• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücrelerdeki Sayıları Tasnif Etmek

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

ArasKo

Yeni Üye
Aldığı beğeni
15
Excel V
Office 2016 TR
Konu Sahibi
Arkadaşlar merhaba. Hücrelerde verilen ve araları virgüllerle ayrılmış sayıları tasnif edecek bir makroya ihtiyacım var. Ekte bir dosya paylaştım. Görüldüğü üzere A' da sayılar var dağınık, yani aritmetik olmayacak şekilde verilmiş. Sütun B' de ise A ve B gibi iki değer var. Şimdi gerekli işlemleri aşama aşama aşağıda belirtiyorum:
1. Aşama:
  • Bir hücrede çift sayıda olan olan -yani 2, 4, 6,... adet olan- mükerrer sayılar tamamen silinecek. Örneğin; A2 nolu hücrede 4 adet 12 var ve hepsi silinecek.
  • Bir hücrede tek sayıda olan olan -yani 3, 5, 7,... adet olan- mükerrer sayılar tek adete indirilecek. Örneğin; A8 nolu hücrede 3 adet 11 var. Orada sadece bir adet 11 yazacak.
Bakın tüm bu düzenlemeleri yaptıktan sonra sayfa2' deki sonuca ulaştık.

2. Aşama:
  • Sütun A' da 15 adet hücre var. Bu hücrelerdeki herhangi bir sayı 15 adet hücrede toplamda çift sayıda yer alıyorsa -yani 2, 4, 6,... adet- bu sayıyı tüm hücrelerden sileceğiz: Ör; 9 rakamı 15 hücrede toplamda iki kez yer almış ve 9 rakamını yer aldığı tüm hücrelerden sileriz. Mesela 7 rakamı üç kez yer almış, onu silmeyiz.
  • 15 adet hücrede sadece bir kez yer alan sayıları tamamen sileriz. Ör; 3 sayısı sadece A15' te var, onu sileriz. Sildiğimiz "bir kez yer alan" rakamları, hangi satırdaki hücrede silmişsek, o satırın C sütunundaki hücresine listeleriz. Ör; A15' te 3' ü sildik, C15' e 3 yazarız. Bir hücrede birden fazla rakam silinmişse aralarına virgül koyarak yazarız.C sütununda sadece bir kez yer alıp da silinen rakamlara yer vereceğiz, çift sayıda yer alıp silinenler yer almaz.

2.Aşamadaki şartlara sahip olduğu halde silinemeyecek rakamlar:
Diyelim ki A sütunundaki rakamlar dizisi 1' den başlıyor. Makro önce 1' e bakacak, çift adet yer alıyorsa tüm hücrelerden silecek. Yalnız aşağıdaki istisna durumlardan en az biri varsa, bu rakamın silinmesine engel olur:
Sütun B' de A yazan hücreler için
- Böyle bir hücrede bir adet rakam varsa ve o rakam silinmesi gereken rakamsa -yani yukarıdaki örnekte 1 demiştik, 1 varsa- o rakam hiç bir yerden silinmez, pas geçilir.
Sütun B' de B yazan hücreler için
- Böyle bir hücrede iki adet rakam varsa ve o rakamlardan biri silinmesi gereken rakamsa -yani yukarıdaki örnekte 1 demiştik, 1 varsa- o rakam hiç bir yerden silinmez, pas geçilir.

Görüldüğü üzere zor bir şey değil, eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Herkese iyi akşamlar, mutlu haftasonları diliyorum..

ufak tefek değişiklikler yaptım daha hızlı gibi geldi ama çok veri olmazsa fark edilmeyecek kadar az
HTML:
Kod:
İçeriği görebilmek için Giriş yap ya da Üye ol.

Çözüm
Konu Sahibi
ufak tefek değişiklikler yaptım daha hızlı gibi geldi ama çok veri olmazsa fark edilmeyecek kadar az
HTML:
Kod:
Çok sağolun, Allah razı olsun. Bugün test edip size geridönüş yapacağım. Sonrasında başlığı "çözüldü" olarak kapatabilirsiniz.

Konu Sahibi
HTML:
Kod:
Test ettim, gayet iyi bir şekilde işlevini yerine getiriyor. Emeğiniz ve iyiniyetiniz için ne kadar teşekkür etsem azdır, çok çok sağolun. Konuyla ilgilenen, zaman ayıran diğer arkadaşlara da müteşekkirim. Herkese hayırlı günler, iyi çalışmalar diliyorum..

rica ederim
iyi çalışmalar)

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri