- Aldığı beğeni
- 1
- Excel V
- Office 2021 TR
Konu Sahibi
Herkese iyi forumlar arkadaşlar,
Elimde üzerinde çalıştığım haftalık bir mağaza satış raporu var. Sitedeki hocalarımdan bir konuda destek rica ediyorum.
Yapmak istediğim işlem:
Ana tablomda ürünlerin kodları ve haftalık satış adetleri mevcut. Alt kısma ise tedarikçiden gelen fiyat listesini ekledim. Tedarikçi listesindeki ürün kodlarını yukarıdaki ana tablomla karşılaştırıp, eşleşen ürünlerin "Haftalık Satış Adetlerini" fiyat tablosundaki sarı renkli alana otomatik getirmek istiyorum.
Takıldığım Sorunlar:
Kullandığım şablon dosyasını konunun ekine bırakıyorum. Yardımcı olup formül konusunda yol gösterecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Elimde üzerinde çalıştığım haftalık bir mağaza satış raporu var. Sitedeki hocalarımdan bir konuda destek rica ediyorum.
Yapmak istediğim işlem:
Ana tablomda ürünlerin kodları ve haftalık satış adetleri mevcut. Alt kısma ise tedarikçiden gelen fiyat listesini ekledim. Tedarikçi listesindeki ürün kodlarını yukarıdaki ana tablomla karşılaştırıp, eşleşen ürünlerin "Haftalık Satış Adetlerini" fiyat tablosundaki sarı renkli alana otomatik getirmek istiyorum.
Takıldığım Sorunlar:
- DÜŞEYARA (VLOOKUP) ile denediğimde bazı verileri getirebiliyorum ama listede sıralama aynı olmadığı için formülü aşağı kaydırdığımda kaymalar oluyor.
- Tedarikçiden gelen listede "W-999" gibi ana tablomda hiç yer almayan hatalı/eski ürün kodları var. Formül bu kodların karşısına geldiğinde direkt #YOK (#N/A) hatası veriyor ve bu durum yan taraftaki "Toplam Ciro Öngörüsü" formülümün de patlamasına (hata vermesine) sebep oluyor.
Kullandığım şablon dosyasını konunun ekine bırakıyorum. Yardımcı olup formül konusunda yol gösterecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim.
Ekli dosyalar
Bu konu çözüme ulaşmıştır yüklü dosyaları indirmek için Bronz üye olunuz.
Bu dosyayı indirmek için yetkiniz bulunmamaktadır.