• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü İki sayfayı karsılastırıp baska sayfaya yazma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

seng

Yeni Üye
Aldığı beğeni
94
Excel V
Office 2013 EN
Konu Sahibi
Arkadaşlar herkese selamlar,
Ekte paylastıgım dosyada md sayfasında F , I ve K sütunları coois sayfasında geçiyorsa liste sayfasına f, ı,k, p ve Q sütunlarını yazmasını istiyorum nasıl yapabilirim? şimdiden teşekkürler..

Çözüm
açıkçası ilk yöntem içime sinmeyince farklı bir yöntem daha denedim bambaşka sonuçlar çıktı.
hangisinin doğru olduğuna verileri kontrol ederek sizin karar vermeniz gerekiyor.
taşınan verilerin coois ve md sayfalarından silinmesini de ekledim
temel mantık
1 - önce coois sayfasındaki sütunlar tek tek diziye aktarılarak sütundaki veriler saptanıyor
-->Krt1 = Dz1("A", coois) ile

2 - bu veriler md sayfasındaki ilgili sütunun filtresi olarak kullanılıyor (3 sütun için 3 dizi)
--> .AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Krt1, Operator:=xlFilterValues

3 - md sayfasındaki bu veriler kopyalanıp liste sayfasına aktarılıyor
-->
md.Range("F2:w" & SonStrMd).SpecialCells(xlCellTypeVisible).Copy...
Hocam listeye eklediklerimizi coois ve md'den silebilir miyiz hocam?
denerim ama öncelikle sorayım sonucu iyice kontrol ettiniz mi? eksik yada fazla kayıt var mı?

açıkçası ilk yöntem içime sinmeyince farklı bir yöntem daha denedim bambaşka sonuçlar çıktı.
hangisinin doğru olduğuna verileri kontrol ederek sizin karar vermeniz gerekiyor.
taşınan verilerin coois ve md sayfalarından silinmesini de ekledim
temel mantık
1 - önce coois sayfasındaki sütunlar tek tek diziye aktarılarak sütundaki veriler saptanıyor
-->Krt1 = Dz1("A", coois) ile

2 - bu veriler md sayfasındaki ilgili sütunun filtresi olarak kullanılıyor (3 sütun için 3 dizi)
--> .AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Krt1, Operator:=xlFilterValues

3 - md sayfasındaki bu veriler kopyalanıp liste sayfasına aktarılıyor
-->
md.Range("F2:w" & SonStrMd).SpecialCells(xlCellTypeVisible).Copy
liste.Range("A2").PasteSpecial
4 - md sayfasındaki seçili satırlar siliniyor
--> .AutoFilter.Range.Offset(1, 0).Rows.SpecialCells(xlCellTypeVisible).Delete (xlShiftUp)
4. adım COOIS sayfası için yineleniyor
dilerim işinize yarar
veri kopyalama satır silme
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

diziye aktarma
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri