsınız.
AY isimlerini Tarih yazıp da, sayı biçimlendirme ile "aaaa" ya da "aaaa yy" gibi yaparsanız hem ay hem de yıl eşitliklerine bakılır ve sonuçlar doğru bulunabilir. O durumda alternatif formül de yazılabilir.
R436.png

Alternatif formülde, parantezin yerini farklı koymuşum. doğrusu =MAK(0;MİN(SERİAY(O$1;0);$N$2)-MAK(O$1;$M$2)+1) şeklindedir. Dosya yenilendi.

Son düzenleme:
Çözüm
Konu Sahibi

Ekli dosyayı görüntüle 21833

Çok teşekkür ederim. İşimi ziyadesiyle çözdü.

Ben teşekkür ediyorum.
Yardımcı olabildiğime sevindim...
İyi Pazar'lar sizlere...

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri