• DİKKAT !

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Foruma üye olmak Dosya Yükleme tamamen ücretsizdir.

Çözüldü Hücre içindeki Alt+Enter (Satır başı) karakterine göre veriyi ayırma formülü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.

excelciilyas

Yeni Üye
Aldığı beğeni
1
Konu Sahibi
Windows 10 Google Chrome 152
Selamlar hocalarım, herkese kolay gelsin. Şirket sisteminden çektiğim bir adreste tek bir hücrenin içine sokak, mahalle ve ilçe bilgileri alt alta (yani Alt+Enter ile satır başı yapılarak) girilmiş. Ben bu verileri yandaki sütunlara 'Mahalle', 'Sütuon', 'İlçe' diye ayırmak istiyorum. Normal metni sütunlara çevir dediğimde virgül veya boşluk seçtiriyor ama hücre içindeki o görünmez satır başı karakterini Excel'e nasıl tanıtacağımı bulamadım. Makrosuz, düz formülle bunu yapmanın bir yolu var mıdır?
Teşekkürler şimdiden.

Çözüm
Selamlar hocalarım, herkese kolay gelsin. Şirket sisteminden çektiğim bir adreste tek bir hücrenin içine sokak, mahalle ve ilçe bilgileri alt alta (yani Alt+Enter ile satır başı yapılarak) girilmiş. Ben bu verileri yandaki sütunlara 'Mahalle', 'Sütuon', 'İlçe' diye ayırmak istiyorum. Normal metni sütunlara çevir dediğimde virgül veya boşluk seçtiriyor ama hücre içindeki o görünmez satır başı karakterini Excel'e nasıl tanıtacağımı bulamadım. Makrosuz, düz formülle bunu yapmanın bir yolu var mıdır?
Teşekkürler şimdiden.
Deneyiniz
Teşekkürler şimdiden.
Deneyiniz

Çözüm
Konu Sahibi
SNNAY hocam hızınıza gerçekten hayran kalmamak elde değil, elleriniz dert görmesin. Yüklediğiniz düzenlenmiş dosyayı hemen indirdim ve inceledim. Hücre içindeki o gizli satır başlarını tam istediğim gibi sütunlara tertemiz dağıtmışsınız. Formülü asıl şirket datama da uyguladım, yüzlerce satırlık adresi saniyeler içinde ayırdı, beni çok büyük bir dertten kurtardınız. Emeğinize, bilginize sağlık hocam, iyi forumlar.

Durum
Konu Çözümlendiği İçin Kapatılmıştır.
Geri