• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü icmal sayfası oluşturma

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

Miraga

Destek Ekibi
Aldığı beğeni
931
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
merhabalar
sayfa1 de A sütununda tarih bulunmakta K-L-M-N-O-P-Q-R Sutunlarında miktarlar bulunuyor
icmal sayfasında 2 adet tablo var
1 tablo) sayfa1 deki verilerden aylara göre verileri yazıyor
2 tablo) yine sayfa1 dekiverileri aktarıyor fakat aylara göre fakat sadece j sutununda ödenmedi yazanları toplamını alıyor
formül çalışıyor sıkıntı yok
-------------
sayfa1 deki sırala butonuna basınca
  • sayfa1 deki listeyi aylara göre sınıflandırıyor (çalışıyor sıkıntı yok)
  • sınıflandırma yaptıktan sonra icmal sayfasındaki tablolar bozuluyor
  • icmal sayfasından dolayı sıralama işlemi çok uzun sürüyor ( icmal sayfasını komple silip sırala butona basınca işlem hızlanıyor)
------------
* * icmal sayfanı yeniden nasıl düzenleye bilirim acaba
icmal.gif

Konu Sahibi
İcmal sayfasını manuele almayı denediniz mi hocam.
manuel dediğinizi tam anlamadım ama icmal verilerini makro almıyor formül ile alıyor ancak sıralama yapınca arada birleştirlimiş hücre oluştuğundan hata veriyor.
ayrıca sıralama işlemini çok yavaşlatıyor

Hocam icmal sayfası formülleri hesaplamayı elle yaptınız mı? Şu anda otomatik hesaplıyor.

Konu Sahibi
denedim o şekilde sıralama işlemi uzun sürmüyor ama değer hatasına çözüm olmuyor

Dediğiniz konu beni aşar ancak çözüm gelmez ise Sayfa1 de sıralama yapmak yerine sıralamayı yeni bir sayfada oluştursanız çözüm olmaz mı?

Deneyiniz.

Çözüm
Konu Sahibi
hocam elinize sağlık formül çalışıyor
ancak bilmediğimden soruyorum
dizi formül ve eğerhata mantığı şumu oluyor ?
formül işlem yapıyor eğerhata ile karşılaşırsa formül hatadan sonraki kısımdanmı devam ediyor (bir nevi döngü oluyor)

...formül işlem yapıyor eğerhata ile karşılaşırsa formül hatadan sonraki kısımdanmı devam ediyor (bir nevi döngü oluyor)
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.
eğerhata parantezi içindeki kısım herhangi bir hata (#DEĞER , !SAYI , #YOK vb.) değer üretiyorsa
bu kısmın sonucunu belirlediğiniz değer olarak atıyor.

Örnekte K sütunundaki değerleri 1 ile çarptırılıyor. Hücredeki değer bir sayı değilse hata üretecektir.
Bu durumda da sonucun 0 olması şeklinde kurgulanmış.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri